Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Keevituse trafo pinge reguleerimine.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Keevituse trafo pinge reguleerimine.

    Oleks selline küsimus, kumb on etem ja töökindlam, kas pinge reguleerimine magnetsuntidega või türistoridega?

    #2
    Vs: Keevituse trafo pinge reguleerimine.

    Keevituse asjad määrab vool. Elektrikaar on iseendast negatiivse takistusega ja vajab voolupiirajat/regulaatorit. Pinge on küll, sest vool tuleb tekitada ja käigus hoida. Esmane pinge töö on muidugi kaar süttima saada. Reguleerimisvõimalusi on mitmeid, aga türistoridega juhtimist saab ühendada kasvõi arvutiga või mingi automaat/jälgivsüsteemiga.
    Magnetshunti pead käsitsi väntama.

    Comment


      #3
      Vs: Keevituse trafo pinge reguleerimine.

      Miks ma seda küsimust küsin, ongi see, et on olemas pakkumine Vene keevitusele VDU 506. Aga sellel on ju türistoride juhtimine läbi mingite elu keeruliste elektroonikaplokkide. Samas sain ühe teise inimesega kontakti, kus ta pakkus mingit magnetsuntidega masinat, kas oli see VDG 303 või 306. See pidi olema palju lihtsama ehitusega. Mis moodi siis magnetsuntidega reguleerimine toimub, kas puhtalt mehaaniliselt?

      Comment


        #4
        Vs: Keevituse trafo pinge reguleerimine.

        Esmalt postitatud Shele poolt
        Magnetshunti pead käsitsi väntama.
        Ei ole tingimata tarvilik, saab elektriliselt ka. OK. Võibolla seda asja ei nimetata siis enam selle nimega.

        Comment


          #5
          Vs: Keevituse trafo pinge reguleerimine.

          Nimega või ilma, aga magnetshundiga reguleerimine eeldab minu vanade mälestuste järgi raua liigutamist vasest mähiste ligidal. Üldiselt käsitsi, aga võib ka elektriajamit kasutada, või robotit. Ilmselt kisub keeruliseks. Aga, kui kogu värk on käeulatuses, saab küll ilma elektroonikata hakkama.

          Comment


            #6
            Vs: Keevituse trafo pinge reguleerimine.

            Siis ikka peaks vast selle magnetsundiga variandi kasuks otsuse langetama, kuna midagi seal katki minna praktiliselt ei saagi. Aga kas keegi oskab öelda, kas see sundiga variant üldse CO keevituseks kõlbab?

            Comment


              #7
              Vs: Keevituse trafo pinge reguleerimine.

              Esmalt postitatud Shele poolt
              Nimega või ilma, aga magnetshundiga reguleerimine eeldab minu vanade mälestuste järgi raua liigutamist vasest mähiste ligidal. Üldiselt käsitsi, aga võib ka elektriajamit kasutada, või robotit. Ilmselt kisub keeruliseks.
              Läbi mitme trafo ja/või paispooli käib, tavalise traatpotega.Ei mäleta enam täpselt. Ei viitsi netti ka lappama hakata praegu enam. Elektroonika pole samuti välistatud.

              Teemaalgatajale:
              Eeldusel, et oled seesama, kes Automotos.
              Kui Sul on traadiga vaja keevitada, siis otsi omale aparaati, millel on jäik pinge-voolu karakteristik.Vene keeli "жёсткий ".
              Automotos mainitud masinad omavad lisaks sellele ka nn."langevat" karakteristikut. Kui soovid elektroodiga keevitada, siis peab olema tegu just viimasega.

              Comment


                #8
                Vs: Keevituse trafo pinge reguleerimine.

                Magnetšundiga reguleerimine, trafo magnetahelas oleva õhupilu muutmisega, kasutatakse (järsult)langeva karakteristikuga keevituskaare toiteallikana, seda tüüpi toiteallikas on vajalik MMA ja TIG keevitamisel.

                MIG/MAG protsessideks on taoline aparaat sobimatu kuna mainitud protsessideks vajatakse jäiga karakteristikuga toiteallikat, niisuguse toiteallika ehitus on erinev magnet või -induktiivahelaga (trafo) aparaadi ehitusest.
                Tavaliselt saadakse MIG/MAG karakteristik trafo mähistes mitme väljavõtte ümber lülitamisega. Peen ja jämeregulatsioon just seda põhimõtet kasutabki. Väljavõtted on nii primaar kui ka sekundaarmähistes, nende kombinatsioone kasutades saab erinevaid keevitusvoolu tugevusi isegi kümneid (sõltuvalt aparaadi kvaliteedist/tootjast/kasutusotstarbest [profi või pühapäevanokitseja] jne).
                Rusikareegel MIG/MAG keevitamisel voolutugevuse regulatsioonil seisneb selles, et: Põhimõtteliselt reguleeritakse keevituskaare voolutugevust keevituspinge muutmisega. Seega kui muuta (mähiste ümberlülitust kombineerides) pinget siis muutub ka voolutugevus.

                Kasutatakse ka türistoralaldeid, just mainitud VDU-506 on seda tüüpi, see aparaat on ette nähtud kasutamiseks MMA/MIG/MAG keevitamisel. Toiteallikas on olemuselt langeva karakteristikuga, türistorjuhtimine võimaldab kasutada aparaati ka käsikaarkeevitamiseks. Aparaadil on sujuv voolutugevuse reguleerimine, 50-500A-ni, võimsus umbes 35kVA.

                VDG 303 on täiskomplektne poolautomaatkeevitus alaldi (MIG/MAG), 40-325A voolutugevuse regul. piiridega. Võimsus ca. 20kVA.

                Mõlemad seadmed on komplektsena ja korralikult reguleerituna pommikindlad, kaasaegsete põletitega varustatuna ei jää need omadustelt maha muude tipptootjate profiaparaatidest.

                PS. Olid seesama inimene kes küsis türistoride juhtploki kohta???, kui huvi kirjuta teemasse, skeem jäi mõni päev tagasi näppu.
                -superradical-

                Comment


                  #9
                  Vs: Keevituse trafo pinge reguleerimine.

                  Kuule olin jah, aga sealt juba vist varsti paar kuud möödas. Aga sul oli vist vahepeal väga kiire. Mingi järgmine nädal otsiks sult selle skeemi ära ja räägiks ka siis selle tegemisest lähemalt. Sobib?

                  Comment


                    #10
                    Vs: Keevituse trafo pinge reguleerimine.

                    Oli jah, praegu ka suht segased ajad-kool nõuab parima osa päevast ja muid tegevusi ei jäägi praktiliselt, igasugu elektritegevused on napist õhtusest ajast aga aega siiski napib, senini on mõned inimesed kes pidanud ootama, igaljuhul nende ootamised hakkavad ka lõppresultaadiga kulmineeruma. samas tekkib uusi soove seega aeg peksab jalaga p... . Aga peab püüdma.
                    Igaljuhul eks siis tean ja pistan skeemi ootele.
                    -superradical-

                    Comment

                    Working...
                    X