Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED-ide ühendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: LED-ide ühendamine

Ära nüüd jonni.

1. Tahad targemate nõu, pöördud foorumisse. Targad annavad nõu. Ei kõlba, saaks aga vaielda ja ettekäändena tuua pidevalt oma hiina vanni, kus "kõik mootorid ujuvad veeall aga midagi ei juhtu, te olete ikka nii lollid, ma ei või". Mõni teeb kuivaga metsas samblapeal tuld kah nii et midagi ei juhtu, teine viskab õllepudeli kraavi ja metsad põlevad 3 nädalat.

2. Kui tahad lollustega tegeleda, siis tegele nendega salaja. Ära üldse ütlegi kellegile et tahad seda või teist teha. Kui arvad et nii on vahva siis tee ja naudi oma saavutusi.

Ongi kogulugu, ei pea siin jälle 10lk täis vaidlema mingitel mõttetutel teemadel. Kuidas arvutada takistit? Kasuta otsingut. Ma olen ISIKLIKULT sellest selle nädala jooksul vist juba kolmes-neljas teemas rääkinud ja isegi ühe kalkulaatori lahti seletanud neile, kes keelt ei valda.
    Condemn the hive.

Comment

Esmalt postitatud virx5 poolt
      Ja siis süüdistatakse inimesi, kes internetis soovitasid nii teha.
      Süüdi on idioot, kes asja tööle paneb. Punkt.
      Erilahendused.
      PS või mail.

Comment

Elekter ei mõista nalja ja tapab ainult korra.
        Pea need sõnad meeles.

Sirakat on kindlasti iga elektrik saanud, nagu minagi, aga see on hoiatuseks.
        Teine kord võib saatuslikuks saada.

Ja olgem ausad, sinna vanni ma ei läheks.

Peace.

Comment

Ega paljud vist aru ei saa et kuhu see asi kõik läheb . Seal on juba tehase poolt igasugu juhtmed ja karbid , mootor ka . ja kui keegi suutis välja lugeda et mootor ujub vee all siis on kehvasti , kuna prillivahetus kuu on ka vist läbi . Targad , seletage siis mulle kui lollile kuidas siis mingid muud asjad seal vett ei saa ja lühisesse ei lähe ,ainult siis läheb kõik peese kui mina oma ledi sinna muu elektroonika juurde panen. Ja nii mõnelgi vannil on seal ees plaadil led-e nähtud , mis lihtsalt liimipüssiga kinni lastud. Ja kui keegi ei viitsi tervet teemat läbi lugeda et aru saada millest ma räägin siis hoidke oma möla endale
          Hammaste Tundlikus tekkis suvel - Hambaarst soovitas vähem tüli norida..

Comment

Mis küsimus veel vaevab? Said ju vastuse kuidas panna ja mismoodi takistid arvutada. Tegutse.
            Condemn the hive.

Comment

Irc81032, loe minu eelmist postitust, mis sai just põhjalikult täiendatud.

Tööstuslikel lahendustel on ilmselt väljundi ja dioodide vahel mingi lülitus, mis piirab ahela voolu ja väljundpinget, näiteks lühisesse põlevate transilidega valgusdioodiahela toiteotste ja maanduse vahel. Valve- ja tulekahjusignalisatsiooni-seadmete paigaldamiseks plahvatusohtliku keskkonnaga ruumidesse kasutatakse spetsiaalset barjääri, mille tööpõhimõte sarnaneb ülaltoodule.
              viimati muutis kasutaja 6p45s; 12 m 2009, 20:37.
              Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

http://album.ee/node/21561485/50196645 puust ja punaselt . seal kus punased täpid sinna tulebki led .Valgust hakkab väljapoole näitama. seestpoolt puurin augud ja panen silikooniga kinni .aga eks teen valmis ja kui veel kunagi kirjutan juu siis toimib kõik ilusti. Tänud neile kes aitasid , ülejäänud tehke seda edasi mida kõige paremini oskate

Comment

Esmalt postitatud irc81032 poolt
                  ... kui veel kunagi kirjutan juu siis toimib kõik ilusti. ...
                  Kui uskuda nõuka-aegseid elektri ja töökaitseraamatuid (,,Elekter kodus", ,,Ohutus kodutöödel"), on kõige rohkem ohustatud kõrvalised isikud, eelkõige pereliikmed. See valgusdioodide riba paistab asuvat enam-vähem väikese lapse õla kõrgusel. Seetõttu mõtle korra veel, kas tasub mõnisada krooni säästes ja Nokia seinakuubikut kasutades riskida...

Comment

kõik läheb sinna katte alla peitu välja jääb ainult led-i ots

Comment

Silikooniga pole neid sinna mõtet kinnitada, lähed mõne korra põlvega vastu ja ongi LED lahti ning veetilkadel tee lektri juurde vaba. EPO-liim oleks parem.

Vanasõna: "üks pilt on parem kui tuhat sõna" kehtivus on siin teemas jälle tõestatud. Alguses tundus, et Sa tahad vanni sisse augud puurida. Aga arusaamatuks jääb, mis mõte neil LEDidel üldse on. Vannitoa laetulest piisaks ju, et keha küürida. Romantilist meeleolu saab ka muudmoodi tekitada.
                      73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                      ATiP1pN4XeM

Comment

Lp teemaalgataja!
                        90-ndate lõpus, elektriohutuskoolitusel, rõhutas hr Rivik korduvalt fakti - Ida-Euroopa riikides on elektriseadmetete kasutusel-remondil-hooldusel tekkinud õnnetusi u. 10 korda rohkem kui vana-Euroopas. Ei ole seda statistikat viitsinud otsida, kuid ei usu, et asi praegugi palju parem oleks.
                        Sa ilmselt ei usu sedagi, et meil müüdavatest elektriseadmetest (mitte ainult veega kokkupuutvatest) suur osa on selliseid, mida elektrit süvitsi tundvad inimesed kardavad. Nende eest küsitakse hullu raha ning selle raha eest saad toanurka potentsiaalse ohuallika.
                        Ega poeski pole võimalust seadmete ohukindlust visuaalseltki kontrollida...keegi ei luba seda lahti kruvida.
                        Rikki lähevad nad ka hästi kiiresti.
                        Käin ikke aeg-ajalt inimeste juures kodutehnikat parandamas.
                        Ei ole inimestel mingeid RV-kaitseid vannitoa jaoks pandud, rääkimata maanduskaablitest jne jne...
                        "Jah, masinast saab voolu jah, aga ma tõmban ennem pistiku välja ja siis...."
                        Inimesed on täiega hullud.
                        Õnneks on olemas inimesi, kes püüavad teisi hoiatada liigseid rumalusi tegemast.
                        Aga nagu rahvasõna ütleb - kes siis vanainimest kuulab.

Comment

Mul on rikkevoolu kaitse olemas . aga olen näinud ka kuidas on nii tehtud . aga näitavad vanni sisse, vot see on lollus , kui tões midagi läheb siis võib voolu saada .Kõik on hirmus targad (omaarust) aga seletage mulle kui lollile siis lahti et miks on need led-id hullemad kui muu krempel sealsamas kõrval , mis toimib 220 pealt, või äkki peaks need ka ära kruvima ja mullide jaoks hernesuppi poest ostma
                          Ja led-i jääb pinnale ainult 1mm , või natuke vähem . ei tohiks sellsga jama olla et vastu minnes ära kukub.
                          Ja paljud kes nagu asjast aru saavad mida ja kuidas ma teha tahan arvavad et see jääb päris kena ja pole mingit ohtu . Niiet tehke endale selgeks mida ja kuidas ma teha tahan siis tulge ütlema et plaa plaa plaa saad voolu ja mida veel.Kui kardate voolu saada siis lööge kodus pistikupesad vineeriga kinni , sealt võib ju ka voolu saada.

Comment

Nagu juba mitme kasutaja poolt korduvalt kirjutatud, on kõige ebakindlamaks asjaks see Nokia laadija. Mitte miski ei takista 230 V sattumist valgusdioodidega ühendatud ahelasse. Kui see laadija paikneb vannitoa niiskes keskkonnas, suureneb isolatsiooni läbilöögi oht veelgi. Pumba osa on arvatavasti maandatud (vastav klemm küljes, mis läheb kollarohelise juhtme külge) ning seetõttu ei saa vanni kasutaja põhimõtteliselt kogu 230 V läbi keha.

Mina ostaks korraliku eraldustrafo ning paigaldaks selle kilpi väljaspool vannituba. Toidaks kogu kupatust loomulikult läbi rikkevoolukaitsme.

Comment

Nokia laadia tõin selle pärast välja et selt tuleb vist 3,7 v välja . selle väljund voolu pärast tahangi teada kas 3,7 oleks piisav või on vähem-rohkem vaja? Oleks kirjutanud siia et panen mingi hirmus niiskus kindla halogeenide trahvo siis oleks kindlasti teistpidi mingit hädaldamist olnud. Tahangi võimalikult madala vooluga asja tööle panna ja vahet pole mida ma sinna panen niguinii kobakas ise läheb vannitoast välja.

Comment

Nokia laadia tõin selle pärast välja et selt tuleb vist 3,7 v välja . selle väljund voolu pärast tahangi teada kas 3,7 oleks piisav või on vähem-rohkem vaja? Oleks kirjutanud siia et panen mingi hirmus niiskus kindla halogeenide trahvo siis oleks kindlasti teistpidi mingit hädaldamist olnud. Tahangi võimalikult madala vooluga asja tööle panna ja vahet pole mida ma sinna panen niguinii kobakas ise läheb vannitoast välja.
                                3.7V ja LEDidele tarvilik VOOL on 2 erinevat asja, kuid nagunii sa vaidled, et ei ole. OK.

Aga nüüd tõsiselt siis. Nokia laadi tuleb vanni alla (muidugi juhul kui ta mul tuled ikka ära toidab) . mis sinna vaja oleks kui tuleks 10 LED-i . Nokia laadia on vist mingi 3,7 v . äkki saab otse ilma mingi takita hakkama????
                                Kergelt öeldes sa ise ka ei tea, kuhu kuidas mis, aga lärmata mõistad, et miks keegi ei ole nõus, et ohtlik asi on ohutu jne.
                                Erilahendused.
                                PS või mail.

Comment

Working...
                                X