Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED-ide ühendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: LED-ide ühendamine

No mida ma sul vaidlen ? Ma küsin kas sobib või ei . Kas lugeda ei mõista? Ja räägi siis kuidas ta ohtlik saab olla? lappa googlis ringi ja näed selliseid asju küll ja küll, mis on samamoodi tehtud
    Hammaste Tundlikus tekkis suvel - Hambaarst soovitas vähem tüli norida..

Comment

Parim soovitus Sulle juba kõlas - laetav aku ja õnn majas.

Comment

Kes ei proovi ei saa ka teada
        Hammaste Tundlikus tekkis suvel - Hambaarst soovitas vähem tüli norida..

Comment

Esmalt postitatud irc81032 poolt
          ...et mis tunne on, kui teed oma "laadiaga" elektritooli valmis ja lesid kesk mulle ja säravaid ledikesi, mõeldes "ah, mida need jobud ka teavad...teadsin kohe, et midagi ei juhtu"...
          Muidugi ei juhtu.
          Eeltakistid oleks saanud ju ise, ilma teemat algatamata ära arvutada..

Comment

LEDi toiteks kõlbab vana põlvkonna Nokia trafoga laadija suurepäraselt. mähised asuvad küll samal sambal, aga korraliku plastikaluse peal ja primaar ning sekundaar ei asu mitte üksteise peal vaid eraldi seksioonides. kondensaatori lisamisel ulatub selle tühijooksu pinge lahkelt 10V-ni. kui dioodid permanentselt küljes on, siis pinge kukub ja silukondekas neid läbi ei löö. punaseid tuleks sellele järgi panna paarikaupa jadamisi ja igale paarile siis ka eraldi takisti voolu piiramiseks.
            võimsa valge dioodi saab sellisele laadijale ka ilma takistita järgi panna ja siis on selle laadija väljund ca 3V ja 400mA. pisemate dioodide jaoks on eeltakisti vajalik ja minu soovitus oleks nt 4,3V või 5V stabilitron kõige ette panna, et oleks pinge, mille järgi neid takisteid arvutada saaks. 5V juures võiks see kuubik kuskil 250mA alla välja anda, 4,3V juures vast ligi 300mA. selle järgi 20mA dioodi kohta, 12 ahelat, igas 2 dioodi peaks arvutuslikult 24 isendit ära toitma. ilma stabilitronita kõrbevad dioodiahelad maha, kui neid ükshaaval lisada. kõik korraga külge äsades peaksid nad ellu jääma.
            impulsskuubikut ära kasuta, sellises kohas peab olema ahel võrgust korralikult eraldatud, nagu eespool juba mainiti
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud tuukan poolt
              ...et mis tunne on, kui teed oma "laadiaga" elektritooli valmis ja lesid kesk mulle ja säravaid ledikesi, mõeldes "ah, mida need jobud ka teavad...teadsin kohe, et midagi ei juhtu"...
              Muidugi ei juhtu.
              Eeltakistid oleks saanud ju ise, ilma teemat algatamata ära arvutada..
              loomulikult ei juhtu ja kui juhtubki, siis ennast see enam ei häiri...
              halvemal juhul ronid ise vabatahtlikult sinna vanni, kui keegi omastest on seal lusika nurka visanud
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud irc81032 poolt
                Kas just kõiki asju peab ise proovima? Vast võib mõne asja kohta teha ka nö mõttelise eksperimendi. Või lugeda. Mina vahetasin kunagi saiapätsi füüsika õpiku vastu ja lugesin sealt ühtteist. See oli siis kui oli aasta 1951.

Mis puutub väitesse et oma arvates siis neid teadmisi on õpetanud ja arusaamu on hinnanud ülikooli volitatud isikud ja leidnud midagi olemas olevat.

Jutt oli et Jaapani mullivann. Väga tore. Jaapani firma õpetas mind remontima ja valideerima oma aparatuuri. Väljastas selle kohta ka dokumendi. Kehtib suvalises riigis. Seal on ka kirjeldatud missugustele nõuetele peavad vastama riistad ja ruumid ning kuidas seda kontrollida. Nimelt on firmad huvitatud et töötajad ei saaks tööl viga. Tõsi, need riistad seal on 1-2 Meegi kandis aga ohutustehnika on sarnane.

Kuna selles LEDi süsteemis paistis paar problemaatilist kohta siis sai neist räägitud. Aga kui ei taha ei pea seda arvestama. Konstruktor vastutab. Kui peale õnnetust läheb kindlustuse saamiseks siis siinsete nõuannete mittearvestamine peaks olema piisav väljamakse peatamiseks.
                Kui aga kuskil Googlis kirjutatu on autoriteet, siis me oleme natuke erinevatel arusaamadel.

Vaatasin oma Nokia toiteplokki - 3,5 V 355 mA.
                LED-e on mitmesuguseid aga üsna levinud on 25 mA, seega 14 LEDi võiks seal taga olla. Palju siis jääb alles pinget seda peab proovima.
                Aga mis seal rääkida. Seda LEDi värki teavad ju kõik.

Tark inimene teabki ise kõike ja foorum on ainult tarkadele küsimustele lollilt vastajate jaoks.

Aga kui lollilt küsida siis võib äkki saada targema vastuse?

Mind ajendas sellest ohust rääkima mõte et kui ei räägi ja läheb nii nagu oodata on, siis peab südametunnistuse rahustamiseks kadunukesele lille viima.
                Aga talv on tulemas ja mõelge mis talvel lilled maksvad!
                Nii ma siis kirjutasingi.

Aga vast ei oleks pidanud? Mis teie arvate?
                Niipalju need lilled ju ka ei maksa.

Kui rääkida läbi lillede.
                viimati muutis kasutaja A.R.; 13 m 2009, 15:35.

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
                  mähised asuvad küll samal sambal,
                  Kuidas sa ta lahti said?

Mul on seal need Y kruvid ja nendele väikest võtit ei ole leidnud.
                  Saada on natuke suuremaid, suures komplektis.
                  On need poe omad tõesti sobivad?

NEC e228 jaoks ei leidnudki. Puurisin välja.

Comment

Isegi Vikipeedias on kirjas, et on ohtlik: http://et.wikipedia.org/wiki/Eraldustrafo

Ise lisaksin toiteploki (230/12 V eraldustrafo + silufiltriga alaldi + gruppide ühine eeltakisti) ja valgusdioodiahela vahele kindluse mõttes veel taolise asja http://www.varikont.com/cps/rde/xchg...0DF69-D4859EC2 või toidaks akudelt. 2 Ah 12 V akult peaks 20 valgusdioodi saama umbes 10 tundi põletada, enne, kui uuesti laadima peab.

Teine idiootlik näide elektriohutusest minu kodus.
                    Kunagi sügaval nõukaajal paigaldati meile sauna eesruumi valgustus.
                    Inimene seisab märgade jalgadega märjal põrandal ja puudutab samal ajal märja käega lülitit. Seejuures jõudis pidevalt pingestatud faasijuhe lülitisse ülemisest otsast. Lüliti kaitseaste vastas loomulikult jällegi IP44-le. 35 aasta jooksul ei saanud seal keegi surma, kuid nüüdseks on lüliti asendatud IP67 isendiga ning kogu elektrisüsteem saab toite läbi 10 mA rikkevoolukaitsme.
                    viimati muutis kasutaja 6p45s; 13 m 2009, 17:27.
                    Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                      Mul on seal need Y kruvid ja nendele väikest võtit ei ole leidnud.
                      Saada on natuke suuremaid, suures komplektis.
                      On need poe omad tõesti sobivad?
                      Umb. 2 aastat tagasi ostsin siit selle. Tänapäevani keeran kõike väga edukalt.

Comment

Esmalt postitatud denry12 poolt
                        Tore riist. Jätame meelde. Aitähh.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                          Tore riist. ...
                          No mis kruvikeerajaga viga lustida...
                          Sellise kruvikeeraja otsa teeb hakkaja kasvõi ise.
                          Hullem on kui kruvisid polegi, ainult liimitud servad...
                          Üks vanem teema siis:
                          Elektroonika töötab suitsu baasil.
                          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

- Kusjuures mina sain ikkagi nii aru, et teemalgatajal on soov panna ledid vannist eemale sirama, mitte otsapidi vette.
                            - silikoon on ikkagi sobilikum kinnitusvahend, kui epo. Elastne ja ledi hoiab vähemalt sama kõvasti kinni. (kui näiteks peldikupott on ainult silikooniga põranda külge liimitud, siis kätte saad ainult koos plaatidega )
                            Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
                            Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Esmalt postitatud mogo poolt
                              - Kusjuures mina sain ikkagi nii aru, et teemalgatajal on soov panna ledid vannist eemale sirama, mitte otsapidi vette.
                              Asi pole ju mitte selles kuhu ta oma LEDid paneb vaid kuidas ta neid toidab.
                              Kõige ohutum on väike aku, siis kahel sambal trafo, siis isoleeritud mähised.
                              Ja see toide ise peab olema sellest veemajandusest piisavalt kaugel.

Väide et vannil on elekter sees on kena aga see on vanni ehitaja probleem.
                              Tema pidi võtma kasutusele oma ohutusvahendid. Võib üle kontrollida mida ta teinud on.

LEDid ei ole tema probleem. Kui toide on KORRALIKULT võrgust lahti
                              võib need LEDid panna ka vee alla.
                              Aga LEDide ohutu kasutus on nende paigutaja probleem.

Kui küsitakse kuidas teha ühendus siis seal taga ei saa olla suuri teadmisi ja kogemust.
                              Samas ei saa kedagi sundida. Teeb mis tahab, ise teab.

Aga:
                              1. Kas on võimalik selle laadia sattumine vanni metalliosa või veega kontakti.
                              Klassika, kukub vette?
                              2. Kui hea on isolatsioon trafo sees? Kas tootjat firmat võib usaldada?

OOOO, Nokia.
                              Aga hiljuti me siin kontrollisime oma moblaakude seerianumbreid. Teatud partiid plahvatasid.

Comment

Googeldasin natuke lihtsalt huvipärast, leidsin sellise asja:
                                http://www.yankodesign.com/2008/11/0...t-hot-hot-hot/
                                Kolmandal pildil paistab, et juhe taga - tegelikult on valgusti lihtsalt laadijasse pistetud. Ilmselt kantakse energia laadijast valgustisse elektromagnetilise induktsiooni teel (avatud magnetahelatega trafod) ja juhet vaadates tundub, et võrgu ja laadija vahel käib veel ,,seinakuubik".

Siis leidsin veel sellised: http://579476.en.alile.com/provide/2...LED-LIGHT.html,
                                mis saavad toite 3xAAA patareidelt.

Kolmas valgusti saab toite võrgust, kuid piirdub 12V pingega, mistõttu suur osa vastutusest on lükatud trafo või toiteploki tootjale või paigaldajale:
                                http://www.alibaba.com/product-gs/24..._lighting.html
                                Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Working...
                                X