Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

arvuti toiteplokist 13,8v

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

arvuti toiteplokist 13,8v

kas keegi on midagi sarnast teinud, ja kas selline aparaat ennast ka õigustab?
    http://www.qrp4u.de/docs/en/powersupply/index.htm
    kas sellega oleks võimalik ka autoakusid laadida, või sobib ainult katsetamiseks?
    kui kalliks selline modimine läheks, sest suhteliselt nadi oleks 30 eegust toitekat 1000.- krooni eest modida.
    mul on olemas codegeni 300w toitekas mis annab 12v peal välja 16A, 5v ja 3v pingeid hetkel ei mäleta.
    Juhul kui otsustan modimise ette võtta oleks vaja ka töötegijat, ise lihtsalt liiga roheline veel.
    Vähegi mõtlev inimene ei üldista kõiki.

Vs: arvuti toiteplokist 13,8v

Mõningatel toitekatel(nagu minu 12V 8A hetkel laual) on sees pote,mille timmimisega saab toitepinget reguleerida.Mul viskab pote ühes äärmuses pinge üle 20V 12V ahelas.Muidugi teebs selline asi kiire lõpu lüütidele ja seega ei tohi nõnda piinata.Aga idee poolest kannatab pinget reguleerida kuni 15V kenasti sellistel plokkidel.Iseküsimus kas toitekas end välja ei viska,kui aku tühi ja pinge madal ning seetõttu voolutugevus võib liiga suureks tõusta.Selle vastu aitaks ehk kerge eeltakisti,aga samas ei tuleks sellest ikkagi midagi head.
    otsija

Comment

Paar volti jääb suurema vooluga laadimisjuhtmete peale ja takistit polegi vaja. Tuleb lihtsalt paraja mõõduga kaableid kasutada.

Comment

Esmalt postitatud virx5 poolt
        Paar volti jääb suurema vooluga laadimisjuhtmete peale ja takistit polegi vaja. Tuleb lihtsalt paraja mõõduga kaableid kasutada.
        Kohe mitte ei jõua kohale, kuhu laadimisjuhtmete peale see kaob? ma saan aru umbes nii et kui toitekas annab välja ntx 13v siis akule jõuab ainult 11.
        tean küll et pingelang on juhtmes olemas, aga 11 voldiga autoakut juba ei lae.
        Vähegi mõtlev inimene ei üldista kõiki.

Comment

Mida tühjem aku, seda suurem pingelang (et toitekat maha ei põletaks).
          Kui toiteka väljundpinge on 13,8V, siis saab see aku ka laetud (mis sest, et alguses aku klemmidelt mõõdetuna seal vähem on).

Comment

Ja kui reguleerimiseks potekat ei paista olevat, siis vaatad PWM-kivikese margi ja otsid internetist andmelehe. Sealt edasi võid oma toiteplokis juba pinge võrdlusahelat lahti nokitsema asuda. Vanasti olid need toitekad kõik väga sarnaste tüüpskeemidega, nii et internetist sai väikse kaevamise peale üsna kindlasti midagi sobivat.
            Kokku läheb see sul maksma ühe poteka ja parasjagu aega. Rahaliselt 1000.- kindlasti ei kulu

Comment

Working...
            X