Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kust osta: gauge motor/stepper

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kust osta: gauge motor/stepper

Leidsin siit lehelt sellise lause:

A perfect way to control a pointer gauge is to use a small stepper motor specially designed for pointer control. Today, many companies provide stepper motors for gauges. Brands include Fraen, Paragon, Siemens, Sonceboz, Switec, TDK and Wellgain.
    Nüüd tekkis küsimus, et kuskohast võiks selline vidin lihtinimesele ostetav/tellitav olla? Ma saan aru, et ma ilmselt võiks kirjutada suvalisse neist firmadest ja saada väga okeid pakkumised näiteks 10000 mootori jaoks, aga mul oleks esialgu kõigest ühte vaja

Kuskilt vanaraua seest välja kangutamine ei tule eri põhjustel kõne alla.

Ette tänades,
    Jesper

Vs: Kust osta: gauge motor/stepper

Kas sul on justnimelt stepperit vaja? Iseenesest oleks sul seda parem/lihtsam teha servoga, kuna stepperi sa võid lihtsalt sellise asja puhul offsti saada(kui liigutad "pointerit" käsitsi nullpunktist näiteks skaala järgmisele astmele, siis see järgmine aste, kuhu sa selle käsitsi panid, on edaspidi nullpunktiks.). Servodel on sees täppistakisti, mis reedab "pointeri" positsiooni ja nii on sul palju mugavam/lihtsam seda kontollida. Lisaks peaks olema pisikesi servosid palju lihtam saada olema. Kokku läheks sul vaja siis servot, näiteks mingit 8koivalist mikroproset ja mehhanikat. Aga see on kõigest minu arvamus.

Comment

Sellest nullimise probleemist saab üle, selleks detectitakse kuidagi seda kui mootor käsu peale ei liigu (kuidas täpselt, sellest pole mul hetkel muidugi õrna aimugi ) ja asukoha reseti jaoks liigutatakse seier meelega vastu mingit piirajat. Vähemalt kõigil autodel, mille seiereid ma pärast teemasse süvenemist piielnud olen, käib see täpselt nii, voolu sisse lülitamisel keritakse seierid korraks kas põhja või vastu nulli.

Servo ja igasugu muud lahendused on ka muidugi võimalikud, kui peaks juhtuma et õiget asja kuskilt ei saa, aga hetkel tundub servo üsna meeletu overkill. St noh mu probleem ei seisne selles, et alternatiivseid võimalikke lahendusi pole, lihtsalt esmane soov oleks kasutada tükki, mis konkreetselt selleks otstarbeks mõeldud, kui selle väikestes kogustes hankimine osutub ebamõistlikult keerukaks või kalliks, siis vaatan edasi alternatiivide poole.
      viimati muutis kasutaja Jesper; 23 m 2009, 12:27.

Comment

Esmalt postitatud Jesper poolt
        Vähemalt kõigil autodel, mille seiereid ma pärast teemasse süvenemist piielnud olen, käib see täpselt nii, voolu sisse lülitamisel keritakse seierid korraks kas põhja või vastu nulli.
        Nii see on. Näidik on ühendatud lisaks süütelukule (ignition on) ka pideva 12V ahelasse. See lubab osutil "nulli" minna, kui süüde välja keeratakse.

Ei kujutagi ette, kas kusagilt näidiku stepperit eraldi saad, aga valmis asjad muidugi olemas: http://www.innovatemotorsports.com/p...s/g3_gauge.php
        ...tegelikult lineaarne 5V alalispinge voltmeeter, ei midagi erilist

Comment

kas 4 juhtmega stepperi saab ühendada kohta kus algeselt 5 juhtmega stepper oli?

Comment

kas unipolar draiviga saab juhtida bipolar mootorit?

Comment

Esmalt postitatud morten poolt
              kas 4 juhtmega stepperi saab ühendada kohta kus algeselt 5 juhtmega stepper oli?
              ei, 4-juhtmega on tavaliselt bipolaarne; 5-juhtmega on tavaliselt unipolaarne koos ühe ühise otsaga; 6-juhtmega on tavaliselt unipolaarne kahe ühise otsaga (st üks ühine ots kahe mähise ja teine ülejäänud kahe mähise kohta)
              Esmalt postitatud morten poolt
              kas unipolar draiviga saab juhtida bipolar mootorit?
              ei, bipolaarne draiver vahetab polaarsust mähisel lisaks lihtsalt sisse välja lülitamisele. See eeldab üldjuhul mingit H-bridge laadset ühendust, mida unipolaarsetel pole. Bipolaarne lülitab mähise mõlemaid otsi, unipolaarne ainult üht otsa.

Comment

4 juhtmelise mootori saab suht lihtsalt teha 5 või 6 juhtmeliseks,
                võtsin lahti ja jootsin puuduoleva juhtme vastava mähise lõppu..

Comment

Esmalt postitatud Jesper poolt

Kuskilt vanaraua seest välja kangutamine ei tule eri põhjustel kõne alla.

Ette tänades,
                  Jesper
                  Seega pole vaja pakkuda võimalust, et 2001a S6 kellade plokist selle saad? Mis kogustest juttu on? Mitme jalaga? Kui kiire on asjaga? Minu käest saaksid uusi jaanuari lõpus.

Comment

Working...
                  X