Minust on saamas järjekordne Picutaja.
Tudeerisin felch-i asjakohast saiti ja asusin rauda koostama.
Panin programmaatori netist saadud skeemi alusel kokku.
Käivitasin IC-Prog 1.06A ja avasin akna hardware test.
VCC tule sain vilkuma ja juba rõõmustasin.
Tõmbasin felch-i lehelt skeem ühe ja panin prose PIC16F628 programmaatorisse.
Verify filed at address 0000h
Siis avastasin, et PIC valepidi pesas.
Tõstsin õiget pidi.
Kas valepidi pesas progemisega kivi peeti ei võinud minna?
Kivilt midagi maha lugeda ka ei õnnestu.
Võtsin uuesti ette Hardware testi akna ja otsustasin kõik linnud läbi klõpsida ja veenduda, et programmaator ikka õigesti töötab.
Ja mis ma avastasin - linnukesi sisse ja välja lülitades ja samal ajal progemispesades pingeid mõõtes selgus, et Enable clock linnuke ei muuda nagu midagi. Mõõtsin siis ka pingeid Centronicsi jalgadel ja huvitaval kombel jalg nr 3 muudab Enable clock linnukese klõpsimisel pinget ~2V ja 0V vahel. Võtsin programmaatori Centronicsi juhtme küljest ja mõõtsin juhtmel olevaid pingeid. pinge muutus ~5V ja 0V vahel.
Kas see on normaalne nähtus või on mul midagi väheke lühises?
Jutt sai pikk aga usun, et teadjadmehed oskavad ridade vahelt lugeda ja mulle kasulikku nõu anda.
Tudeerisin felch-i asjakohast saiti ja asusin rauda koostama.
Panin programmaatori netist saadud skeemi alusel kokku.
Käivitasin IC-Prog 1.06A ja avasin akna hardware test.
VCC tule sain vilkuma ja juba rõõmustasin.
Tõmbasin felch-i lehelt skeem ühe ja panin prose PIC16F628 programmaatorisse.
Verify filed at address 0000h
Siis avastasin, et PIC valepidi pesas.
Tõstsin õiget pidi.
Kas valepidi pesas progemisega kivi peeti ei võinud minna?
Kivilt midagi maha lugeda ka ei õnnestu.
Võtsin uuesti ette Hardware testi akna ja otsustasin kõik linnud läbi klõpsida ja veenduda, et programmaator ikka õigesti töötab.
Ja mis ma avastasin - linnukesi sisse ja välja lülitades ja samal ajal progemispesades pingeid mõõtes selgus, et Enable clock linnuke ei muuda nagu midagi. Mõõtsin siis ka pingeid Centronicsi jalgadel ja huvitaval kombel jalg nr 3 muudab Enable clock linnukese klõpsimisel pinget ~2V ja 0V vahel. Võtsin programmaatori Centronicsi juhtme küljest ja mõõtsin juhtmel olevaid pingeid. pinge muutus ~5V ja 0V vahel.
Kas see on normaalne nähtus või on mul midagi väheke lühises?
Jutt sai pikk aga usun, et teadjadmehed oskavad ridade vahelt lugeda ja mulle kasulikku nõu anda.
Comment