Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PPWIN PIC programmaator ei taha käima minna

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PPWIN PIC programmaator ei taha käima minna

Minust on saamas järjekordne Picutaja.
    Tudeerisin felch-i asjakohast saiti ja asusin rauda koostama.

Panin programmaatori netist saadud skeemi alusel kokku.
    Käivitasin IC-Prog 1.06A ja avasin akna hardware test.
    VCC tule sain vilkuma ja juba rõõmustasin.
    Tõmbasin felch-i lehelt skeem ühe ja panin prose PIC16F628 programmaatorisse.
    Verify filed at address 0000h
    Siis avastasin, et PIC valepidi pesas.
    Tõstsin õiget pidi.
    Kas valepidi pesas progemisega kivi peeti ei võinud minna?
    Kivilt midagi maha lugeda ka ei õnnestu.

Võtsin uuesti ette Hardware testi akna ja otsustasin kõik linnud läbi klõpsida ja veenduda, et programmaator ikka õigesti töötab.
    Ja mis ma avastasin - linnukesi sisse ja välja lülitades ja samal ajal progemispesades pingeid mõõtes selgus, et Enable clock linnuke ei muuda nagu midagi. Mõõtsin siis ka pingeid Centronicsi jalgadel ja huvitaval kombel jalg nr 3 muudab Enable clock linnukese klõpsimisel pinget ~2V ja 0V vahel. Võtsin programmaatori Centronicsi juhtme küljest ja mõõtsin juhtmel olevaid pingeid. pinge muutus ~5V ja 0V vahel.
    Kas see on normaalne nähtus või on mul midagi väheke lühises?

Jutt sai pikk aga usun, et teadjadmehed oskavad ridade vahelt lugeda ja mulle kasulikku nõu anda.

Vs: PPWIN PIC programmaator ei taha käima minna

Kas need sammud tegid läbi? http://www.semis.demon.co.uk/Pics/PICtests.htm

Comment

Jah, need on tehtud.
      1) Both the VCC and VPP LED's should be on. //kontrollitud

Using a Voltmeter measure the Voltage between Pin5 (0V) and Pin14 (5V) on the 18pin PIC socket. //4,94V

2) Next measure the Voltage between Pin5 (0V) and Pin4 (13.2V) of the 18pin PIC socket. This should be between 13 to 13.5V //13,1V

4) Remove the 100R resistor and connect to the printer port,//Vcc kustub ja Vpp jääb tuhmimalt põlema.

run the ICPROG software following the settings given in the software section.//Tait serial programmer, LPT1, I/O delay (10), Direct I/O, Invert data out, Invert data in, Invert clock.

Use the hardware check to make sure you can turn VCC/VDD (MCLRE) ON/OFF through software.// Kui ühtegi linnukest ei ole märgitud, siis 18 pin pesas on
      5 (GND) ja 4 (MCLRE) vahel 3,46V
      5 ja 12(CK) vahel 0,08V
      5 ja 13(SD) vahel 0,09V
      5 ja 14(VCC) vahel 0,03V
      kui märkida Enable data out, siis
      4 3,45V
      12 0,09V
      13 1,51V
      14 0,24V
      kui märkida lisaks Enable clock, siis ei muutu midagi.
      Kui märkida Enable MCLR, siis muutub
      4 13,09V
      Kui märkida Enable VCC, siis
      4 13,09V
      12 0,09V
      13 4,81V
      14 4,90V
      Kui nüüd võtta linnuke ära Enable Data out, siis
      13 kukub 0,1V peale
      Kui võtta linnuke ära Enable clock, siis ei muutu midagi
      Kui võtta linnuke ära Enable MCLR, siis pin 4 kukub 3,42V peale
      ja kui võtta linnuke ära Enable VCC, siis pin 14 kukub 0,03V peale

Also make sure that when Data Out is ticked the Data In input becomes ticked. // nii on

Kas siit võib teha järelduse, et muu on korras aga Clock ahelas on mingi lühis või muu jama?

Võtsin kätte ja käisin montaazhi üle. Kuna mul on kogu kupatus makettplaadil, siis olid ju põhimõtteliselt igasugused anomaaliad võimalikud.
      Ja mis ma avastasin - DM7406N pin11 täiesti ühendamata. Samas kõrval pin 10, mis peaks ühendamata on ühendatud nende liinidega, mis peaks kõrvaljalal olema. Kolb kätte ja valmis
      Asi töötab nüüd.
      Vähemalt verify ei andmud enam erroreid ja kivi lugedes jäi sinna sama asi külge, mis kirjutama sai pandud.

Tänud vastuse eest

Comment

hehe...ma ise vihkan ka neid makettplaate just selle tõttu, et nii kerge on miski apsakas sisse teha nii keeruline seda pärast avastada.

Edu PICutamisel.

Comment

Working...
        X