Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

12V -> 24V lüütidega

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

12V -> 24V lüütidega

Kas keegi viskaks pilgu peale skeemile, ja ütleks, kas asi töötab või mitte, ja kui töötab, siis mismoodi seda kõige parem juhtida oleks? Kas releedega, transistoridega või saab ka dioodidega kuidagi teha? Kui suurt voolu oleks süsteem võimeline läbi laskma? Ühesõnaga avaldage oma arvamust mu mõttevälgatuse kohta ja ehk ka mõni soovitus juurde.

http://www.hot.ee/dot4/

Päris kaval asi. ;Drelee on ma arvan liiga uimane ja ebakindel.
    muusika on kuulamiseks

Comment

Idee on nutikas aga mõned probleemid hakkavad silma:
      - kondede laadimine võtab aega ja voolu, suure mahtuvuse puhul eriti. Seega ei saa asja kiiresti ajada. Siit tuleneb kurb tõsiasi et 24V allikast tarbitav vool on väike (konde laadub tühjaks enne kui laengut uuendatakse).

Sarnaselt töötab dioodidel pingekordisti (nt. telekates ja monitorides) kuid pinge kasvades kahaneb vool. mis parata - energia jäävuse seadust pole keegi veel ümber lükanud...

Muide, kunagi olid ka ligilähedased skeemid kus kasutati erilisi releesid - vibraatoreid (elektroonne, mitte see teine...). Töökindlus olla olnud üllatavalt hea!
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ma kunagi nägin ühes "radio" numbris kuidas +12st -12 saadi
        võeti kivi k174un7 (helivõimendi) ja tehti sellest generaator. väljundisse siis kondekatega negatiivset pnget andev kahekordistav alaldi,( kaks lüüti ja kaks dioodi). Voolu olevat kirjade järgi lubatud kuni mõnisada milliamprit...

Suurtel võimsustel hakkavad jah eelpoolmainitud probleemid segama..
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Selline asi töötab korralikult. Generaatoriks 494 toitekivi, kommutaatoriks KT814 ja KT815. Sagedus 20 kHz ringis. Konded valida impulssresiimil tööks. Max. väljumdvool 1A ringis sõltuvalt mahtuvusest.

Comment

Aga kui selliseid 3 kondekaga süsteeme mitu tükki paralleeleselt tööle panna, ja ajahetkel 3 ühendada suured 24V kondekad paralleeli, siis saaks ju rohkem voolu kätte. Või lausa kordamööda seda 24V erinevate kondekate pealt võtta (samal ajal kui ühelt imetakse 24V, laetakse teist)

Comment

Ei ole mõtet jalgratast leiutada. Pinge muutmiseks vähegi suuremate voolude korral kasutatakse ikka trafot.
              Aga kondekate laadimine: Q=CU ja Q on heal juhul konstante, tegelikult läheb veidi raisku. Kui sa laed 10000u konde 10 voldini ja siis paned selle 20000u konde peale siis kukub pinge kogu ühendusel 3.3 voldini.
              Selleks et saada niiviisi 24 peavad 12 voldi konded olema lõpmatu mahtuvusega.
              Pane asjale valemid juurde, saad lihtsalt teoreetilisi teadmisi juurde - ega see paha tee

Comment

Kui sa tahad seda asja autosse ehitada siis genekas on ju vahelduvpinge olemas, vaja ainult mähise otsad välja tuua ja sealt on juba kordisti ehitamine imelihtne. Probleem ainult selline et tuleb paigaldada lisaaku 24 V saamiseks ajal kui mootor ei tööta
                Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

Comment

Olen kuulnud jah et geneka pealt saab lisa-akut toita, ja pidi lihtne olema, kuid mina ei ole seda nõksu veel läbi hammustanud :-[. Toon tähtede otsad genekast välja, siis vaja sinna miskid dioodid ja konded panna. Kas tuleb teine samasugune dioodide süsteem teha nagu genekas sees juba on või? Oleks kusagil väike skeemike selle kohta, siis ehk saaks aru. Olen heade mõtete kohas seda õpetust mitu korda lugenud aga vot ei jaga lahti.

Comment

vaata postkasti
                    Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

Comment

Sain Tiidult selle ühe geneka pealt 2 aku laadimise skeemi. Tema loal näitaks seda teistelegi. http://www.hot.ee/dot4/kordisti.htm

Comment

Working...
                      X