Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ilmajaama temp. seadistamine?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ilmajaama temp. seadistamine?

Tegu sellise ilmajaamaga...

Olen seda üle aasta omanud...
    Algul ei pannud nagu tähele. Aga nüüd aina enam hakkab tunduma ,et see näitab välis temperatuuri valesti.
    Täna panin õue ka teise termomeetri... see näitas 0 kraadi... ja ka lumi sulas õues...
    Aga minu ilmajaam väitis õues olevat ca -1.2 kraadi

Olen ka ennem võrrelnud näitu auto näiduga. Ja arvasin ,et auto oma äkki valetab vms...

Aga kas seda on võimalik ka kuidagi seadistada/remontida vms?

Vs: Ilmajaama temp. seadistamine?

Auto omad kipuvad ka tihti paar kraadi valetama, nii ka minu oma. Kuhu sa teise termomeetri panid? Kui näiteks otse akna taha, siis võimalik, et aken õhkab sooja peale ja näitabki nulli. Kui panna teine termomeeter ja ilmajaama andur akna taha kõrvuti, mis siis teeb?

Comment

No mul on maja ees nö katusealune vms ilma uste/akendeta... Ja asub seal katuse räästa all ,et oleks kaitstud tuule/päikese/vihma eest... Teise termomeetri millega siin nö kontrollisin panin pingi peale mille kõrval on sein ,et tuul ka päris peale ei puhuks...

Seda ,et auto oma õieti ei näita arvasin isegi... Aga praegu tundub ,et pigem näitab auto oma õieti.
      Pole ju ka loogiline ,et lumi sulab(päikest ei paista) aga termomeeter näitab miinus kraade.

Aga panin nüüd mõlemad termomeetrid kõrvuti ja panin veel lisaks ka kolmanda...

Comment

Lume sulamise järgi päris vaadata ei saa. Näiteks päev otsa on olnud kraad või paar plussi ja sellel hetkel kui vaatasid, oli juba miinusesse läinud, lumi ju kohe jäässe ei lähe. Pane mitu termomeetrit kõrvuti ja siis saab näite võrrelda. Võibolla õhkab maja nii palju sooja, et auto termomeetriga võrreldes valetab. Näiteks mul tööjuures on autol alati esiklaas puhas, ülejäänud jääs, kui parkida nina seina poole. Tagurpidi parkides on jälle tagaosa puhas. Maja on suur ja erilist soojustust seinas pole. See on muidugi siis, kui on kerge miinus, kõva miinusega on kõik jääs.

Comment

Mul on endal samasugune termomeeter. Näitab samamoodi 1,5-2 kraadi valesti. Proovisin ükskord saatjaga andurit lahti kakkuda aga ei õnnestunud. Kuidagi hästi kinni pandud ja tundub, et on topelt kambriga, et vihmavesi kergelt sisse ei pääsegi.
          msn: pois11@hotmail.com

Comment

Eks ma katseta veel...
            Aga täna hommikul näitas auto oma -0(mis tähendab siis temperatuuri alla 0 aga komakohta ei näita)
            väli termomeeter näitas 0 kraadi
            Ilmajaam näitas aga -1.2 kraadi
            Ja toa kraadiklaas mille ka nende sekka panin näitas +1

Nüüd õhtul auto näitas -3
            väli termomeeter -2.5
            Ilmajaam -1.6
            toa oma -0.5
            ...Sellest järeldan ,et ka toa oma ei näita enam õues õieti... toas kui kontrollisin seda siis tundus nagu täpsem olevat...

Aga samamoodi ei näita ka ilmajaam õieti...
            Kas on võimalik ,et see andur ajapikku valetama hakkab?
            Ise mõtlesin ,et patareide olukord võiks ju ka seda näitu muuta? Või mitte?
            Ja kas seda andurit on ka reaalne seal välja vahetada mingi muu margi vastu? või ainult sama vastu...?

Comment

Vaatasin siis ka täna hommikul ja õhtul...
              Mõlemal juhul näitas autos ja õues -4kraadi aga ilmajaam näitas -2.6

Comment

Working...
              X