Oleks vaja ühendada potet ledi ette. Leidsin siis 6 potet. Testriga mõõtes ei saanud kuidagi aru kuidas need toimivad ja kõikidel on kolm otsa. mul oleks nagu vaja ju ainult kahte otsa. Ma ei usu et need kõik katki kah on. Äkki keegi selgitaks mulle natuke seda asja. Tänud.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Tahaks teada pote kohta
Collapse
X
-
Niipalju veel et pane LED-i ette üks tak kah. Kaitseks. Potet keerates läheb ta takistus ruttu nulli (ääres muutub takistus eriti kiiresti)ja LED kärssab.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Kui jätta ära igasugused takistus karakteristikud siis võiks pote kohta öelda, et see on takisti millel on ka väljavõtteks liugkontakt. Ehk oled äkki kuulnud midagi reostadist? See on samuti pote. Ühendada võid oma eksperimendi jaoks potet ka nii, et ühendad keskväljaviigu ühega äärmistest väljaviikudest ja teiseks klemmiks jääks vaba ots. Pote jääb töötama reostaadina. Kui tahad sellega ledi heledust muuta, siis lülita ahelasse ikka ka pingele vastav takisti, et ei põletaks kogemata ledi läbi. Kas kasutasid pote takistuse mõõtmisel ikka õiget mõõtepiirkonda?
Comment
-
ledi panin ma supaka külge. Takistit ei ole pannud ja preagu ei pane vist ka. Heledust ei tahtnudki muuta. Lihtsalt et kõvema tümpsu juures keeran natuke maha seda asja. Töötab küll, aga led jäi nagu natuke uimasemaks. Testriga mõõtes ei näidanud ta üldse voolujuhtivustki. Muutsin küll nupu asendit aga ei midagi. Aga nüüd ta igastahes töötab. Tänud abi eest. A kas takistiga pole mitte nii, et ta võtab kogu aeg pinget vähemaks?
Comment
-
ledi panin ma supaka külge. Takistit ei ole pannud ja preagu ei pane vist ka. Heledust ei tahtnudki muuta. Lihtsalt et kõvema tümpsu juures keeran natuke maha seda asja. Töötab küll, aga led jäi nagu natuke uimasemaks. Testriga mõõtes ei näidanud ta üldse voolujuhtivustki. Muutsin küll nupu asendit aga ei midagi. Aga nüüd ta igastahes töötab. Tänud abi eest. A kas takistiga pole mitte nii, et ta võtab kogu aeg pinget vähemaks?
Soovitus, tee nii: pane kõllile paralleelselt peale LED koos potekaga (pote keskmine ledi kylge (soov. + kylge!), yx servadest valjuka külge) kõlli pääle, keera pote takistus põhja ja hakka nyyd tympsu uhama-kui oled saavutanud sellise kisa, mida arvad kõrgeimax, mis saad, siis hakka potega takistust veits vähendama-LED piax ka "ärkama" ja keerad nii kaua, kuni soovitud eredus käes.
Point on selles, et kui nyyd mydistama hakkad, siis väikesel võimsusel led vist eriti märgatavalt ei ela, aga suurma mölluga vilgub kyll ja kuna pote on ees, siis ei saa ta ka ju läbi kärsata,
või mis?Erilahendused.
PS või mail.
Comment
-
vat selle tümakaga on nii, et seda ma nagu välja siit oma aparaadist eriti ei pigista. Tavalise kuulamise töötab see LED mul väga hästi ja eriti ma teda valjemaks ei pane kah. Aga nüüd ühe lediga proovisin ka valjemaks panna ja vat läks läbi. seepärast nagu otseselt takistit polegi vaja vahele panna. <-vaiksel kuulates. Jama lihtsalt selles, kui korra läheb natuke kõvemaks siis nali läbi. Eks ma pean seda pote asja veel vaatama ja katsetama, sest voolujuhtivus läks selle juhtmerägastikuga nats kehvemaks. teen natuke ümber. Ilma juhtmeteta vilkus väga kenasti. Tümakas tuleb mul muidu creative supaka juhtmetest ja läheb siis enda tehtud KA-sse.
Comment
-
A tee seda leedi nati inteligentsemaks, pane kaks takistit jadamisi vahele ja nende vahele stabilitron (või siis mitu ledi) - piirab ära suurema amplituudi ja vilgub ka nõrga signaali puhul..
--R--+---R--
led ! +
! led
led !
-----+-------
kõikide ledide plussid üleval ja takistid pane mõlemad umbes 50 oomi
...
Kardan, et kunagi võid lihtsalt sellise ledi otsa sattuda mis läbi minemisel lühisesse läheb ja see on võimule paha...
mõni oom pane ikka vahele,..
kusjuures see led lühistab muide Su võimendi väljundit ühel poolperioodil, kas kuulda pole ???Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
http://www.hot.ee/pobeeda/Skeem.bmp
Kas asi peaks välja nägema selline? Mul polegi otseselt võimendit. on see creative aktiivsupakas. midagi kuulda küll pole ja ausaltöeldes on need juhtmed mul juba paar korda lühisesse läinud. mitte et ma sellega nüüd kiitleks, aga nii on juhtunud. katki pole küll midagi selle tulemusena läinud.
Pilti otse ei osand siia panna. :'(
Comment
-
http://www.hot.ee/pobeeda/Skeem.bmp
Kas asi peaks välja nägema selline? Mul polegi otseselt võimendit. on see creative aktiivsupakas. midagi kuulda küll pole ja ausaltöeldes on need juhtmed mul juba paar korda lühisesse läinud. mitte et ma sellega nüüd kiitleks, aga nii on juhtunud. katki pole küll midagi selle tulemusena läinud.
Pilti otse ei osand siia panna. :'(Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Kas ma võin siis suvalised 50 oomised takid panna, ei ole tähtsust nendel Wattidel. Panen need tavalise suurusega sellised pruunid takid?Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
Comment