Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tahaks teada pote kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

vattidel on muidugi tähtsust, aga kuna see vool on nii väike, siis vôid rahumeeli nôrga vôimsusega takid panna
    No seda ma arvasin tegelt ise kah, aga ei saand ju kindel olla. Tänud. Hakkan meisterdama.

Comment

See on ülimalt lahe. Palju rohkem asja moodi kui ühe LEDiga. Kõigepealt peab ju ikka see üksik LED põlema hakkama? ju ikka. Tahaks teada, kas sama põhimõttega saaks teha ka nn. kolmanda astme?

Comment

Jah, vôid küll nii teha, nagu esimesel skeemil, aga pane kahe leedi asemele kolm, et rivi läheb 3-2-1 astmes
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kõigepealt peab ju ikka see üksik LED põlema hakkama? ju ikka.
          Siiski mitte, niipalju kui mina asjast aru saan
          Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

Comment

Esimesena läheb ikka see üksik põlema. Siis 2, ja lõpuks 3.
            Takistite võimsus siiski võib oluline olla. Nimelt kui võim on 100W, siis taki peale jääb kuni 5W täistümaka juures. No keskmiselt on see võimsus siiski palju väiksem, 1W võiks siiski olla.

Comment

Üksik led on läbi 3x50 takisti. Kuidas ta saab esimesena süttida ???
              Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

Comment

Üksik led on läbi 3x50 takisti. Kuidas ta saab esimesena süttida ???
                saab, sest led avaneb teatud pingel (2,..) need, mis järjest on, tahavad järelikult rohkem pinget saada.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

no minu supakal on 12W RMS ja katsetasin ka täisvõimsusel. kõik ledid põlesid, natuke vilkusid ka, aga midagi läbi ei läind. töötab kenasti. tõenäoliselt on mul mingid 1/2W takid seal vahel nii, et ei tohiks midagi juhtuda. kuigi ei saa aru täpselt takkide toimimisest. saan aru, et kui takke vahel poleks siis süttiks üksik led esimesena, aga nüüd.. või on need takid lihtsalt kaitseks siis.

Comment

Jah kaitseks. Ja süttib üksik esimesena, sest ta on üksik ja süttib kõige madalama pinge juures. Ja 12W juures on 0,5W taki võimsus piisav.

Comment

Working...
                    X