Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pinge tõstmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pinge tõstmine

Teema siis selline et oleks vaja saada 1,5 voldist (tavaline patarei) pinget 9..12 volti, voolutarve oleks ainult paarkümmend mA..kas keegi teab mingit head skeemi kuidas kuidas see asi elektrooniliselt lahendada?..trafoga pinge tõstmine jääks välja..sest olulised oleks asja mõõdud mida võiksem seda parem.. :

Vist ainuke võimalus on teha kahel transistoril põhinev multivibraator ja siis selle väljundisse pingekordisti(dioodid-kondekad), aga ma pole kindel kas multivibraator suudab töötada nii madala pingega. Aga kui sul on vaja lihtsalt väikesemõõtmelist 12V toiteallikat, siis sobib pisike 12V patarei, kasutati vist kunagi autote signaalipultides, või ma ei tea kah kus neid kasutati aga näinud olen küll sellist patareid ja mõõtmete poolest on see tunduvalt väiksem kui tavaline AA patarei... ja miks mitte kasutada nn. "krona" patareid? See ju pole ka palju suurem...
    ...

Comment

Sellist muundurit on väga raske teha, bipolaaril on nt. pingelang ~0.7V ja MOSFETil on avanemiseks vaja ~2V pinget. Oluliselt lihtsam ja kompaktsem on 12V patarei.

Comment

ega siis vist väga lihtne see polegi..asi ongi tegelikult ruumi kokkuhoius..mõte oli panna tegelikult AAA aku et saaks ka laadida ja sellele on olemas ka stantardsed hoidjad
        et asi ilus välja näeks...

Comment

Saab ikke:
          - http://elm-chan.org/works/led1/report_e.html
          - http://elm-chan.org/works/led2/report.html
          Elektoris oli ka 1 skeem - multivibra drossel koormuseks mis pinge üles tõstis. Töötab!
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

..asi ongi tegelikult ruumi kokkuhoius..mõte oli panna tegelikult AAA aku..
            Kas arvad tõesti, et AAA aku + pingetõstmismoodul (+töö ja ajakulu) võtavad vähem ruumi kui üks 12V patarei.

Kardan, et resultaat tuleb "nol desjatkov ja h.. tselõhh"

Comment

;D ;D ;D

Tõstad patarei kapi otsa ja ongi pinge tõstetud ;D ;D

Sorry et läbu :-[

Comment

Soovitan vaadata L.Abo raamatust "Raadiolülitused".
                Seal oli neid piisavalt ja lihtsa skeemiga. :P

Comment

Selleks oli kohe mingi dc/dc kivi, juurde tuli panna ainult üks drossel ja võis saavutada isegi kuni 80% kasutegurit. Tüüpi peast ei mäleta, tevalos maksis umbes 100 krooni kanti.

Comment

Working...
                  X