Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Nõuandeid ja soovitusi projekti kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Nõuandeid ja soovitusi projekti kohta

Tere, olen elektroonikas algaja ning küsiksin natukene abi.

Mõte on teha selline skeem http://www.next.gr/inside-circuits/f...uit-l5853.html kuid veidi suurem ning sellele otsa panna mingi muundur/stabilisaator mis annaks välja erinevaid pingeid. Idee on selles, et kui minna kuhugile loodusesse, siis saaks mõned nõrgemad seadmed tööle ajada, nt. raadio. Genekat ei sooviks kaasas vedada.

Olen uurinud regulaatoreid ning leidsin ühe nimega lm317, kuid datasheet näitab, et max voltage on 37v. Kas panna pinge madaldamiseks trafo ning siis see regulaator?
    Kuna germaaniumdioodid on kallid vaatasin vene dioode. D220 peaks asja ära ajama?
    Samuti paneks skeemi voltmeetri, et leida suurim võimsus antenniga.

Kas selline asi on praktiline või on kellegil kogemusi olnud? Ning kas see skeem on õige?
    Ma tean, küsimused on lihtsad aga ega mujalt küsida pole

Tänud!

Vs: Nõuandeid ja soovitusi projekti kohta

Kusagil võimsa raadio/telemasti läheduses saaks sellisel põhimõttel isegi mingit tibatillukest akut laadida. Seejuures tuleks üüratut antenni kaasas vedada, mis antud masti kanalitega sobiks. LM317 tarbib ise rohkem kui sealt kätte saab. Testriga mõõtes tuleb täitsa mitu volti aga kui koormus järgi panna, siis on kööga - olen kunagi ammu proovinud. Mingi seadme toitmisest ei maksa unistadagi. Pole mõtet kõike uskuda, mida netis kirjutatakse ja Sinutorus näidatakse.
    Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Vs: Nõuandeid ja soovitusi projekti kohta

Kunagi oli Ülikooli Raamatukogu kohal raadiosaatja-segaja ja selle ümbruses põlesid kõik tänavalambid.

Sõjaväes oli juhus et käisime mõõtelaboriga mõõtmas lennuvälja radareid.
      Kuskil 100 m radarist põlesid päevavalguslambid väga ilusti.
      Neil oli seal tõmmatud ümber ruumide peen metallvõrk, umbes nagu sääsetõrje võrk.
      Selle taga välja praktiliselt polnud.

Mõõtsime kõrgusmõõtja radari kiirgust umbes kilomeetri kauguselt.
      Maapinnal oli normis, aga autokastis oli juba 10 min tsoon.
      Mäletan nagu oleks see olnud 10 mW/m. Võin eksida, toimus see mõõtmine 1964. a.

Seega, selline riistapuu mis mõõdab väljatugevust on väga kasulik.
      Kui hakkab näitama, siis on vaja sealt kohast kiiresti kaduda.

Aga energia saamiseks võiks vast kasutada päikesepatareid või mõnda väikest käsigeneraatorit.
      Kui ei taha kodust akuga energiat kaasa vedada.

Comment

Working...
      X