Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektriline sulatusahi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Elektriline sulatusahi

Esmalt postitatud AIVAR123 poolt Vaata postitust
    Aga kui kellegil aega ja tahtmis, siis ma oleks nõus maksama selle elektroonika osa eest, aretaks ise selle vesijahutuse juurte.

Ehk oskab keegi öelda hinnaklassi millega arvestama peaks. Ja pange juurte ka kas eurodes või kroonides Siis oskan arvestada, muidu pärast kuku või pikali
    Humax juba ütles, et on töö jaoks on mõistlikum osta tööstuslik seada. Mõtte illustreerimiseks teen näidisrehkenduse, väga jämedalt:
    Trükkplaat: 100 EUR
    Korpus: 100 EUR
    Elektroonikadetailid (2kW trafo, transistorid, jne): 300 EUR
    Tööraha 40h a' 40 EUR/h: 1600 EUR

Kokku: 2100 EUR.
    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Njamh selle raha eest saaks ma saksamaalt terve selle sulatussüsteemi

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt Vaata postitust
        Trükkplaat: 100 EUR
        Hm, milliselt lingilt??? Niipalju kui vaatasin siis kusagilt ühtki niisugust silma ei jäänud mis nii palju vääriks ja samas selle eest tööstuslikku ikka veel ei saaks, pm. ei ole vajagi - silkscreen jne jama ei tee plaati paremaks.

Esmalt postitatud andreie poolt Vaata postitust
        Tööraha 40h a' 40 EUR/h: 1600 EUR
        Suurushullustus? Selle eest võiks öövahetuses ka töötada...

OT aga siiani ei ole ma kusagil siin välja lugenud, et see foorum töötab põhimõttel "kel surres rohkem see..." või on see prioriteet nüüd koos uue maksevahendiga tekkinud?
        Oi, kurja, häbi on olla eestlane ja iga päevaga aina rohkem...
        -superradical-

Comment

Mis nüüd minu tagasihoidlik isik, kes ma lihtsalt panin kirja jämedalt maksumuse. Mõte jääb ikka samaks - eritellimusel tehtud seade on kallim masstoodangust - või Radiotehnika35 tahab vastupidist väita?

Täpsustused hinnarehkendusse on muidugi teretulnud.

Comment

Leidsin ühe päris hea õpetuse 3kw ja 10 kw tegemiseks

Comment

Vastupidist ei kipu väitma, reaalselt nii on. Pigem läheneks igale konkreetsele juhule erinevanurga alt - eelkõige milleks seda kasutama hakatakse jne. Kui asi peab hakkama sisse tooma siis on tegijal ka õigus saada asja eest vääriline tasu kuid kui see n.ö. hobiseadmeks siis on kaks võimalust - kas seda saab endale lubada suht rikas (kindlasti üle keskmise teeniv [isiklikult arvan, et mitte siinriigis töötades ca. 2500€ kuupalga juures üle 2000€ hobiahju ei jaksaks/raatsiks lubada]) kodanik või see jääkski lubamata - parem on siis sel juhul lihtsalt nõel veeni suruda kusagil tänavanurgal? Hämmastav on meitemail lugu hobiteemadega - kui ka mujal on palju hobisid mis nõuavad suuri kulutusi siis meil üritatakse veel seitse nahka koorida - näiteid võtta küllaga:
              Sõber huvitub lennumudelismist - jubinad mida vaja on isegi kulleritega tellides lõppkokkuvõttes odavamad kui siit otse poest osta.
              Treialist sõber, metallitöömees huvitunud juba pikka aega sepatööst - otsib taga korralikku suuremat alasit - ei saa kusagilt, ainus mille üle vaid võib imestada on kuuldud lood kuidas väärt kraam vanarauda lohistatakse...

eh, jäin jälle heietama...
              teemaalgataja võikski võimalikult täpselt ära kirjeldada milleks asja vaja läheb ja skeeme netis küll, ka ise käe külge panna?
              Lampe mida generaatoris kasutada on siinsel rahval ka olemas, leiaks ilmselt ka isiklikult GU50 näit. Mingid suured GU-d olid vist veel alles, võimsused kW ringis.
              Iseenesest on õige, et magavale kassile hiir ise suhu ei jookse ja samuti ise tehes kulub aega ja raha osadele kuid tehtud ja töötav asi annab ka mõningase teadmistepagasi tulevikuks, läbi joostes ja unistades ei juhtu suurt midagi, eriti üleöö
              -superradical-

Comment

Ise siis aretan hobi korras seda metalli valamist. Sulatada oleks vaja kas siis hõbedat või kulda. Diigli välimised mõõtmed siis 4,8cm x 16cm. Endal on praegu aretatud analoogne asi ilma selle induktsioon sulatuseta, pean lihtsalt metallli eraldi diiglis sulama ajama ja siis valuvormi kallama, õhu kokkupuutel aga metall oksüdeerub ja tekib pinnale oksiid. Algul mõtlesin teha selle nikroomtraadiga, kuid sellega oleks ulga tülikam, kuna tuleb teha soojustus ja see max temperatuur ei ole ka eriti kõrge.

Comment

Pakun välja mõned võimalused odavalt hakkamasaamiseks:
                  1) tuhlata e-bays,
                  2) panna üles ostukuulutus Soov'i, Kuldsesse Börsi jne.,
                  3) kivisöega kuumust toota,
                  4) nii mõnigi kord hobielektroonikud lihtsalt tüdinevad isetehtud asjadest, k.a. isetehtud induktsioonahjudest, ära ja on nõus neid müüma - tuleb ainult küsida.

Comment

Ebays olen vaadand, aga jama selles, et seal enamasti kõik 110V

Üritan siis sellest skeemist aru saada see vähemalt 230V

Aga ja mõned trükiplaadid olen teinud ja nipet näpet, aga kui ikka elektrooniku haridust ei ole siis oled nagu siilike udus, midagi aru ei saa

Aga tänud teile!

Comment

Mis tuletab meelde, et keegi siinsamas foorumis müüs 1.5kW (vms) autotrafot....

Aga äkki kirjutad sellel tšehhile ja ta teeb sulle koopia?

Küsi ikka, kui aru ei saa. Ega me siin inimestele halba ei soovi, lihtsalt looduslikest oludest tulenevalt on erinevatel inimestel erinev arusaam sellest, mis on hea

Comment

Tartust Tiigi elektroonikast pidi saama autotrafo mingi 500 eegu eest, eks ma ostan selle ära siis vaatan edasi mis saab

Aga ma vaatan et sellel vennel on need trükiplaadid ka algelisel moel tehtud. Tal on mingi teine skeem ka veel üleval, kui ebayst jupid tellida siis ei lähegi väga kalliks

Eestis oli ühe transi hind oomipoes üle 10 euri, ebayst saab selle raha eest 3 tükki neid

Aga selle trafo on ta ka vist ise kerinud
                        viimati muutis kasutaja AIVAR123; 05 m 2011, 20:43.

Comment

Ebays olen vaadand, aga jama selles, et seal enamasti kõik 110V
                          Ses mõttes, et andreie juba eespool märkis, et trafot tarvis. See ei ole ju nii suur probleem.
                          Näit. see Indel toodab eraldustrafosid ja minuteada on neil ka seeriatootmises nii 1500VA kui ka 2500VA trafod millest olemas ka 230V sisse/110V välja trafod.
                          2500VA on midagi 150€ kandis (nüüd ehk natuke peale!) 1500VA on u. 100€
                          oomipoest saad küsida, nad tellivad vajadusel.
                          Kui tahad ise osta siis www.tme.pl on said aadress, seal vali sobiv keel mis arusaadavam ja otsi näit. "1500VA" või "2500VA" sõnadega.
                          Ka autotrafosid on saada. Elfas ka olemas reguleeritavad autotrafod. Ja vana kolaga äritsevates poodides. Tartus näit. Tiigi tänava kelder, seal LATR trafosid.
                          Või kui vedeleb mõni vana suurem trafo siis on võimalik, et mõistliku raha eest keegiteeb selle sobivaks 110V seadme toitmiseks.
                          Siiski natuke lugu erinev ka sagedustega - USAs võrgusagedus 60Hz ja need 230V/110V trafodega toidetavad seadmed ei ela nii pikalt kui algselt ette nähtud (kogemus kunagi USA tööpinkidega) kuid kasutada saab.

1500VA autotrafot siin müüs moderaator/foorumlane maaalune, igati soliidne tükk oli välimuse järgi :P
                          Kui alles osta ära, saab asi lõpuks oma algselt ette nähtud valdkonda tööle !
                          -superradical-

Comment

Ok väga hea ma kirjutan talle. Kui ma ise seda trafot ostma kuhugi läheks ma ostaks raudselt vale
                            tänud!

Comment

See paistab päris võimas asi olevat, ja toitepinge vahemik on ju kah meie oma.
                              Lõputranside fdh44n50 hinnaks pakkus oomipood €11,96 ja neid läheks siis 2 tükki.
                              10 kW ahju video on päris põnev.

Väike täpsustus: 3 kW ahju võimsusastme toitepinge on 170 - 340 V mida saab dioodsilla ja LATR trafoga hästi tekitada.
                              viimati muutis kasutaja klm; 06 m 2011, 10:49.
                              MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                              KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Ja kulla sulatamiseks piisab ka gaasipõletist.
                                Andrew Berry shows you how to make a wedding band out of scrap gold. Every detail is shown. Why not join his On Line Jewellery training website at http://www...
                                MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                                KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Working...
                                X