Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektriline sulatusahi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Elektriline sulatusahi

Ok! Ostan siis need transid ära, seal oli märgitud et 30A ja 1200V.

3 küssat tekkis veel selle skeemi kohta. kui neile ka vastused saaks, siis proovin asja ära teha, tuleb välja siis või ei tule, vähemalt on süda rahul

1) Need takistid:4k7 ja 22R, seal ei ole märgitud mitme vatised need olema peavad. vaatasin et oomipoes oli 0,25 ja 2 vatiseid, kumma ma valima pean?
    2) Otsisin siis igasuguseid elektroonika sümboleid aga mitte ei leidnud mida see nool peaks tähendama.
    3) Vaatasin, et seal vaja kasutada ka alalisvoolu (14-15v), kas ma võin selleks kasutada suvalist adapterit, mille voolutugevus on 14-15v, kas pinge ka oluline on?

Tänud!!!!!!!

Comment

Esmalt postitatud AIVAR123 poolt Vaata postitust
      Ok! Ostan siis need transid ära, seal oli märgitud et 30A ja 1200V.

3 küssat tekkis veel selle skeemi kohta. kui neile ka vastused saaks, siis proovin asja ära teha, tuleb välja siis või ei tule, vähemalt on süda rahul

1) Need takistid:4k7 ja 22R, seal ei ole märgitud mitme vatised need olema peavad. vaatasin et oomipoes oli 0,25 ja 2 vatiseid, kumma ma valima pean?
      2) Otsisin siis igasuguseid elektroonika sümboleid aga mitte ei leidnud mida see nool peaks tähendama.
      3) Vaatasin, et seal vaja kasutada ka alalisvoolu (14-15v), kas ma võin selleks kasutada suvalist adapterit, mille voolutugevus on 14-15v, kas pinge ka oluline on?

Tänud!!!!!!!
      Jäta need transid parem ostmata

Comment

Kui suur soov transse ostma hakata siis võid need ka võtta: http://www.opood.ee/?t=k_ki&i=FARNELL_1542231
        Oluline mida vaadata on see: http://www.st.com/stonline/products/...gw30nc60vd.pdf ehk siis selle transi andmeleht. Vaata dynaamilisi (dynamic) karakteristikuid, antud andmelehel asub see 4. leheküljel.
        Võrdle seda anmelehte originaalis soovitatud transiga. Need mahtuvused ja laengu suurused on üsna olulised, kui originaalis on soovituslikud arvud suuremad kui asendusjupil ja muud parameetrid sarnased siis üldiselt antud rakenduses sobiksid niisugused transistorid kasutada.
        Ah jaa, kindlasti osta transse varuga sest kui esimest korda seda ehitad siis - aurustunud kristalliga transside tekkimine on väga tõenäoline...
        -superradical-

Comment

Tõsine masendus... Teemat on juba 5 lehekülge ja jälle jõudsime ringiga oomi seaduseni ja voolu ja pinge mõistete erinevuseni. Selline tunne nagu juba tükk aega õpetataks noort kirurgi pimesooleoperatsiooni tegema ja siis järsku selgub et too ei oska süstigi teha. Paraku pean ühinema qwerty soovitusega.

Comment

Ok sorry no läks pinge ja voolutugevus omavahel sassi.

Aga mis see nooleke siis tähendab? Ja mitme vatised rakistid ma pean ostma?

Comment

Aga kas kui seda oskilloskoopi ei ole, kas siis seda resonantsi asja ei saagi paika?

Comment

Saab ikka, ammuks see oss välja mõeldi. Saab teha indikaatori näit. maki indikaatoriga (kellaga), sidestus väikse mahtuvusega (isegi mõned pikofaradid) kondega või võnkeringiga, kõrgsagedusdioodidega alaldi, vajadusel pote ja ongi kõik. Resonantsi korral indikaator näitab maksimumi. Või sama asi pisikese pirniga.

Comment

Aga kas see resonants sõltubki siis nendest trafodest, mis tuleb ise kerida? Et kui nende keerduse arv on vale, siis ei teki vajalikku sagedust ning transid kristaliseeruvad? Või olen ma asjast jälle väga valesti aru saanud?

Comment

oskilloskoopi ei ole
                    Njah, paraku hakkan ka mõtlema, et see projekt on sulle esimeseks asjaks liiga keeruline...
                    E: see on "OSTSILLOSKOOP" või nimetatud ka "OSTSILLOGRAAF" - viimane rohkem teaduslikult otse paberile joonistav seade, sarnane seismograafile.

Aga kas see resonants sõltubki siis nendest trafodest, mis tuleb ise kerida? Et kui nende keerduse arv on vale, siis ei teki vajalikku sagedust ning transid kristaliseeruvad? Või olen ma asjast jälle väga valesti aru saanud?
                    Transid "kristalliseeruvad" (ilmselt mõtlesid aurustuvad?) kui nad vajalikel momentidel ei avane või ei sulgu - jäävad avatuks või suletuks valedel aegadel, sel juhul hajub näit. sel paarisaja-vatisel transil mitme kilo-vati jagu võimsust ja see käib pisikesele kristallile üle jõu ning see sureb kuumusest tingitud koormuse tagajärel maha, see käib väga-väga kiirelt, isegi kiiremini kui mõtelda jõuad .
                    -superradical-

Comment

Ok!

ma ei hakka vist selle asjaga siis jamama, vaatasin et see 500v 2200uF kondeka hind oli ligikaudu 2000eeku,

kuna ei jaga ka seda asja, siis läb see projekt mulle väga kalliks ja arvatavasti on lõpptulemus 0

Aga tänud teile kõigile, vast on kunagi kellelegi teisele sellet teemast abi...........

Parimat!

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                        .
                        E: see on "OSTSILLOSKOOP" või nimetatud ka "OSTSILLOGRAAF" - viimane rohkem teaduslikult otse paberile joonistav seade, sarnane seismograafile.
                        .
                        ostislloskoop, spektroskoop, ... - näitab
                        ostsillograaf, spektrograaf, ... - joonistab (salvestab)
                        seega digitaalsed riistad peaksid olema ostsillograafid.
                        MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                        KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

No kui nüüd juba OT-ks läks... Venelased jaotasid oma riistad -koopideks ja -graafideks selle järgi, kas ekraani peal on mõõtevõrgustik või mitte. Et siis kas riist on ainult vaatlemiseks või ka mõõtmiseks. Mõtlesin juba tollal, et miks nad ladina keelt ei tunne, aga ilmselt tuli see jaotus juhuslikult mõne ministeeriumiametniku ajudest nagu paljud teised imelikud asjad sel ajal.

Comment

Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
                            No kui nüüd juba OT-ks läks... Venelased jaotasid oma riistad -koopideks ja -graafideks selle järgi, kas ekraani peal on mõõtevõrgustik või mitte. Et siis kas riist on ainult vaatlemiseks või ka mõõtmiseks. Mõtlesin juba tollal, et miks nad ladina keelt ei tunne, aga ilmselt tuli see jaotus juhuslikult mõne ministeeriumiametniku ajudest nagu paljud teised imelikud asjad sel ajal.
                            Ja jätkates OT-d: Kui nüüd aus olla siis on täiesti kindlalt neil asjadel 2 tahku .
                            1 tahuna võttes - kus on küll see reegel, et kõik peab olema ladinakeelne? miks mitte ei võiks olla kõik eestikeelne, soomekeelne, venekeelne või kes teab... mis selles halvem oleks kui ladina ?
                            ja 2 tahk...
                            "imelikud asjad sel ajal" ...
                            jällegi, istun ja mõtlen, mõtlen ja istun kuid - rahu ei anna küsimus mis sellest "imelikud asjad sel ajal" välja koorus: - kas siis tänapäeval ei ole "imelikke asju"? minuarvates ka tänapäevased lambapäised ametnikud muud genereerida ei suudagi kui "imelikke asju" - mitte miski pole muutunud, ainus mis on ongi see asju genereerivate ametnike armaada...
                            Ja eks kogu sellelgi mõttel ole omakorda teised tahud.

ei midagi isiklikku, lihtsalt mõni mõtte"lõng" OT-d.

Hm. see, et -graaf on digitaalne ei pea paika, ideeliselt ehk küll kuid näit. kõik digiossid (odavad) ei salvesta!
                            -superradical-

Comment

Mnjh, siin mingi teema et postid aurustuvad isenesest.
                              Anyway võta induktsioonpliit ja kasuta selle elektroonikat. Saad miski 50 euriga 1200W isendi. Kuigi saad seda asja ka otse kasutada, see töötab muutusi tegemata umbes 20mm kauguselt. Seega vajad raud anumat ja 2mm isolatsiooni põhja alla. Külgedel võib rohkem olla. Puudus ainult et kuumutab kuni 600-700C. Ehk kui Raud kaotab magneetilised omadused.
                              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Aga kas kui näiteks see elektroonika sealt välja kiskuda, kas sellist võimalust ei ole, et teed sinna ise selle võnkeringi. On see üldse võimalik?

See jälle minu lolli peaga mõeldud asi niet ärge pahandage siis

Comment

Working...
                                X