Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Soojuspumba kaugjuhtimisest

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Soojuspumba kaugjuhtimisest

    Tere,
    Mure selline, et oleks vaja maakodus asuvat õhk-õhk soojuspumpa aeg-ajalt juhtida(lülitada sisse, muuta temperatuuri). Kui kedagi kohal pole, on temperatuur madalam, enne saabumist tahaks paar tundi enne temperatuuri tõsta. Pumbaks on 5.a. vana Fujitsu http://sternord.ee/ASYA_9_LC.html, millele pumba müüja pakub lisaseadmeks GSM kontrollerit http://www.profort.com/UK_GSM_unit_IR.htm hinnaga 8600.- .Hinna tõttu see ei sobi. Kas keegi on leidnud mingi soodsa lahenduse pumba juhtimiseks?

    Majas on Jablotroni Oasis80 GSM valve(http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...l-ja-80y-oasis baasil), elisa pulgaga internetiühendusega WiFi ruuter ja kõrvalmajas töötab arvuti, mille taga olevaid kaameraid LogMeIn abil saab vaadata.
    Leidsin netist, et soojuspumba puldi IR käsud on õppimisvõimelisele universaalpuldile õpetatud ja selle abil saab pumpa juhtida. Siis peaks seda saama ju mingi lihtsama IR saatja-vastuvõtja abil ka, mida arvutil näiteks girderiga juhtida. Kust selle kohta infot võiks leida? Või oleks lihtsam seda läbi olemasoleva GSM valve lahendada?

    #2
    Vs: Soojuspumba kaugjuhtimisest

    Oli plaan kunagi midagi sarnast tekitada, seadmete sisse-välja lülitamist distantsilt. Selline riistapuu ehk abiks? Panin selle kokku isegi. Võiksin asja loovutada, kui huvi on võta privas ühendust.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

    Comment


      #3
      Vs: Soojuspumba kaugjuhtimisest

      Sellega saab minuarust teha sisse-väljalülitust, minul oleks rohkem vaja immiteerida soojuspumba puldi IR signaale, et vajadusel temperatuuri tõsta või langetada.

      Comment


        #4
        Vs: Soojuspumba kaugjuhtimisest

        Mul oli kunagi Räpina majja saabumiseks ka orgunnitud "eelküte" mingite puhuritega. Esimene variant kasutas minu mäletamist mööda LPT pordi karva ja sealt mingit 50 kroonist releed. Käsutasin seda veebiliidesest. Praegu on juhtimiseks mul kavalamad lahendused usb--tiny-i2c ja paari asjaliku kivi baasil. Oleneb palju ise ehitada tahad. LPT lahendus on ülilihtne.

        Comment

        Working...
        X