Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Reguleeritav..

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Reguleeritav..

kõik hõõglambid ju teoreetiliselt virvendavad, aga 99,99% inimesi see ei häiri, sest nende soojusinerts on nii suur, et nende valgusjõud ei jõua poolperioodi vahetamisel oluliselt väheneda. see stabiilsus nad meeldivaks muudabki. selles lambis olid originaaliski hõõglambid seed ja olulist värelust ma küll ei mäleta
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kreeklane. Sellele olen juba mõelnud oma konstruktsiooni välja.
      See on kõige väiksem probleem.

Nu kui tavaline hõõglamp otse seina pista, siis vähemalt mina ei näe küll mingit värelust. Mina oma silmaga ei näe. Kui pirni ette panna mingi regulaator, vot siis tuleb värelus ja see silmadele head ei tee, kui Sa püüad selle valguses lugeda.

Comment

Kui see värelus ikka tõesti häirib, siis alalda võrgupinge, silu ja sinna järele ehita kõrgema sagedusega PWM-regulaator.400-500 Hz peaks piisav küll olema.

Comment

Kirjeldatud dimmer on mul pidevalt kasutusel elutoa jalaga lambi ees. Ei värele (silma jaoks). Aga osade dimmerite puhul on esinenud tõesti olukord, kus lamp hakkab silmaga nähtavalt vilkuma. Siis, kui potet keerata "alla nulli" (aga mitte "üle võlli"). Suvilas olev vana veneaegne retrolamp lubab seda. Seal pole ossi kaasas olnud kuid pakun, et asi on juhitmise puudumises ühe poolperioodi vältel. Ehk saame 25 Hz tüürimisega lambi. See on tõesti märgatav.
          Muide, "oma" dimmerist tegin versiooni, mis töötab hõõglampe säästva lülitina (sisselülitamisel dimmib toite 1s jooksul nullist maksimumini. Kuna EU ametnikd on kusagilt kulnud et hõõglambi kasutegur on madal, eksisteerib oht et seda mõnusat valgusalikat varsti enam poest ei leia. Sellest ka säästev skeem ja...kae imet, töötab tõesti. Skeem järgmises Horisondis.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
          X