Olen ka mina nende 10krooniste Tevalost ostetud RCAdega kõvasti vaeva näinud. Ainus võimalus on pind noaga puhtaks kraapida ja joota nii, et mitte ei võta tina kolvi otsa, vaid paned tina vastu klemmi ja sulatad ta seal üles. Sel moel siis mõjub ilmselt see kange pasta seal sees.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Kuidas joota ...
Collapse
X
-
Mikroskeemide jalad on üldjuhul tehases tinaga kaetud,nii et nende tinutamine ei ole nii vaevaline,kui näiteks DIN5 või RCA pistikuga.Kuid mikroskeemide tinutamisel tuleb ettevaatlik olla sellegi poolest.
Väike soovitus RCA pistikute/pesade tinutajatele:Ostke kullatud pindadega RCA pistikuid/pesi.Nad on küll veidi kallimad,kui tavalised,kuid nende tinutamine on palju rõõmsam.Vana helitehnika remont Pärnus
Comment
-
Kehvasti jootuva asja jaoks kasuta sidrunhapet.
Paar kristalli otse jootekoha peale. Kolviots vajab pärast kõva viilimist, ära siis Welleriga jooda.
Kiviajast pärit Orto jootevedelik( Noore tehniku pood?) oli aga igavesti kange asi (mitte mingi süütu kampoli lahus!) , pool tundi pesemist voolava vedeliku all oli garanteeritud, muidu ussitas kuu aja pärast ära...Kolviotsi läks nagu leiba...
Comment
-
njah need vanad vene-aegsed din5 pistikud olid ikka ylihead...sai juhtmekarva juhtida täpselt läbi plu ja siis polnud muud kui tina peale...polnud tarvis mingist vedelikku!!
Ma ise olen ostnud neid din5 otsikuid tevalost nii et jätkub..enamus neist on lõpetand prygikastis.
Tinutamisel plastik kuumenes ja need niklist otsad paindusid nii et ei läinud mama-kontakti enam sisse..
Ma muidex RCA-otsade suhtes on tõesti kulla-karva otsad paremad kui hõbedasid ja palstikud.Tinutada poole kergem!!
Nyyd olen kasutanud mingisugust vedelikku mille ma ostsin tevalost.Ka mingisugune happe.2 või 3 tykki oli pakis ja erinevatele metallidele mõeldud.Selle ostsin juba ammu.Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris
Comment
Comment