Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Toitekad paraleelis?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Toitekad paraleelis?

Küsimus tekkis siis, et kui panna mitu toitekat paraleeli, ütleme, et kaks 1A'st toitekat, siis kas nad toimivad nii nagu peaks? Ehk on tulemuseks 2A? Või peaks dioodid vahele panema? Loll küsimus ilmselt, aganoh, minu jaoks piisav..

Vs: Toitekad paraleelis?

Oleneb toitest. Tavaliste trafokuubikute liitmisel just nii saabki. 1A+1A paraku ei anna aga päris 2A. Kui toited on samasugused, siis ligilähedaselt võib jah arvestada 2A väljundiga. Erinevate toidete liitmisel tasuks koormust hoida madalamal, sest paraku paralleelühendusel ei jagu koormus sellistele asjadele päris võrdselt ja siis 2A koormates võib üks toide saada nt 1,1A ja teine 900mA, tulemuseks on 2 surnud plokki, sest 1,1A koormatud isend sureb enne ja selle suremise järel peab teine kogu koormuse üle võtma ja sureb ka kiirelt.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Okei, siis ilmeslt nii ei tee. Tänud Aga ka sellest oleks kasu, kui panna igale plokile lihtne voolupiiraja(kaks transistorit ja paar takistit) ja siis kompunn kokku?

Lisaks veel see, et paatitama on plaanis hakata umbes kolme moditud ATX toitekaid.

Comment

Kui rääkida koormusest 1A, saab seda ühitamist edukalt teha läbi võimsa ca 0,1oomise traattakisti.
        Nende ATX-toitekate puhul on numbrid vist suuremad. Siis läheb takistitega majandamine juba jamaks.
        Kui suure amperaaziga tegu on, ja kui saladus pole, mis rakenduseks?

Comment

Ei saladus ei ole, egas ma midagi kurja ju tegema ei hakka, vastupidi Ma usun et 12V pealt oleks kuskil 3 x 10-15A ja 5V pealt kuskil 2 x 20-30A. Esialgu oleks rakenduseks HHO generaatori(loe: elektrolüüs) toide. Ja kuna neid toitakaid ikka mõni vedeleb kodus, siis hea meelega kasutaks neid, sääst on päris kõva

Comment

Working...
          X