Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas saada ruuter tööle akudel? 22V

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas saada ruuter tööle akudel? 22V

Oleks suur soov saada Tomsoni ruuter tööle siis, kui majast kaob elekter.
    22V, 0.8A ja ajaliselt minimaalselt 2h, võimalusel 10h.

Mõtlen ja mõtlen, kuid kuidagi ei oska teha masinat, mis suudaks ennast ka hiljem täis laadida (kasvõi laadimisajaga 24h).

Oskab mind keegi aidata? Pole nagu erilist mõtet UPS'i osta poole kilo eest väikese ruuteri jaoks

Vs: Kuidas saada ruuter tööle akudel? 22V

Mis marki täpselt see Thomsoni ruuter on?
    Põhimõtteliselt võid toita otse aku pealt - näiteks kaks 12V akut järjestikku. UPS selles kontekstis on ebaotstarbekas.

Comment

Thomson TG585 v7

Noh, teoreetiliselt on autoaku 12V, reaalselt 14V, kokku 28V ja seda ma ruuterile otsa ei topiks.

Teiseks, autoaku on monster ja ega neid vabalt võtta ei ole kui nad töötavad, vähemalt ma arvan nii.

Comment

Esmalt postitatud arnis poolt Vaata postitust
        Thomson TG585 v7

Noh, teoreetiliselt on autoaku 12V, reaalselt 14V, kokku 28V ja seda ma ruuterile otsa ei topiks.

Teiseks, autoaku on monster ja ega neid vabalt võtta ei ole kui nad töötavad, vähemalt ma arvan nii.
        TG585 sisse ei ole ma vaadanud, aga usutavasti tehakse sealgi vajaminevad toitepinged step-down konverteritega (ST780 sees on näiteks kaks MP1591 kivi), seega paar-kolm lisavolti ei ole traagiline.

14V nüüd autoakust ka ei tule, pigem on normaalse laetuse korral pinge 12,5-12,8V. Ning akusid igasuguseid, tõsi - päris ilma kulutusi tegemata vist ei saa

Kui Sa ruuterit tahad 10 tundi töös hoida, kui majast elekter kaob, siis kust saavad need asjad toite, mis ruuteri taga on? Ainult ruuteri tööshoidmisel pole ju mõtet?

Comment

Esmalt postitatud henri503 poolt
          aga üks veoki aku ?sellega võid päev otsa netis olla
          Minumeelest veokatel on kaks 12 voldist akut. Ja tühijooksul peaks klemmipinge olema tõesti seal 12.5-12.8V vahel.
          Samas, kaks odavamat autoakut on ka juba päris kallis lõbu.
          Mis selle ruuteri voolutarve muidu on?
          It works better if you plug it in

Comment

Mul on netbook 10 tunnise akuga. Telefonijaamal on samamoodi omad akud.

Mõistlikult mõeldes mingit auto, rääkimata VEOKI akudest juttu ei ole vaja rääkida.
            Just ütlesin, et UPSi ostmine ei ole mõislik, te pakute nüüd elektrijaama.

Esimeses postis on kirjas, et max 0,8A, reaalselt vähem raudselt.
            Kui see tarbiks 1A ja aku on 60-120A, siis mul tõesti ei ole nii suure asjaga midagi teha.

Leidsin veel ühe vanema nokia modemi, 12V. Kui aretaks 12V (mitte autoaku), siis võiks ajutiselt
            juhtmed ümber tõsta.

Ei tuleks ära unustada, et asja tahaks ka laadida, juba sellepärast, et see iseenesest tühjaks saab.

Comment

22V kohta ei oska öelda aga 12V saab nii Paradox'i seade PS-817 (Kannatab välja 1,75A kui kasutad 40VA ja 16VAC trafot) + aku.
              PS-817 andmed
              13.8VDC, 1.75A Switching Power Supply
              • Automatic transfer to standby battery power (in case of AC power failure)
              • Battery fused at 5A (short condition protection)
              • Battery charge LED indicator
              • Jumper selectable battery charge current (350mA or 700mA)
              • Works with gel-cell and lead-acid batteries

Comment

Googeldades leidsin, et adapter peaks välja andma 22V ja 545mA, reaalne tarbimine on ehk isegi alla poole ampri, seega 2Ah rolleri akudelt peaks saama asja töös hoida ca 4h.
                Võimalus on soetada ka ups-i aku: http://www.dataprojekt.ee/category/879/
                Nt 7Ah aku maksab veidi üle 100.- seega ostes neid 2 tk, peaks saama asja kasutada küll kusagil 10h lähedale

Comment

Valveseadmete toide 24V blokk+ 2X12V 7Ah akud.

Comment

Esmalt postitatud ccayser poolt Vaata postitust
                    Võimalus on soetada ka ups-i aku: http://www.dataprojekt.ee/category/879/
                    Nt 7Ah aku maksab veidi üle 100.- seega ostes neid 2 tk, peaks saama asja kasutada küll kusagil 10h lähedale
                    Millegi taolise peale ma mõtlesin algusest peale, kui akust rääkima hakkasin
                    7Ah on piisav mahtuvus antud rakenduse jaoks. Kui Wi-Fi välja lülitada, jätkub veelgi kauemaks.

Comment

Esmalt postitatud henri503 poolt
                      12M7K
                      UPS Aku 12V, 7AH 121.00 krsuur siuke aku olla võiks?akutrelli omast veits suurem vist?saaks teda auto aku laadijaga ka laadida ?
                      Ei tea, kas on nüüd sama mõõtu, aga mingi ettekujutuse ehk saab. Mõõtsin enda vana aku üle ja mõõtmed olid: pikkus, 15cm, laius 6 cm ja kõrgus 9 cm.

Comment

Mul linksys ruuter, 12v toidet tahab. Tihti elektrikatkestused siin, kuna rollerimees, siis kasutasin ülejäänud 4AH rolleriaku ära ja täitsa edukalt sai kolm õhtut x 2-3h netis passida. Ja kusjuures polnud aku kaugeltki täis kui ma ta kasutusse võtsin, oli miskit 11v sees, kuid ära toitis sellegipoolest. Rohkem pole viimasel ajal vaja läinud.

Comment

autoaku + inverter (12v->220v) pekas vabalt 24h ruuteri töös hoidma. pärast tühjenemist akulaadja peale ja asi korras.

Comment

kardan, et see on suht mõttetu ring....12>220 ja siis 220>22V...kaod tekivad nii suured, et lihtsam on otse toita seda jublakat.

Comment

Üles alla muundamine suht mõttetu jah sellise pisikese vidina jaoks. Inverter ise tarbib tühijooksul umbkaudu sama koguse elektrienergiat, mis see ruuter. 24V akude pinge on paraku tiba kõrgem kui originaallaadija, muidu oleks kaval dioodidega toide ja aku eraldada ning siis läbi taki kasvõi mõnekümne mA vooluga pidevalt laadida neid akusid, vaikselt ikka laeb ja kui tihti ikka elektrikatkestus on, kuus korra heal juhul ma oletan. Originaallaadijat sealsamas akude laadimiseks kasutada saaks näiteks 18V akupaki korral, kui ruuterile selline pinge meeltmööda oleks. Akud oleksid sel juhul ka justkui UPS ruuterile, kui toide ära kaob, siis võtab kohe tiba madalama pingega aku vurtsu ning ruuter ei te restartigi. Ei peaks laadimise pärast ka muret tundma.
                              otsija

Comment

Working...
                              X