Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas saada ruuter tööle akudel? 22V

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kuidas saada ruuter tööle akudel? 22V

Aga kuidas võiks toimuda UPSi akude laadimine? Kas seal on NiMH või väävlihunnik?

Autolaadija saaks isegi leitud, küll külmast kohast, aga saab tehtud.

CBIN, ega sa juhuslikult ei müü akut?

Comment

Tahate kasutatud akut osta kui uute hinnad on siin - http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...ell-6v-ja-12-v

Ei meenu et upsides oleks midagi muud kui pliiakut kasutatud, kuid mine tea...
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
        Tahate kasutatud akut osta kui uute hinnad on siin - http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...ell-6v-ja-12-v

Ei meenu et upsides oleks midagi muud kui pliiakut kasutatud, kuid mine tea...
        JAA, kas sa üldse lugesid teemat?

Comment

Jah lugesin. Jah olen ise teinud selliseid lahendusi. Raha eest. Võrkudesse kus akudest sõltuvad sajad inimesed oma netiga (kui powerit pole).

Sinu lohutuseks võin sulle öelda et jaamad peaksid olema varustatud akupargiga kuni 6 tunni katmiseks. Reaalsus aga on paraku et kui akupark peab vaid 2 tundi siis keegi ei torma neid vahetama. Loogika on lihtne, kasutaja @ndres ütles selle juba välja - kui voolu pole siis enamasti pole ka muudel aparaatidel mis võimalikku teenust edasi kasutaksid. Seega, akud on reaalselt rohkem selleks et võrkude elutähtsad sõlmed ei kaotaks süsteemi logisid, jõuaksid enne voolu kadumist teha tarviikud backupid jne ning kui siis jääb ressurssi - saad veidi ka nautida akult elamist.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

Nii, ja kuidas saab siis laadida neid UPSi akusid?

Kodune 12V adapter teeb selle töö ära või vajab see mingisuguseid impulsse või veel midagi?

Comment

Esmalt postitatud arnis poolt Vaata postitust
              Kodune 12V adapter teeb selle töö ära või vajab see mingisuguseid impulsse või veel midagi?
              kas sa üldse lugesid teemat?

Comment

No ma sõnastan siis ümber:

Koduste vahenditega saaks UPSi akut laadida?
                paradoxi seade ja valveseadmed lammutamiseks pole just väga kättesaadavad/odavad

Comment

Mis on "kodused vahendid"?
                  Mis tüüpi on aku?
                  Milline on aku pinge?
                  Milline on aku mahtuvus?
                  Kuidas akut laetakse?

Kas oled need asjad selgeks teinud?
                  Kas sa üldse lugesid teemasse puutuvaid artikleid?

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                    Mis on "kodused vahendid"?
                    Mis tüüpi on aku?
                    Milline on aku pinge?
                    Milline on aku mahtuvus?
                    Kuidas akut laetakse?

Kas oled need asjad selgeks teinud?
                    Kas sa üldse lugesid teemasse puutuvaid artikleid?
                    Jah ma olen need asjad selgeks teinud. On sul veel küsimusi?

Comment

Jah ma olen need asjad selgeks teinud. On sul veel küsimusi?
                      Siis pole sa ju nii loll et ei oska akut laadida.
                      Miks sa siis siin ülbitsed kui kõik väga selge on?

Comment

Kodused vahendid on vahendid, mis on tihtipeale kodus juba olemas, nagu arvuti toiteplokk, suvaliste seadmete adapterid, näiteks 12V, autoaku laadija, nagu oli teemas varem märgitud.
                        Aku tüüp on UPSi aku, nagu minu küsimuses selgub "kuidas saab siis laadida neid UPSi akusid?" Ja varem teemas oli pakutud, et need on tavaliselt pliiakud.
                        Ühe sobiliku aku pinge on 12V, nagu võib teemast välja lugeda.
                        Selle aku mahutuvus võib tsipa erineda, kuid välja pakuti seitsmene aku, mis on ka mõistlik.
                        Akut laetakse selle seadmega, mida võiks koduste vahenditega valmis meisterdada. Laadida eelmainitud akut eelmainitud külmast kohast leitud autoakulaadijaga pole eriti mõistlik ja see toimuks liiga kiiresti.

Võib tähele panna, et siiski pole laadija probleem lahendatud. Millega saaks laadida UPSi pliiakut?

Comment

Trafo (~12-14V, ~500mA) ja dioodsillaga.
                          (muidugi pole see ainuke lahendus, aga see on kõige algelisem)

Kui tahad, et aku oleks koguaeg stabiilselt võrku lülitatud, siis pead tegema mingi pingeregulaatori ette, et hoiaks pinget kindlas punktis, kus täis laetud aku pinge on sama mis ta peale saab, ehk laadimist praktiliselt ei toimu. See pinge peaks olema 13V kanti? Seda on siin pikalt lahatud kuskil.

Comment

No ma sõnastan siis ümber:

paradoxi seade ja valveseadmed lammutamiseks pole just väga kättesaadavad/odavad
                            Kuid mis oleks sinu jaoks odav ?
                            Valvetoite kastiga oleks asi lihtne, kast seina akud sisse 230V järgi ja laeb, kui toide kaob, hakkab akude pealt.

Comment

No mõtle, kui sul kaob elekter kodust. Sul on sülekas ja tahaksid netis passida samal ajal kui elektrit pole.
                              Sul ei ole UPSi ja sa tead, et UPSi ostmine on liigne. Kas sa kulutaksid 50 krooni selle peale? aga 150?, aga 300?
                              Mina kolmesajani minna ei tahaks, sest siis saaks juba kasutatud valmislahenduse.

Täpselt nii, valvetoite kastiGA oleks asi lihtne, aga ilma selleta? Mul pole seda ja nagu mina aru saan, siis ka teistel pole sellist asja üldjuhul pakkuda.

Comment

Tundub, et sellise rahaga mingit lahendust ei leia !

Comment

Working...
                                X