Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Dallas DS18s20/DS1820 temperatuuri sensor

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Dallas DS18s20/DS1820 temperatuuri sensor

S on vanem, B uuem. Initialiseerimise protseduur erineb. Kui kasutad võõrast softi siis tuleb vaadata kas toetab mõlemat vai ainult ühte tüüpi.

DS2423 - kasutati näiteks mingite sündmuste loendamiseks. Maxim ütleb et pole enam saadaval.

Comment

Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
      plaan ka ehitada termomeeter.DS18s20 või DS18b20, mis vahe neil on? Plaan osta ebay-st kus on kordi odavam.Milleks kasutatakse DS2423 ?
      Mina olen oma DS18S20 - ned tellinud Westbalt -ist , hind soodne ja transport smartpost -iga kiire ja soodne.
      viimati muutis kasutaja klm; 28 m 2011, 21:55.
      MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
      KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Kas DS9490R USB adapterit ka ise teha annab?
        Click image for larger version

Name:	DS9490Rlg[1].jpg
Views:	1
Size:	13,0 KB
ID:	866861

Comment

Vast ikka annab:
          Sai selline USB 1-wire adapter ehitatud:

Doonorina sai kasutatud USB com pordi adapterit, mis sai noaga pooleks löödud, ning COM pordi pistik küljest saetud.
          (Tundub julm, aga allesjäänud osade kaubanduslik välimus säilib )
          PL-2303 RX ja TX väljundite külge sai ühendatud selline adapter:

Kasutasin pindmontaaži ja paigutasin detailid com pordi pistiku suurusele trükkplaadile, mille teisel küljel asub klemmliide.
          PL-2303 st zt213 e minevad TX ja RX rajad katkestasin.

See on siis isetehtud DS9709E adapter, mis töötab nii OneWireViewer 'iga, iButton Viewer32 'iga kui LogTemp programmidega.

DS9490R ehitamiseks on vaja DS2490 kivi, aga seda ei soovitata uute asjade jaoks.

Kõige kindlam peaks olema kasutada väljundmoodulis DS2480B kivi - niimoodi peaks saama DS9709U adapteri.
          Proovin seda varsti ise - kivi jõudis kohale, aga katsetada pole veel jõudnud.

Comment

Abiks info, jõudsin aga juba originaali hobby-boardsist tellida.

Kahjuks sensoritelt saab infot ainult Maximi Java testisoft OneWireViewer. Windowsi all tahaks kasutada superomadustega LogTempi, kuid see töötab täiesti kaootiliselt. Täpsemalt kaob pärast ühte-kahte lugemist andurite juurest linnuke Parasite power ja pärast seda ühestki enam temperatuuri ei loeta.

Võrk koosneb järjestikku 2- ja 3- tähelisest adapterist.

Algul tegin oma sensorid http://www.sheepwalkelectronics.co.uk/howto-SWE0.shtml eeskujul

Name:	DS18S20RJ45build03[1].jpg
Size:	10,4 KB
ID:	866888
            ehk 1+3 kokku, kuid see ei töötanud ilmselt kuna lambapoes on DS18B20 kasutuses ja tegin oma DS18S20 jaoks ümber ja ei kasuta pin 3 üldse
            Ilus pilt ka aadresilt https://www.hobby-boards.com/store/pages.php?pageid=11

Name:	adaptors_rj12[1].jpg
Size:	21,7 KB
ID:	866889

Comment

Eks selle valmis adapteri ostmine tuleb vist isegi odavam.
              Praegu vaatasin, et nii 1-wire adapteri, kui usb2com adapterite hinnad algavad 12 eurist (mina sain enda usb2com adapteri 3 euri eest)

Mina kasutan 3 juhtmelist süsteemi ja 4 soonelist signa kaablit.
              3 juhtmelist sellepärast, et ruuteri pardapinge on 3,3 V ja sellisel pingel ei pidavat parasiittoide toimima.
              Samuti saab 3 juhtme korral mõõta kuni 125 kraadiseid temperatuure ning ka täpsus pidi suurem olema (kui õieti mäletan)
              Mingeid RJ pistikuid ei kasuta - anduri külge on juhtmed joodetud ja sõlmpunktides kasutan rivikruviklemmliistu.
              Signalisatsiooni kaablit kasutan sellepärast,et see on mõnusalt painduv ja peenike.

Võrk kujutab endast ühte kaablit, millest hargnevad anduritele lühikesed kaablid - kui andurite kaablid olid pikad hakkasid jamad.

Võrgu ehitamisest leiab juttu siit : http://www.maxim-ic.com/app-notes/index.mvp/id/148

Comment

Working...
              X