Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

2 tundmatut komponenti.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

2 tundmatut komponenti.

Olen hädas keevitusega. Mark VDG 303. Pinge reguleerimine toimub tal magnetvõimendiga. Kõik oli ilus ja hea, kuni hetkeni kui enam pinget reguleerida ei saanud. Sai siis vaadatud seda pinge reguleerimis plaati ja avastatud, et kaks komponenti on värvi muutnud. Ilmselt läbi. Tundub, et neid kahte komponenti on ennem ka seal maha joodetud. Nagu oma mõistus võtab, peaks mõlemad olema transistorid. Aga mis marki nad võiksid olla. Ühel on mingi värvikombinatsioon peal ja teisel on kirjutatud 7БX4. Igatahes Tartu Tiigi elektroonikas öeldi, et transistor peaks olema KT algusega ja asendusi pakkuda ei osatud.
    Oskab keegi mingeid asendusi pakkuda, mida nende asemele joota. Skeemi paraku ei ole ja ei ole kuskilt vaadata ka, mis skeemil nende margiks on.
    Pilte näeb siit: http://fotoalbum.ee/photos/meli666/sets/978129

Vs: 2 tundmatut komponenti.

Kui mälu ei peta, peaks mul seda värvilist varianti olema. Reedel saan alles vaadata.

Comment

Esmalt postitatud yllsel poolt Vaata postitust
      Kui mälu ei peta, peaks mul seda värvilist varianti olema. Reedel saan alles vaadata.
      Ok, anna siis teada. Kas siis seda tüüpi transitorid ongi värvikoodidega? Igatahes sai siin igasugu vene asju lammutatud ja kõik silma järgi sama suured "punnid" olid kirjadega, mitte ühelgi ei olnud värvikoodi.

Comment

Esmalt postitatud meli666 poolt Vaata postitust
        .... Ühel on mingi värvikombinatsioon peal ja teisel on kirjutatud 7БX4. Igatahes Tartu Tiigi elektroonikas öeldi, et transistor peaks olema KT algusega ja asendusi pakkuda ei osatud.
        Oskab keegi mingeid asendusi pakkuda, mida nende asemele joota. ...
        7БX4 tähistusega on tavaline vene КТ817Б lühendatud tähistusega,
        lisaks pakkus http://www.google.ru sellised lingid veel abiks:

viimati muutis kasutaja fre; 05 m 2010, 19:21.
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esimene peaks olema (päris kindel pole) KT817Б
          Teise puhul on ehk see abiks:

Fre juba jõudis, aga topelt ei kärise.

Comment

Paneme ka natuke veel värvilisema pildi
            Радиодетали. Электронные компоненты оптом и в розницу. Прайс-лист, каталог, техническая информация. Продам радиодетали, продажа радиодеталей реализация радиодеталей. закупка неликвидов радиодеталей заводов и предприятий. закупка радиодеталей.

Comment

Comment

See peaks olema vanemat tüüpi masina skeem, mille katteplekid olid punased ja traadi etteveo juhtplokk oli BUSP1. Minul on aga mingi uuemat tüüpi masin, millel on katteplekid sinised ja traadi etteande juhtplokk on BUSP 2, ehk siis edasiarendus eelmisest. Paraku nende skeemid omavahel minu teada kohe üldse kokku ei lähe. Vanemal juhitakse seda magnetvõimendit vist mingi trafodega, minu omal teeb selle ära väike skeemiplaat. Masin on selline: http://fotoalbum.ee/photos/meli666/sets/956217

Kui ma nüüd õigesti aru sain, siis selle värvikoodidega transistori mark on KT503D. Nüüd saab jälle Tiigi elektroonikat mõni päev külastada.
                Väga suured tänud kõigile aitajatele.

Comment

siit leiad teise variandi:
                  Имеется такой ВДГ-303У3 и какой-то БУСП с подавалкой на афигенные толщины проволоки (до 2мм или даже до3) Хочется попробовать поварить. Но боюсь потратить зря время - соберу, а оно будет варить не Ойстрах. Кто работал с таким оборудованием, отзовитесь!

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt Vaata postitust
                    Olen ka sellest skeemist teadlik, aga targemad mehed väitsid, et see ka ei lähe minu masinaga kokku.

Comment

mul on pakkuda (uued) KT817 variante Г 1tk, В 4tk, Б 1tk , on ka seda KT503 (maha joodetud kuskilt) 10tk aga täht on В
                      Võib küsida ka teisi marke...
                      viimati muutis kasutaja yllsel; 06 m 2010, 18:59.

Comment

Mulle tundus selle skeemi puhul huvitav, et on kasutatud vene ja lääne komponente läbisegi. Osa dioode, transse, loogika, on vähemalt skeemil lääne päritolu.
                        Miski eksportvariandi teema? Vaevalt venelasi miski muu selliseks lükkeks sundis.
                        Ehk teab keegi täpsemalt?

Vabandused muidugi, et teemat niimoodi solgin, aga ainult siinsega ju haakub.

Comment

Esmalt postitatud yllsel poolt Vaata postitust
                          mul on pakkuda (uued) KT817 variante Г 1tk, В 4tk, Б 1tk , on ka seda KT503 (maha joodetud kuskilt) 10tk aga täht on В
                          Võib küsida ka teisi marke...
                          Kas see midagi mõjutab ka, et lõputähed on teised või sobivad ikka?

Comment

Lubatud pinged veidi teised.
                            Параметры биполярных транзисторов серии КТ817. Technical documentation for КТ817 series bipolar transistors

Параметры биполярных транзисторов серии КТ503. Technical documentation for КТ503 series bipolar transistors

Comment

Jälle lühendi abi vaja . On transistor БV7. Mis võiks olla tema pikem nimetus. Huvitav on veel see, et V ongi eesti tähega, aga Б vene tähega.

Comment

Working...
                              X