Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mootorrattale GSM valve

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mootorrattale GSM valve

    Tere!
    Tekkis mõte panna tsiklile lisaks tavalisele signalisatsiooniseadmele lisaks GSM valve. Idee seisneb selles, et häire rakendumisel helistaks tsiklile paigaldatud teine telefon minul tavaolukorras kasutusel olevale telefonile.
    Lahendus: Kui häire rakendub, saab voolu peale kõlar(mis hakkab karjuma, et tähelepanu tekitada) Sinna tuleb pidevvool 11.3V umbes. See oleks tarvis näitkes auto suunatulereleega katkendlikuks saada. Seda seepärast et telefonil mille tsiklile paigaldada soovin, on vaja tekitada helistamine.Eelduseks on telefon, mis valib ühe nupu alt viimati valitud numbri ja helistab sellele kui seda nuppu korduvalt vajutada, ilma et ta juba helistama hakkamise ka sama nupu alt ära katkestaks. Selle nupu saab kahe juhtmega nö toimivaks teha, et kui juhtmed kokku lasta toimub nagu vajutus. Suunatule relee peaks seljuhul seda kokku lahku olekut tekitama ehk siis nupule vajutuse effekti.
    Kes jõudis minu mõttega kaasas käia võiks kommenteerida kas toimib selline süsteem?

    Tänud

    #2
    Vs: Mootorrattale GSM valve

    Siiski vist pean täiustama. Üksi suunatule releest ei piisa kuna sellega ma saan voolu katkendlikuks, aga kahe juhtme kokku ühendamiseks on mul ikkagi veel üht releed vahele vaja, mis siis selle suunatule relee taktis hakkab neid kokku lahti ühendama.

    Hmm ei leia kaasa mõtlejaid kuidas sellist kupatust kõige lihtsam ehitada on?

    Comment


      #3
      Vs: Mootorrattale GSM valve

      Kasuta veidi otsingut, siin on aegade jooksul kümneid teemasid olnud telefoni ja signa ühendamisest. mul siin teema all juba näitab päris mitut sarnast teemat.

      Su idee on väga toores. Oletame, et su ratas on Tallinnas ja sa ise asud antud hetkel Tartus. Keegi ei ürita varastada vaid on valehäire. Su suunatule relee helistab nüüd nii kaua sulle, kui kas aku saab tühjaks või sa kohale jõuad. Sina katkestad, tema helistab jne. Või lõpetab signa karjumise ja enam ei helista. Katkendliku signaali andmiseks on tunduvalt rohkem võimalusi, kui relee. elektrooniliselt saaksid anda signaali enda soovitud vahedega ja nii mitu korda kui vaja.

      Mul on kodus kasutusel GSM pager, mis maksis 1300 krooni. Kui elekter ära läheb saan sõnumi, kui keegi nt sireeni juhtmeid näpib, saan sõnumi. Kui alarm tööle hakkab siis helistab. Saan igal ajal helistada sellele aparaadile, panna teda valvesse ja võtta maha ning kontrollida staatust. välja näeb umbes selline: http://www.cellular-cables.com/catalog.php?tree_id=227 . Soetasin koos signaga www.paradox.ee (kodulehel nad seda ei reklaaminud ka siis).
      On olemas spets moodulid, mis töötavad koos telefonidega kunagi oli väga popp mingi seadeldis, mis vajas telefoniks nt ericsson A1018.

      Comment


        #4
        Vs: Mootorrattale GSM valve

        Kõige lihtsam on kasutada telefonil hoopis kiirvalikut. Selleks pead oma telefoninumbri panema ühe kiirvaliku nupu alla nt. number 1 ja kui signa rakendub "vajutab" 11,3V relee abiga selle alla ja telefon juba helistabki sulle. Samas saad kuulata ka mis ratta ümbruses toimub (Kiirvalik toimibki siis selliselt, et hoiad lihtsalt ühte numbrit all)

        Comment


          #5
          Vs: Mootorrattale GSM valve

          No vaevalt seda Tlna-Tartu olukorda ette tuleb. Siis juba jätan kellegi tuttava juurde. Hea küll, mis sest.
          Helistamise suhtes. Jah ta helistab niikaua kuni häire peal on, seda aga mitte aku tühjaks saamiseni, lõpetab ikka ära mingi aja pärast. Selle järgi näiteks saab ka vaadada kui pikalt helistab. Kui helistab ja kiirelt ära lõpetab on vargapoistel võib-olla juba juhtmed läbi seepärast enam ei helista. Kui pikalt laseb siis kindlam tunne et vähemalt pole veel jõutud telefonini või siis valehäire.
          Muidugi on olemas spets moodulid, aga soov on odavamalt läbi saada.
          Tänud siiski arvamuse eest, neid ma siit leida soovingi.

          Comment


            #6
            Vs: Mootorrattale GSM valve

            Kiirvalik on väga hea idee. Mis võiks selleks releeks siis olla?

            Comment

            Working...
            X