Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

katkine 48v laadija, võtaks abi! (elektriroller)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: katkine 48v laadija, võtaks abi! (elektriroller)

võib juhtuda et lasid ta läbi.
    kuid elnevalt pööra tähelepanu 7.jalale.sinna peab tulema läbi kõrgeoomilise takisti(tavaliselt otse sillalt)käivituspinge.ilma selleta ei juhtu midagi.ühtlasi kontrolli,ega sa seda suurt kolmejalgset dioodi lühisesse ei lasknud

Comment

Hmm, ei tea kas katsusin eile liiga hellalt ja kartlikult või mis, igatahes mõõtsin uuesti nüüd.
      #4 - 0,54
      #7 - 0,59
      #8 - 0,59

kiskusin selle MUR1660CT maha ja vaatasin üle, tundus õigesti töötavat, väljast keskele mõlemad lasevad ja teistpidi mitte, välised omavahel ka ei ühendu, oleks nagu korras.

aga jah, ta ei käitu enam nii nagu ennem.. mis siis nüüd veel võis otsad anda?

Comment

Seega käivituspinget pole... Mõõda ära kreeklase poolt mainitud takisti. Kas kaitse on terve ja suurel kondekal pinge (ca 320V) olemas?
        Ettevaatust selle kondega - pinge on kõrge, tapab hästi, samuti säilib laeng peale väljalülitamist jupp aega. Nii et enne, kui näppima hakkad, igaks juhuks isoleeritud kruvikaga otsad kokku! Kruvikas võta vana, millest pole kahju, kui sädemega pool tera ära keevitab :-)

Comment

jah, kondekas on 327 volti
          Kuid tuletan meelde, et mina olen siuke nokkiv amatöör kel ei ole mittemingit elektroonikaharidust ja kogemust on ka vaid niipalju nagu järjest vaja läinud on
          Kreeklane kirjutas:
          "sinna peab tulema läbi kõrgeoomilise takisti(tavaliselt otse sillalt)käivituspinge"

Palun täpsemalt näpuga näidata, milline on kõrgeoomiline takisti? ja ma ei tea millisest sillast käib jutt, või mida sedasi nimetatakse :P

selle pildi järgi näiteks?
          Ma olen küll takistitega mässanud ja neid ka ostnud ja kasutanud aga vaid just niimoodi skeemi järgi nagu tean küsida ja installida, pealevaadates ei tea mina kahjuks küll, mis seal nüüd kõrge takistusega on või mitte, aga ma noh, püüan!
          tehke targemaks
          (ahjaa, ning spekulatsioonid palun, mis nüüd võib käkkis olla et ta täiesti tasa on ja ei vilguta powerit nagu ennem?)

Comment

Sillaks kutsutakse enamasti diood- e. alaldussilda:

Sinu skeemis tõenäoliselt "D1,D2,D3,D4" tähisega jupid.
            Takistite parameetreid iseloomustab värvikood:
            http://et.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rvikood ,
            samuti mõõtmed, milline annab aimu hajuvõimsusest (üldiselt on nii, et mida suurem, seda rohkem kannatab, aga see pole absoluutne reegel).
            Kõrgeoomilisteks peetakse takisteid alates mõnest sajast (mõnes kontekstis ka mõnekümnest) kilo-oomist. Aga see pole termin, pigem asjatundjate släng vms..

Comment

tänan selgitamast, proovisin väheke uurida et kuhu sealt sillalt siis miskaudu need asjad jooksma peaks kuid eksisin ära, keerasin vales kohas vist vasakule, et jah kas mind suunata mida veel mõõta ja nii, äkki saaks

üritan neid takisteid ja nende võimsuseid selgeks siin teha omale, jäi silma kaks kahtlast indiviidi, mis teie nendest arvate?

edit: tegelikult üks, see R22, teisel on lihtsalt kuldne pael seal kõige ääres

edit2: njäh, võtsin maha ja proovisin, annab sama takistust mis teine ilusama välimusega sõber teises kohas plaadipeal
              viimati muutis kasutaja xmasta; 11 m 2010, 19:40.

Comment

Esmalt postitatud xmasta poolt Vaata postitust
                jah, kondekas on 327 volti
                Kuid tuletan meelde, et mina olen siuke nokkiv amatöör kel ei ole mittemingit elektroonikaharidust ja kogemust on ka vaid niipalju nagu järjest vaja läinud on
                Palun täpsemalt näpuga näidata, milline on kõrgeoomiline takisti? ja ma ei tea millisest sillast käib jutt, või mida sedasi nimetatakse :P
                No jah, impulsstoiteka parandamine nõuab tõesti pisut enam teadmisi... Samas, keegi pole ju targaks sündinud.
                See 327V on siis olemas. Hea seegi. Otsisin ühe skeemi, mis Sinu omaga paremini klapib. Seal on ta R1, läheb suure konde plussilt 3842 7. jalale. Sul peab ka kuskil niisugune olema, otsi üles ja mõõda ära. Orienteeruvalt 200-500 k-oomi.

Comment

tsau poisid, j2lle mina siin!
                  Nii, leidsin endameelest õige takisti kustkaudu seitsmenda jala väli siis voldi ülekande saab, otse 327v väljast, nügisin natuke pildile ka asja skeemi tagantpoolt et oleks mõistetav värk

selline resistor on seal teiselpool nende kahe punkti vahel siis, nagu pildi otsa surusin.

Kas ta peaks rohke läbi laskma? rohkem ma nagu resistoreid ei näe seitsmenda jala rajal.. ülejäänud on igast kondekad nagu.. uurisin neid naljakaid siniseid rohelisi junne, need on ka väidetavalt mingid polykillkoll condekad.

Mis edasi?

Comment

Kas need vigased takistid vahetasid välja?

Comment

Esmalt postitatud virgonur poolt Vaata postitust
                      Kas need vigased takistid vahetasid välja?
                      http://www.upload.ee/image/630304/IMG_4602.JPG
                      ei see üks mis tundus naljakas andis mõõtes sama tulemust mis skeemil teises kohas samasugune mis ei olnud naljaka välimusega, et nagu oleks korras.
                      Kas see 0.59 mis sellest suurest kolakast läbi tuleb, on siis normaalne või?

edit: muidu see suur kolakas on värvikoodide järgi nagu 120k takisti 5% tolerancega, aga kuidas tehakse kindlaks mitme watine ta on? välimuse järgi nagu.. et talle weebis poest asendust uurida, või see tolerance % ütlebki seda?

edit2: http://www.bcae1.com/resistrs.htm - siit ma leidsin altpoolt pildi ja värgi koos wattage kirjeldustega, pildi jrägi vaataks et mul on nagu 2W see kolakas siis
                      viimati muutis kasutaja xmasta; 12 m 2010, 16:53.

Comment

tjh kruvikeerajaga lühistada, Proovi teha sellist asja 10KW inverteril (1 200uF u.600V) , pole kurvikat, pole trykkplaati ja endal nägemine läinud. Seda asja tehakse 0,1k-10k takistiga või hõõglambiga. Rääkimatta et selline voolupiik mõjub lüüdile halvasti ja indutseeritud pinge piik võib pool plaati tühjaks põletada või vähemalt vigaseks teha.
                        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Ega jah kruvikaga lühistamine on kurjast, aga kruvikas jääb ikka alles kuigi see ei keera enam.

Comment

Esmalt postitatud prelude poolt Vaata postitust
                            Ega jah kruvikaga lühistamine on kurjast, aga kruvikas jääb ikka alles kuigi see ei keera enam.
                            See asi rahuneb ise 30 sekundi jooksul ohutuks maha, mõõtsin, pole mul nii kiire et lampe ja asju otsida.

Nii aga asjast, edu! - käisin takisteid ostmas kuid poepoiss veenis mind ka, et ega need takistid lampi surnud ei ole kui ikka näha pole et tõesti läbi, igaks petteks ostsin aga mõõtsin üle ja noh, samad numbrid.

pärisin seal mis kallid jupid üldse on selle asja juures siis ja sain teada et see kivi mille seitsmendat jalga ma siin mõõdan, on kõigest 15 eeksi, nii et panin selle igaks petteks taskusse.

Vahetasin ära ja nüüd on tagasi endine staatus, teeb sama mis vidjo peal, nõksutab power ledi
                            Ja siis see seitsmes jalg nüüd, see vilgutab seal 13 voldi kanti välja aga kuna ta pulseerib siis ei tea mis täpselt läbi käib.

Nii et see ilma ühe jupita käimapanek eespool, lasi mul tolle uc3842'e läbi hoopiski.

Kuna muud jupid kõik visuaalselt korras, kas peaks vaatama teisi kive ka pigem või mis?

See "programmeeritav" killkoll transistor asi on ka mulle segane, ei oska mõõta ja toda polnd ka oomis.

Comment

Pildi pealt vaadates tundub küll, et see üks takisti on lausa pooleks, aga kui ei ole, siis pilt lihtsalt petab.
                              Kas mõõtsid neid plaadil või jootsid välja?

Comment

Esmalt postitatud virgonur poolt Vaata postitust
                                Pildi pealt vaadates tundub küll, et see üks takisti on lausa pooleks, aga kui ei ole, siis pilt lihtsalt petab.
                                Kas mõõtsid neid plaadil või jootsid välja?
                                maha võtsin jah, see keskmine on lihtsalt kuldse joonega ja mulle öeldi et kui takisti ikka läheb läbi siis on see väga must ja kole koht, et niisama salaja rotimoodi nurgas ära ei minestavat.

kas ma peaks äkki trahvo maha kiskuma ja vaatama et see pole lühisesse põlenud?
                                Kust need takistused aind välja võtta palju olema peaks jalalt jalale.. kas ta pulseks nimodi imelikult, kui trahvo jama oleks? poepoiss ütles et siis ta ei võtvat vist üldse elektrit ligi kui trahvo jama oleks.. mis teised arvavad?

Comment

Working...
                                X