Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

katkine 48v laadija, võtaks abi! (elektriroller)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: katkine 48v laadija, võtaks abi! (elektriroller)

Minu praktikas pole veel juhtunud, et trafo oleks vigane.
    Järgmiseks kontrolliksin suurt transi Q4 ja vahetaksin ikkagi välja selle põlenud R22. R22 põlemine viitab Q4 lühisele. Mis selle Q4 peale kirjutatud on?
    See "programmeeritav" killkoll transistor asi: http://opood.ee/?t=k_ki&i=TL431CLP-MBR , aga ilmselt pole seda vaja.
    viimati muutis kasutaja vaiko; 13 m 2010, 23:08. Põhjus: TL431 link

Comment

Esmalt postitatud vaiko poolt Vaata postitust
      Minu praktikas pole veel juhtunud, et trafo oleks vigane.
      Järgmiseks kontrolliksin suurt transi Q4 ja vahetaksin ikkagi välja selle põlenud R22. R22 põlemine viitab Q4 lühisele. Mis selle Q4 peale kirjutatud on?
      See "programmeeritav" killkoll transistor asi: http://opood.ee/?t=k_ki&i=TL431CLP-MBR , aga ilmselt pole seda vaja.
      Q4 on 2SK727 26

Comment

Q4 2SK727 mosfeti võtsin maha ja testisin uuesti siis:
        jalad
        1 gate
        2 drain
        3 source

dioodi testiga (2k)
        värav kinni: 2 to 3 = .576
        värav lahti: 2 to 3 = .084
        1 to 2 ega 1 to 3 ühtegipidi ei ühenda

peaks nagu korras olema?

Comment

Seda soovitan osta Elfa´st: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...0-084#!320-084 :-)

Comment

Esmalt postitatud vaiko poolt Vaata postitust
            aga kas see testimise tulemus siis näikse halb olevat, või miks ma seda ostan üldse?

Comment

tsau poisid ja tütrukud, vahepeal on palju aega mööda läinud, vahetasin asju sain laadija tööle tagasi.
              Siis tuli soe aeg ja halb juhus ja mosfet kuumenes üle ning takisti sild põles ära, aga mul on pilt õnneks!

Probleem selles, kahte kolmest takistist saab mõlematpidi lugeda, värve siis.. ehk teab keegi kindlalt väita, kumb on õigem

keskmised kolm siis, ühel on kuldne riba mille järgi saab ta paika panna, kuid teised kaks on ühtepidi üks ja teistpidi teine tulemus.. mis on õige?

http://samengstrom.com/nxl/10116/5_b...e_page.en.html - seda tarvitan siis

Comment

Takistite värvikoodi lugemisel on suureks abiks, kui oled kursis standardreaga.
                Miski ettekujutuse saab siit:
                http://www.rekk.planet.ee/Mula/Kool/Konspektid/Elektootika_komponendid(AnnaAbi.com).doc
                Olen kohanud paremat ja illustratiivsemat tabelit, aga ei suuda hetkel leida.
                Ehk keegi viitab.

PS. Standardrea tundmine on abiks ka kondekate (värvi-) koodide lahtiharutamisel.

Comment

Esmalt postitatud xmasta poolt Vaata postitust
                  tsau poisid ja tütrukud, vahepeal on palju aega mööda läinud, vahetasin asju sain laadija tööle tagasi.
                  Milline komponent vigane oli?

Comment

Mulle jääb hetkel nüüd segaseks, kuidas see standard rea tundmine mind mu probleemiga aitab, et vaatan sealt 1% resistiga E96 asju kuna too kuldne 5band näitab mulle 1% 33 oomi, lähib näikse 33.2 olevat okei aga see kahtepidi lugemine.. värvikoodi calculator ütleb niiehknaa neid numbreid kui ma värvid sisse taon,
                    pruun pruun must must pruun -> 110 oomi,
                    pruun must must pruun pruun -> 1k oomi.

mõlemat on poes võtta..

äkki kerge näide, mis idu mul mõistmata jäi, et kuidas sellega end aidata?

Esmalt postitatud virgonur poolt Vaata postitust
                    Milline komponent vigane oli?
                    Päris täpselt ei tea, ilmselt mosfet mis testis küll positive ei olnud päris positiivne, ning kaheksajalgu ma ei mõistnud testida ja lasin need kambas plaadilt maha ja uued asemele, nii ta korda sai, ei läinud sadat rahagi nende juppide peale.

Comment

Esmalt postitatud xmasta poolt Vaata postitust
                      pruun pruun must must pruun -> 110 oomi,
                      pruun must must pruun pruun -> 1k oomi.
                      Kui värvikoodis on eristatav laiem triip, siis tähistab see koodi viimast numbrit, samamoodi tähistab viimast numbrit teistest erineval vahekaugusel (suurema vahega) olev triip.
                      Kui värvikood pole takistil sümmeetriliselt, vaid rohkem ühe otsa pool, siis alustatakse lugemist takisti otsale lähimast triibust.

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
                        Kui värvikoodis on eristatav laiem triip, siis tähistab see koodi viimast numbrit, samamoodi tähistab viimast numbrit teistest erineval vahekaugusel (suurema vahega) olev triip.
                        Kui värvikood pole takistil sümmeetriliselt, vaid rohkem ühe otsa pool, siis alustatakse lugemist takisti otsale lähimast triibust.
                        Tänan, see oli abiks info

nüüd on küsimus et miks eelpool räägitud teitsmes jalg saab mitte 7 vaid 70 volti.. nii ühtede kui teiste takistitega, algul olid valed nagu ma nüüd vaatasin. hmm.. ega see, et mulle anti 5% tolerancega 1% asemel, ei tekitaks sellist erinevust ju..

Comment

Working...
                        X