Ma ei tea nüüd kus otsast alustada, aga ma ei usu, et viga võiks olla toiteplokkides, kuid arvutikomplektis kuskil võib mingi jama olla, mis toitekaid läbi põletab. Mingi plaks käib ja enam ei tööta. Viimase nädala jooksul juba teine. Eelmine oli justkui vana ja mõtlesin, et ostan siis uue ja asi korras, kuigi nüüd kus juba teine plaksu tegi, siis on vast viga kuskil mujal. Proovisin toitekat teise töötava arvuti peal. Olemas oleva toitekaga läks käima, seega toitekas on kindlasti läbi. On kellelgi ideid, mis arvutikomplektis võiks sellist olla, mis toiteka läbi võiks põletada? Mul on toas konditsioneer seega ülekuumenemist ei ole. Toas 23 kraadi ja toitekas oli pärast plaksu üsna leige ja mingit kärsahaisu ei tundnud. Lahti võtta ei tahtnud, sest alles ostetud. Kes teab, võib juhtuda, et on ikkagi tootmis defekt, nii et saadan ikkagi garantiisse. Vaatab mis sealt välja tuleb. Seni kaua uuriks ikkagi, mis muud viga võiks olla. Vana toitekas tegi sammuti plõksu ja võib ju selle kah siis ära remontida omal käel. Igasugune abi on teretulnud.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Toiteplokid põlevad läbi
Collapse
X
-
Vs: Toiteplokid põlevad läbi
Vaata oma komponendid kõik üle, st vaata manuale, mis seal kirjas. Kui on videokaart, siis mis on tema tegelik tarve manuali järgi, emaplaat, protsessor,kõvaketas jne samuti.
Sageli võib juhtuda et too uus ja võimsam on hoopis lahjem kui vana. Kõik sõltub tootjast, mille järgi too oma maksimum võimsuse välja arvutab või mõõdab (lühiajaline/pikaajaline, ühelt kanalilt või kanalite summaarium, efektiivpinge kadu maksimumil 5% või 40%, lubatud koormuspiir jne).
Kui juhtub, et veelkord söendad uue toiteploki osta, siis osta selline millel on kõiksugu kaitselülid sees (ülepinge kaitse, ülekoormuskaitse, vooluhälbekaitse (kaitselüli juhuks kui erinevad pingesiinid puutuvad omavahel kokku otseselt või kaudselt, näit +5V lekib +12V-ga)) jne. Reeglina korralik toitekas omab kaitselülisi ja kaitseid omav toitekas annab enam-vähem välja ka selle võimsuse lühiajaliselt mis plokil peal kirjas.
NB: Vooluhälbe kaitse eeldab korras süsteemi ja enamus emaplaate ja kõvakettaid töötavad selle reziimiga kooskõlas. Puuduseks võib olla näiteks juht kui tahad +3V ja +12 vahelt "voolu varastada" korpuseventilaatorile +9V andmiseks, siis see pole korrektne ja sellise kaitsmega toitekas lülib end vaid 1-2 sek sisse arvuti käivitamisel.Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Comment
-
Uus toiteplokk on selline http://www.modikomp.ee/toiteplokid/SAGA-II-500/
Ma otsin välja manualidest, et kui palju komponendid vajavad, aga panen kirja komponendid, et mis mul on. Võib olla leiab keegi kiiremini.
Emaplaat: Asus P5N-E SLI
Protsessor: Intel Q8400
Videokaart: Asus EAH4870 512MB
Mälud: A-Data 1GB DDRII 800MHz (neid on 3, oli 4, aga üks ei töötanud enam ja viskasin välja)
Kõvakettad: 1 Kingstone SSD 64GB ja 2 WD SATA ketast 320 GB
Optiline seade: Mingi tavaline On-Lite DVD kirjutaja
Videokaardile on enamasti külge ühendatud 2 monitori. Ma ei tea kas see kah midagi võtab.
Kasutasin arvutuseks seda http://www.antec.outervision.com/PSUEngine
Sellejärgi oli tulemus selline
Recommended Minimum: 360W
Comment
-
Esmalt postitatud tehnoloog poolt Vaata postitustUuri ymbritsevat temperatuuri, võibolla praeguse kliimaga seotud nähtus. Kui toitekas ei suuda end jahutada, siis lendab kindlasti. Emaplaatidega on sama lugu.
Esmalt postitatud Ranirahn poolt Vaata postitustToas 23 kraadi ja toitekas oli pärast plaksu üsna leige ja mingit kärsahaisu ei tundnud.
Comment
-
Esmalt postitatud karukas poolt Vaata postitustNo ma pole küll mingi eriline rauaspets aga toited on lihtsalt viletsad sellise koosluse jaoks. Millise tootja oma see 500W isend on?
Esmalt postitatud Ranirahn poolt Vaata postitustUus toiteplokk on selline http://www.modikomp.ee/toiteplokid/SAGA-II-500/
Selle toite kõikumise kohapealt ei oska täpselt öelda, sest vahepeal oli mul UPS vahel, aga arvuti endiselt restartis, nii et ei oska täpselt öelda. Kas saaks seda kuidagi kontrollida, et kui stabiilne on? Ma võtsin UPS-i vahelt ära, sest ma panin selle omal ruuterile ja sellistele seadmetele vahele. Aegajalt käib ikka voolu kõikumisi, aga sel hetkel, kui see plaks käis, siis ei märganud nagu. Tavaliselt siis tuled kah vilguvad natuke, aga ei midagi sellist. Ma arvan, et kui ma selle asja korda saan, siis peab vist UPSi ikkagi vahele panema ja lootma, et midagi läbi ei põle enam.
Comment
-
See arvutatud miinimum(360W) on tõenäoliselt absoluutne miinimum millega see raud töötaks. Ja kui nüüd arvestada seda, et toited valmistatakse kissis silmadega kodanike maal, kellel on väljundvõimsust kirja pannes valdavas osas reklaam meele peal, siis mina väidaks, et see toide oli piiri peal. Ja tõepoolest on reaalne ka see, et sellist piiri peal olevat toidet on väga lihtne teise ilma saata. Kui hästi läheb, siis koos emaplaadiga.
Seda eelnevat linki ei märganud varem, ehk oli süüdi netbooki liiga väike ekraan. Vabandust.
e/ kui garantii kehtib, siis vii sinna, kuuled ehk ka nende arvamust.Paber ja pliiats on parem kui geeniuse mälu.
Comment
-
Viisin juba garantiisse. Eks see ekspetiis ja bla bla võtavad võib olla nädalapäevad aega, nii et eks mingi hetk saab teada, mis sellega viga on täpselt.
Ma olen teadlik sellest, et toiteplokid ei anna välja täpselt seda, mis kirjas on. Või õigemini annavad välja lühiajaliselt, aga minu vana 400W toitekas töötas 3 aastat sama raua peal. Mis moodi see lisa 100W selle uue toiteka järsku nõrgemaks tegi, kui vana 400W-ne oli? See pole lihtsalt väga loogiline. Vana oli mingi codegeni juust, millel kasutegur tunduvalt väiksem kui sellel uuel, seega mul peaks julgelt 100W lisaks olema, kui varem. Ma ootan ära mida garantii asjast arvab. Hetkel ma pigem loodan, et tegemist mingi tootmis praagiga.
Comment
-
Vaata nüüd ise...
Tehaseandmed on ainuüksi videokaardi jaoks sellised:
Asus EAH4870 512MB; Power Supply Minimum 500W; 6-Pin PCIe Required 2 pc.
Minimum Idle Power: 100W; Maximum Load Power: 360W (+FSP).
Emaplaadi manual ütleb näiteks:
Intel® LGA775 CPU type Intel Pentium EE
PCIeTM x16 graphics cards 6800 Ultra x2
DDR DIMMs 4
HDD 4
Optical drive (DVD/CD-RW) 2
PCIeTM x 1 card 1
PCI cards 2
USB devices 6
Required +12V current > 25A
Required wattage >= 500W
((GeForce 6800 Ultra must be somewhere between 77.5 Watts, and 123.5 Watts))
...
Asus EAH4870 512MB, tegemist on väga hea videokaardiga; kuigi kahjuks triikraua tüüpi kaardiga, mis on põhjendamatu vooluõgard.
Kui loed foorumeid, siis näed et rahvas kasutab selliste kaartidega 750W, 850W ja 1000W toiteplokke.
Kui veel ülekellajate foorumeid külastad, siis märkad et tehakse igasugu trikke. Ja samas on näha et mõned toiteplokid kannatavad pea kahekordset ülekoormust, kus näit +12V jääb alles liigkoormuse tõttu vaid +7V, teistest voltidest rääkimata. Ja kestavad, vähemasti mingi aeg. :?
Samas põlevad üle pooltest toiteplokkidest lihtsalt maha, kui ülekoormust väheke pikemalt saavad.
Mul on ka endal 400W, ülekoormata otseselt ei kavatse. Aga valitud sai hoolikalt, külastatud eelnevalt foorumeid ja uuritud asja. Näiteks trafokolakad on sees tunduvalt suuremad kui mõnel 600-700W-sel, samuti ka radiaatorid. Ehk 400W väljuv on garanteeritud reaalne ja pikaajaline, samuti omab süsteem ka eelnimetatud kaitselülitusi.
Fortron SAGA II 500W ATX12V v2.3/ Silent 120mm FAN/ Active PFC/ High efficiency PSU/ Retail; ei tundu esmaselt toiteplokina üldises mõistes halb valik olevat.
Kas temast piisab antud arvutikomplektile on iseasi.
Ehk oli isend siiski vigane.Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Comment
-
Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitustEmaplaadi manual ütleb näiteks:
Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitustPCIeTM x16 graphics cards 6800 Ultra x2
Comment
Comment