Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Toiteplokid põlevad läbi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Toiteplokid põlevad läbi

Fortron SAGA peaks olema hea toitekas.

Mul on suht sama voolutarbega konfiguratsioon juba üle aasta 400W fortroni toite otsas.

Võimalik, et sul on korpuse ümber kehv ventilatsioon ja arvutis eralduv kuum õhk ei pääse arvutist välja. Kuna soe õhk koguneb korpuse ülaossa ja sinu toide ilmselt ka ülaosas, siis see saabki toitele saatuslikuks, kuna temperatuur tõuseb liiga kõrgeks.
    Mul arvutis keskmine temperatuur videokaardil ja protsessoril on üldjuhul olnud < 40C, praeguste ilmadega on suisa idles üle 55C, niiet kui sul korpuses ventilatsioon kehvem ja arvestades, et kiibi sees temperatuur nagunii kõrgem, siis võib olla küll nii, et sul toites jupid kuumusest surema hakkavad.

Comment

Esmalt postitatud Ranirahn poolt Vaata postitust
      Ma tean väga hästi mida manual ütleb.
      Siis on ju kõik suurepärane.
      Riist on ka käepärast,
      mõõdad parameetrid ära ja
      saad teada milles on probleem.

Teised võivad ainult ennustada.

Kui müügikoht vähegi arukas on või juhtub siit vea kirjeldust lugema
      saavad nemad ka aru et mees koormas toite üle ja
      nüüd tahab oma lollust kinni mätsida.

Comment

Esmalt postitatud eERuheeRu poolt Vaata postitust
        Fortron SAGA peaks olema hea toitekas.

Mul on suht sama voolutarbega konfiguratsioon juba üle aasta 400W fortroni toite otsas.

Võimalik, et sul on korpuse ümber kehv ventilatsioon ja arvutis eralduv kuum õhk ei pääse arvutist välja. Kuna soe õhk koguneb korpuse ülaossa ja sinu toide ilmselt ka ülaosas, siis see saabki toitele saatuslikuks, kuna temperatuur tõuseb liiga kõrgeks.
        Mul arvutis keskmine temperatuur videokaardil ja protsessoril on üldjuhul olnud < 40C, praeguste ilmadega on suisa idles üle 55C, niiet kui sul korpuses ventilatsioon kehvem ja arvestades, et kiibi sees temperatuur nagunii kõrgem, siis võib olla küll nii, et sul toites jupid kuumusest surema hakkavad.
        Ma esimeses postituses juba kirjutasin, et mul toas konditsioneer ja temperatuur on 23 kraadi toas, nii et mind teiste probleemid ei puuduta. Toiteplokk asub all ees otsas ja taga on veel mitu eraldi ventikat, mis kuumust korpusest välja viivad. Prosel on veel eraldi mingi suunaja, mis selle otse taga otsast välja suunab. Arvuti näitas täpselt samu temeratuure, mis telvel, kui väljas oli -20. Julgen veelkord kahelda, et tegemist oli ülekuumenemisega. Toitekas ise oli täiesti jahe, kui plaks käis. Mul on täpselt sama pikenduse küljes veel ka teine arvuti (kodune server), mis isegi ei köhinud selle peale, kui ühel arvutil toitekas vastu taevast lendas. See tõttu ma ei tahaks uskuda, et ülepingega tegu oli, sest see nii öelda serveri arvuti on veel vanem ja veel hädistemate detailidega kui see töö arvuti, millega mul hetkel jamad on. Küsimus on, et kas arvuti komplektist endast suudab miski toiteka läbi küpsetada. Emaplaat, kõvakettad või midagi sellist.

Kodanik A.R. Ma ütlesin müüale täpselt mis juhtus minu toitekaga kui ma selle garantiisse viisin. Mitte ühegi toiteploki eluiga ei tohiks olla 2 päeva, nii et see läheb igal juhul kontrollimisse, nii et oma eelarvamused võid libistada sinna pimedasse ja koledasse kohta! Mõõteriista mul kahjuks pole ja ma ei hakanud garantii kleebiseid puruks kah rebima esimese hooga. Võib olla sa teed nii, aga mina mitte. Minu idee on rohkem saada teada tõde, kui hakkata mingi iseenda ja teiste petmisega tegelema. Kui isend tuleb garantiist tagasi ja on minu viga, siis alles lähen sinna käsipidi kallale.

Kõik tähtis informatsioon on ikkagi esimeses postis kirjas veel. Ja ennustamisega tõesti ei tasu tegeleda. Küsimus oli ka väga selgelt ühene, aga siiani ei ole vist keegi esimest postitust läbigi lugenud ja jahutakse endiselt kuumusest ja jahutusest ja toite ülekoormusest jne. Läheks nüüd probleemi juurde tagasi. Kas on mingi muu detail arvutikomplektis, mis võiks toiteka läbi kärsatada? Emaplaat, videokaart, kõvakettad või midagi sellist? Teiste arvutitega ei ole mul probleeme, kuigi istuvad sama pikenduse otsas mul. Kui tõesti midagi peale kuumuse ja ülepinge ja kahva jahutuse jne jne pakkuda ei ole, siis pole mõtet üldse pakkuda. Neid asju ma kontrollin igal juhul, kuigi ma olen 99% kindel, et seal ei ole viga.

Comment

Kõik tähtis informatsioon on ikkagi esimeses postis kirjas veel. Ja ennustamisega tõesti ei tasu tegeleda.
          Mul on Sulle halvad uudised, su arvuti on pe*ses, osta uus.

Comment

Kodanik A.R. Ma ütlesin müüale täpselt mis juhtus minu toitekaga kui ma selle garantiisse viisin. Mitte ühegi toiteploki eluiga ei tohiks olla 2 päeva
            Õige jutt, kaks päeva on vähe.
            Aga kui üks seade põletab läbi oma toite ja seejärel ka teise samasuguse siis võib seal olla midagi viga.
            Kõige lihtsam on teha kindlaks seadme energiatarve. Selleks ei pea rikkuma ühtegi kleebist.

Aga nagu minu mõningane õpetamiskogemus räägib on olemas inimesi
            keda saab õpetada ja neid keda ei saa.
            "Ma tean väga hästi mida manual ütleb."
            "siiani ei ole vist keegi esimest postitust läbigi lugenud"
            Kui mees ise kõike teab, siis teda aidata ei saa.
            Elu on sihuke.

Comment

Esmalt postitatud eERuheeRu poolt Vaata postitust
              Mul on Sulle halvad uudised, su arvuti on pe*ses, osta uus.
              nonii. Lõpuks hakkame probleemile lähemale jõudma. Osta uus ei ole lahendus ja ei anna mingit informatsiooni selle kohta mis viga on. Kuidas ma kontrollin erinevate detailide vigu?

Kuigi hetkel on eesti foorumitest väga halb mulje jäänud. Keegi just väitis, et ELFA foorumis on asjalikud inimesed, aga tuleb ikka probleemide lahendamiseks ja arutlemiseks pöörduda välismaistesse foorumitesse, kuis sellist lauslahmimist väga harva kohtab. Minu pooles võib teema ära kustutada. Informatsiooni väärtus 0, arutelu 0, lahendused 0 ehk siis kogu teema mõte automaatselt 0. Eks annab veel 10 aastat aega atra seada ja tuleb siis uuesti tagasi.

Comment

Informatsiooni väärtus 0, arutelu 0, lahendused 0
                ehk siis kogu teema mõte automaatselt 0.
                Sellest teemast oli noortel elektroonikahuvilistel siiski mõndagi õppida.
                1. Kui ei ole minimaalseid teadmisi, ära mine rikkis riista kiskuma.
                Vii see parandusse.

2. Kui tahad targemaks saada, mõista mis, miks ja kuidas seal kasti sees need asjad käivad
                siis võta riist lahti, üüri, vaata ja õpi. Aga arvesta, see haridus läheb kalliks maksma.
                Nii ajas kui kroonides.
                Teiselt poolt, esimesed 20-30 aastat on raske. Siis hakkab üht-teist välja tulema.
                See on lohutuseks, kui midagi jälle suitsema läheb.

3. Mu 2 aastane lapselaps ütleb ka, kui midagi välja ei tule, et "rikkis".
                Sellest on natuke vähe abi.
                Katsuge kirjeldada võimalikult täpselt, mis juhtus selles ajavahemikus
                kui asi "toota" kuni selle ajani, kui ta oli "rikkis".
                Parandamisel on tavaline et "Minul kõik töötas" või "Oli juba rikkis".
                Kasulik oleks siiski teada, mis toimus seal vahel. Kõiki pisiasju.

4. Kui küsid abi, siis ära ülbitse. Mitte keegi ei pea sind aitama.
                Aga on palju neid, kes seda teha võivad.

Siis kohtumiseni 10 aasta pärast.
                12 aastaste elektroonikutega saab juba asjalikku juttu ajada.

Lõpuks tuleb ainut kuldjuhtmed õigesti peale kanda.

Comment

enne, kui matad eesti foorumite võimekuse enda jaoks sügavale, peaksid hoolega ka oma jutu üle lugema. Ma polnud seda teemat jälginud, kuid lugemise peale said kohe alguses mitu head ideed ja võimaliku vea allikat. Pingekõikumine, mõni pisem lüüt(usu mind, neid seal toitekas on...), liigvõimas arvuti(minu meelest kõige probleemi põhjustaja). Miks mul on tunne, et sa jätsid ühe detaili mainimata: et selle graafika installisid just enne toiteka lendamist... Samuti anti sulle konkreesed lahendused. MA ei tea, mis maale sa sobiksid, kus sellise jutu peale(nagu teemaalgataja on arendanud) lahmima ei hakataks, kuid Elfast saab alati otsekohest abi.

Uut arvutit pole vaja osta, lihtsalt rohkem toite alla investeerida(mänguriarvuti niikuinii, millel mängur ekraani taga...)
                  Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                    enne, kui matad eesti foorumite võimekuse enda jaoks sügavale, peaksid hoolega ka oma jutu üle lugema. Ma polnud seda teemat jälginud, kuid lugemise peale said kohe alguses mitu head ideed ja võimaliku vea allikat. Pingekõikumine, mõni pisem lüüt(usu mind, neid seal toitekas on...), liigvõimas arvuti(minu meelest kõige probleemi põhjustaja). Miks mul on tunne, et sa jätsid ühe detaili mainimata: et selle graafika installisid just enne toiteka lendamist... Samuti anti sulle konkreesed lahendused. MA ei tea, mis maale sa sobiksid, kus sellise jutu peale(nagu teemaalgataja on arendanud) lahmima ei hakataks, kuid Elfast saab alati otsekohest abi.

Uut arvutit pole vaja osta, lihtsalt rohkem toite alla investeerida(mänguriarvuti niikuinii, millel mängur ekraani taga...)
                    Esiteks terve see komplekt töötas mul 2-3 aastat täpselt samade detailidega 400W toite peal mida ma juba ma ei tea mitmes kord kirja panen, seega ei installinud seda graafikakaarti just enne uue toiteka ühendamist, nii et lõpetaks selle lahmimise nüüd. Ise just ütlesid, et lugesid teemat, aga ikka lahmid? Enne seda kui ma siia teema tegin, selgitasin ma välja, et viga ei ole pingekõikumises 99% tõenäosusega, 100% tõenäosusega ei ole tegemist ülekuumenemise ja jahutuse probleemidega, lüüte saan kontrollida alles siis kui ma toiteka garantiist tagasi saan, mis tõttu neid pakkumisi ei ole pahaks pannud ega kommenteerinud, seega kohe kui selgub, et minu viga ja vigasena tagasi saan kisun lahti ja hakkan mõõtma, kus mis läbi põles. Nagu ma juba esimeses postituses ütlesin, et minu pakkumine on, et miski arvutist seest tekitas mingi tagasiside, mis toitekal midagi läbi põletas. Ainus ligilähedane pakkumine sinna suunas oli "arvuti on persses, osta uus"? See ongi nagu eesti foorumite tase v? Välismaa spetsialistide abiga olen juba selgeks saanud, et sellist efekti ei saa tekitada kõvaketas ega videokaart ja kui ma lõpuks koju jõuan, siis mõõdan emaplaadi põhitoite pistikute ühendused üle, mida minult seal küsiti. Kui kaua teil kuluks sinna maale jõudmiseks kah?

Üle mobiili on küll päris keeruline trükkida ja üritan teha võimalikult lühidalt, aga võib olla tõesti oleks pidanud tegema esimese postituse faktiliste mõõtmis tulemuste ja juba kontrollitud asjade nimekirjaga, et asjale pihta saaks, kuigi ega keegi ei loegi ju teemat siin nagunii, et milleks vaeva näha üldse? Vaadatakse ainult teemat ja sisusse süvenemata kohe midagi suvalist kirja. Ma olen täiesti kindel, et siin on ka asjalike inimesi, aga alati oleks saanud täpsustusi küsida, kui midagi segaseks jääb, selle lahmimise asemel. Ahjaa, tegemist on töö arvutiga. Mänginud pole vast 10 aastat midagi eriti. Kes vähegi elektroonika disainist midagi teab, siis ega need programmid lihtsalt protsessori peal ei jookse.

Comment

oh jah... igatahes, KEEGI ei näe sinu arvutisse sisse. Need välismaa omad on lihtsalt julged ja soovitavad igasugu asju sulle... seega KEEGI ei oska sinu arvutit selliste sümptomitega parandada ning minulgi on üleolevast suhtumisest juba kopp ees. Las läheb lahmimiseks... on modedel kiirem võimalus see teema ära kustutada...serveri ruumi pole ka lõpmatult...
                      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

oh jah... igatahes, KEEGI ei näe sinu arvutisse sisse. Need välismaa omad on lihtsalt julged ja soovitavad igasugu asju sulle... seega KEEGI ei oska sinu arvutit selliste sümptomitega parandada ning minulgi on üleolevast suhtumisest juba kopp ees. Las läheb lahmimiseks... on modedel kiirem võimalus see teema ära kustutada...serveri ruumi pole ka lõpmatult...
                        Vot see ongi välismaa foorumite vahe. Kui on vähe informatsiooni, siis küsitakse juurde seda mida vaja teada. Mina näen oma arvutisse ja saan andmed kätte mida vaja. Seal küsitakse ja lahendus praktiliselt käes. Siin oodatakse, et ma lahenduse ette ütleks, et siis saaks kelkida vot kus ma ikka ära lahendasin. Mis kasu oleks informatsioonist mis ei ole probleemiga seotud? Mis te teete siin sellega kui teate mitu junni mu koer sittus sellel hommikul, kui toitekas läbi põles? Minugi poolest võib teema ära kustutada. Te ei kujuta ette kui palju informatsiooni ma võiks teema kohta anda, aga siin puudub kultuur küsida täpsustavaid küsimusi lahmimise asemel. Ehk 10 aastaga areneb siingi asi nii kaugele, et siit on võimalik abi saada, kuid pärast lüütide ja ülepinge probleemide pakkumise sai siin inimestel mõistus otsa, aga arenenumates maades nähakse vähe sügavamale. Ja kui kellelegi tundus, et ma sõimasin kedagi, siis vaadaku peeglisse. Vastan alati sama stiiliga nagu minuga räägitakse.

Comment

aga kui lõpuks lahenduse saad, anna meilegi teada, saavad paljud kohe hoopis targemaks. mina vaataks veel kõik ventilaatrid üle, äkki mõni neist kinni jäänud ja ei jahuta mingt osa korralikult. Samuti viskaks proovi mõttes näites dvd seadme ja flopi seadme jne mõne mitte väga vajaliku seadme tagant ära ja prooviks siis masinat koormata - sellega näeb juba nii mõndagi.

Comment

asi pole mitte niivõrd koheses lahenduse andmises, kuivõrd sinu enda harimises. Kui suunata inimene kohe lahenduse juurde, siis ei arene ka inimene ise. Anda soovitusi, kuidas midagi leida ja loogiliselt asjale lahendus ISE leida, et hiljem on lihtsam tekkivaid probleeme lahendada...samuti pead arvestama, et Eesti on väike ja paljud pole sellist süsteemi hindanud ja katsetanud. Laias maailmas on ikka keegi asju kokku keeranud ja teab lahendust...asjalood on nii....

Ehk siis see jutt eesti vanasõnaga: miks teha lapsele võileiba, kui võid anda lapsele võid ja leiba ja las teeb ise võileiva...

Comment

Ma ei tea nüüd kus otsast alustada, aga ma ei usu, et viga võiks olla toiteplokkides, kuid arvutikomplektis kuskil võib mingi jama olla, mis toitekaid läbi põletab. Mingi plaks käib ja enam ei tööta. Viimase nädala jooksul juba teine. Eelmine oli justkui vana ja mõtlesin, et ostan siis uue ja asi korras, kuigi nüüd kus juba teine plaksu tegi, siis on vast viga kuskil mujal. Proovisin toitekat teise töötava arvuti peal. Olemas oleva toitekaga läks käima, seega toitekas on kindlasti läbi. On kellelgi ideid, mis arvutikomplektis võiks sellist olla, mis toiteka läbi võiks põletada? Mul on toas konditsioneer seega ülekuumenemist ei ole. Toas 23 kraadi ja toitekas oli pärast plaksu üsna leige ja mingit kärsahaisu ei tundnud. Lahti võtta ei tahtnud, sest alles ostetud. Kes teab, võib juhtuda, et on ikkagi tootmis defekt, nii et saadan ikkagi garantiisse. Vaatab mis sealt välja tuleb. Seni kaua uuriks ikkagi, mis muud viga võiks olla. Vana toitekas tegi sammuti plõksu ja võib ju selle kah siis ära remontida omal käel. Igasugune abi on teretulnud.
                              Arutelu on tehnikast kaugele kulgenud. Kui nüüd lugeda sedasama esimest postitust, siis mina kahtlustaksin emaplaati.
                              Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
                                Arutelu on tehnikast kaugele kulgenud. Kui nüüd lugeda sedasama esimest postitust, siis mina kahtlustaksin emaplaati.
                                Sama siin. No tegelikult ma olen juba otsaga sinna jõudnud, et uurida, kus emaplaadis täpselt viga tekib. Kui ma koju jõuan tekitan volt-amper karakteristikud neile sinna väljamaa foorumisse, kus seda küsiti. Eks siis näha ole, mida nad selle pealt välja suudavad lugeda.

Esmalt postitatud tazavi poolt Vaata postitust
                                aga kui lõpuks lahenduse saad, anna meilegi teada, saavad paljud kohe hoopis targemaks. mina vaataks veel kõik ventilaatrid üle, äkki mõni neist kinni jäänud ja ei jahuta mingt osa korralikult. Samuti viskaks proovi mõttes näites dvd seadme ja flopi seadme jne mõne mitte väga vajaliku seadme tagant ära ja prooviks siis masinat koormata - sellega näeb juba nii mõndagi.
                                Oleks pagana kahju, kui ühe inimese ülbus ja lahmimine teised teadmistest ilma jätavad, nii et eks ma annan siis teada kui mul lahendus käes on ja füüsiliselt ka asi ära parandatud. Ma saan tegelikult väga hästi aru, miks inimesed endiselt jahutuse ja toitega seotud probleeme pakuvad, sest vähemalt 90% sellistest probleemidest asuvad seal, kuid nagu ma korduvalt olen öelnud, et need olid esimesed asjad mida ma kontrollisin ja ei kimbuta ei jahutus ega ka vähene toiteploki võimsus. Tegemist on ühega neist 0.0001% probleemidest mis asuvad sügaval emaplaadi sees, mitte toites ega jahutuses nagu enamus probleeme. Samas ei saa kunagi kindlalt väita kuni probleem pole veel lahenenud, nii et uurin ja puurin edasi.

asi pole mitte niivõrd koheses lahenduse andmises, kuivõrd sinu enda harimises. Kui suunata inimene kohe lahenduse juurde, siis ei arene ka inimene ise. Anda soovitusi, kuidas midagi leida ja loogiliselt asjale lahendus ISE leida, et hiljem on lihtsam tekkivaid probleeme lahendada...samuti pead arvestama, et Eesti on väike ja paljud pole sellist süsteemi hindanud ja katsetanud. Laias maailmas on ikka keegi asju kokku keeranud ja teab lahendust...asjalood on nii....
                                Ma olen absoluutselt nõus. Ma ise oma õpilastele ei anna kunagi otse lahendusi kätte. Vaikselt vaikselt hakkab ühiskond arenema selles suunas, et ei häbistata inimesi, kes julgeb lollisti küsida või lolle lahendusi pakkuda. Need nii öelda lollid ideed ei pruugi sugugi nii lollid olla, kui sügavamalt järele mõelda, nii et veidi lahtisemat mõtlemist on vaja, mida siin ühe kodaniku puhul väga tugevalt vajaka jäi. Teiste ees vabandan, et kippusin üldistama ühe kodaniku tõttu. Kui ma nüüd väga ei eksi, siis ma esimeses postituses küsisin IDEID, mitte lahendusi. Kui ma oleks siis teadnud, kus arvatavasti viga võiks olla, siis ma olekski küsinud, et milline emaplaadi esimese rea 2 connectori ja teise rea 6 connectori vaheline pinge peab olema, et arvatav probleemne koht emaplaadil ülesse leida. Näide oli täiesti suvaline, aga ma ei küsinud nii konkreetselt seega ma ei teadnud piisavalt täpselt. Hetkel pole midagi parata, aga eesti ühiskond peab veel veidi arenema, et sellel tasemel ajurünnakuid korraldada. Selline lahminime ja ülbus pressivad ikka igast nurgast välja hetkel veel. Liikluses, tänaval, foorumites jne. Kahju neist, kes on viisakad ja tõesti püüavad aidata, aga see tume mass oma kõike teadva üleoleva suhtumisega rikub selle hea kõik ära.

Seega kodanik A.R. ära rohkem sõna võta ja siis võib isegi teema kuhugi areneda. Nagu isegi ütlesid on sinu tase 12 aastased elektroonikud, nii et jäägi oma liistude juurde.

Comment

Working...
                                X