Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Selle asja nimi on alaldi: http://en.wikipedia.org/wiki/Rectifier
Küll aga saad 220 V alaldamisel ja silumisel alalispingeks hoopis 300 V.
Selline pinge tapab, kui kogemused puuduvad, siis ei soovita tegemist teha.
Milleks sellist alalispinget tarvis läheb?
Ahh on 1 projekt käsil. Ühele seadmele on vaja DC pinget lihtsalt. Aga on vaja teha autost tulev vool (12V DC) vähemalt 220V DC-ks ja nagu ma aru saan siis tuleks seda teha nii, et 12V DC teen inverteriga 110V või 220V AC ja siis alandates ja sillates saan muuta selle voolu alalispingeks. Ma pole eriline elektrik, et vabandan kui ütlen midagi ajuvaba või ei saa millestki aru.
viimati muutis kasutaja Nightwatcher; 29 m 2010, 23:14.
Milleks? Mul ei ole vaja teha vahet voolul ja pingel ja veelvähem on mul vaja teada mis ühikuted ja kuidas neid mõõdetakse. Hetkel on mul vaja teada kuidas ma saan selle 110V või 220V AC - DC-ks.
siiamaani pole 220V küll mulda viinud... Aga paluks ninatarkadel mitte sõna võtta igaüks oskab tarka juttu ajada, et kui pole midagi ASJAKOHAST mainida või ei taha aidata siis palun hoia oma kommentaarid endale.
Kui siin keegi ninatark on, siis oled see SINA.
Voolul ja pingel ON vaja vahet teha, vastasel korral ei ole kasvõi võimalik valida dioode sellele AC-DC muundile, mille link ka enne anti.Lisaks on vaja teada, mis sagedusega see vahelduvpinge on seal inverteri väljundis.
Sul on vaja seda vahet teha ja sul on vaja viisakalt lugeda, mida tarka sinu küsimusele vastatakse. Ära esita küsimust, kui vastused ei meeldi. Vajaliku pinge saad näiteks vana vene mustvalge teleri toiteblokist.
vasaraonu, mode
Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.
Nojahh, mine tea vast on veel mõni nii tark inimene siin kunagi lugemas ja nii mõtlemas.
Katsuks natuke seda nähtust seletada.
Kasutame selgituseks analoogiat.
See elekter on keeruline asi. Vaatame midagi lihtsamat.
Võtame kaks kivi. Üks 5 grammi ja teine harilik tellis.
Laseme nüüd need kivid kukkuda ühe meetri kõrguselt varba peale.
Kummal juhul saame rohkem haiget?
Teisel katsel laseme need kivid kukkuda 2,5 meetri kõrguselt vastu varvast.
Kas saame samapalju haiget või rohkem?
Kas on ainult tähtis kui kõrgelt kivi kukub või sõltub tulemus ka kivi suurusest?
Kivi kaalu mõõdame grammides, sellele vastab elektriilmas vool, mõõdame amprites.
Kõrgust mõõdame meetrites, elektriilmas on selle vaste pinge, mõõdame voltides.
Töö, mida teeb kivi on kõrguse ja kaalu korrutis. (Maakera mõjutab ka natuke )
Elektri puhul pinge ja voolu korrutis.
Kui oleks teada palju tööd peab tegema see DC 220 V siis saaks valida sobiva muundaja.
Kui on tõesti vaja 220 V ja mitte 300 V võib katsuda muuta muundaja mähiseid.
Kas 110 V juurde või 220 V maha.
Sobivale pingele sobiva pinge ja vooluga sild juurde ühendada on elementaarne.
Seda pinge muutmist võib teha ka keerulisemalt.
Aga ilma koormisvoolu või vajalikku võimsust teadmata
on see ettevõtmine raskevõitu.
Nonii pärast tunde googleldamist ja asja endale selgeks tegemist sain teada, et voolu muundamine on mõtetu, sest oluiline on vattide suurus mitte voolu tugevus. Minu Väheste teadmiste viga . Igatahes tänud abi eest.
Veel ei üritanud midagi. Plaan ehitada 1 seade aga kuna see kõik minujaoks suhteliselt uus siis ma kohe mõtlesin, et: "ahh mida suurem vool seda võimsam seade!" Aga kui ma sain asjale pihta siis vahet pole kas ma võtan aku pealt 12V ja 100A või muundan selle 220V peale inverteriga sest vatid jäävad samaks, :O Vist ma loodan vähemalt, et ma sain asjale pihta :S.
Igatahes kui inverterit võtta vool siis see kasutab ca. 138A et teha 1500W aga kui kasutada 12V otse genekast või aku pealt siis 12x138=1656W. Kui kõik õige siis teema lukku.
viimati muutis kasutaja Nightwatcher; 30 m 2010, 12:12.
Comment