Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trafo ümberpanemine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Trafo ümberpanemine

Tahaks ümber panna ühe veneaegse teleka trafo aga keegi võiks seletada kuidas see käib.
    Tahaks siis 230v muuta 30v-40v mingisuguse võimendi jaoks.

Vs: trafo ümberpanemine

Esmalt postitatud markoman poolt Vaata postitust
    ümber panna

Seletad ehk lugeja jaoks lahti, mida tähendab "ümber panna"? Naljaga pooleks - ega trafo juut??? ei ole... Ehk peaks olema hoopis "ümber kerima"
    Vales alafoorumis ka, mina teeks selle taama elektrotehnikafoorumisse, natuke nigel kui hakkame võimendifoorumis auto ratast vahetama .

Samas, kui absoluutselt teadmisi ei ole siis arvan, et ära veel kerima hakka. Kui ikka suur soov siis trafo täpne mark ka kirja...EI tüüpi südamikule mähitud trafo peab näit. ühendama erinevalt kui U tüüpi südamikul trafo ja üldse on trafodel erinevaid viise mähkimiseks. Kui alginfot ei ole siis keegi ei oska midagi juhendada ega arvata.
    -superradical-

Comment

Click image for larger version

Name:	Trafo1.jpg
Views:	1
Size:	19,6 KB
ID:	865409jah ümber mähkida, silt peaks näha olema selle foto pealt(Vene keelt ma eriti hästi ei räägi veel)

Comment

Impulsstoiteka trafo? Suht lootusetu/mõttetu. Seda ei saa algul lahti ja pärast kokku, lisaks läheb ta
        "häälest ära".

Comment

ma mõtlesin et äkki saab nii et võtan täitsa tükkideks ja ümber mähistan sinna ainult primaarmähise ja sekundaalmähise.

Comment

Ega sa ei looda seda trafot otse 230V vooluvõrku pista? Siis tuleb pauk. Sellel trafol peab hunnik elektroonikat veel kõrval olema; umbes selle plaadi jagu, kust see maha on võetud. Siis võid küll väiksemat pinget saada.

Comment

tean. Tulevikus ostan sinna dioodisilla ja paar kondekat ja vb paar takistit.
              ja äkki saab selle impulss trafo muuta mõneks muuks tüübiks

Comment

Esmalt postitatud markoman poolt Vaata postitust
                tean. Tulevikus ostan sinna dioodisilla ja paar kondekat ja vb paar takistit.
                ja äkki saab selle impulss trafo muuta mõneks muuks tüübiks
                Mida? Minule jääb küll mulje, et isegi mitte pooli pudrunõusid.
                Mitte võtta seda isiklikult kuid...ma ei mõista...kas kõik elektroonikahuvilised peavad olema nii pikkade juhtmetega, kirjaoskamatud või muud moodi natuke...noh... "teistmoodi"?
                Tekkis see mõte paar päeva tagasi kui lugesin ühes teemas suht imelikku juttu, milles selgus, et antud ala huvilised, eriti nooremad ei ole näit. ka eriti seltsivad, oli mingi teema sotsiaal netilehekülgede suhtes, mingi negatiivne suhtumine, samas mul aina enam tunne, et siin foorumites on liiga palju n.n. ratetajaid ja muid kõõluseid, viisakamate vormidega sotsiaalvõrgustikke aga tehakse maha...milles on probleem?
                Midagi seletada püüad, see samuti kohale ei jõua?

Antud teema puhul on minule täiesti arusaamatu SMPS trafo kasutamine mingi "muud" tüüpi trafona...
                Tahaks ka ise teada, et kuidas kavatsed selle siis "muuks tüübiks" muuta?
                Mul suur, 170mm läbimõõduga ferriittoroid, äkki ma saan seda ka siis lihtsalt võrgutrafo südamikuna kasutada .
                Selle trafo mis pildil on, kasutamine lihtkujul võrgutrafona on välistatud, see on kõrgsagedusmuunduriga impulsstoiteploki trafo, selle juurde ei kuulu mõte "tulevikus vast ostan paar kondet ja ehk isegi raatsin paar takki osta" , see trafo nõuab hoopis teistmoodi lähenemist. Selle töölesaamine ei ole niisama, tarvis on juhtahelat (generaatorit) mis muundab võrgust saadava 220V/50Hz vahelduvpinge alalisvooluks (et seda saaks sobivalt "töödelda"), seejärel vaheldit mis siis lülitab juba sedasama trafot sagedusega mõnikümmend või isegi mõnisada kHz, et selle trafo sekundaarahelast saada juba sobiva pingega elektrit mis üldjuhul taas alaldatakse ja silutakse.
                Miks siis niisugune keeruline muundamine vajalik on?
                Peaasjalikult seepärast, et see viis on lihtsalt kompaktsem kui levinud, 50Hz sagedusega võrgutrafod - kuna SMPS kasutab kõrget muundussagedust siis vähenevad trafo mõõtmed.
                Teine teema on, et algaja, niisuguste teadmistega nagu antud juhul, ei suuda kohe kindlasti ehitada korralikult funktsioneerivat traditsioonilise trafota võrgutoiteplokki. Võimendi puhul tulevad mängu kiiretoimelisus ja toiteploki oma väljundtakistus - igasugune SMPS ei sobi audiovõimendi toitmiseks kuna asjalikul mõttel loodud antud lahendus võimendi+SMPS vajab võimendi lühiajalisi vooluimpulsse isegi mitusada Amprit. Ma ei näe põhjust miks peaks näit. LM3886 baasil loodud võimendit toitma SMPS toitekaga. Need lahendused on levinud PA tehnikas, neis võimendeis mille võimsus on kW, need siis pakitakse kompaktseks kokku tänu SMPS toitele kuid asja miinuspoolele peab märkima hinna, vaata, PA võimud mis mitu kW, õhukesed, 1U kestas, mass mõni kg, nende hinnad 5 kohalised ja korraliku tootja (LabGruppen näit.) puhul maksab võimendi toide kordades enam kui võimsusvõimendi osa...

Seega, kui algust väga kopsu ei tõmmanud siis ehk piisas sellest seletamisest ja ehk lõpetaks selle rumala heietamise teemal "kõrgsageduslikust impulsstoiteploki trafost võrgutrafo valmistamine"???

Ilmselt ongi probleem võimu toitega? Kui nii siis aitab ainult mõni vana telekas, hea kui lampide baasil, neil suured trafod, kui aga seda võtta ei ole siis on kulukas võimalus soetada poest uus trafo - SMPS loomine läheb palju kulukamaks.
                viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 15 m 2010, 17:13.
                -superradical-

Comment

ma mõtlesin nii et ainult selle raami jätaks alles teised asjad viskaks ära (peale seda teeks uued mähised)aga tegelikult ei tea ma trafodest midagi

Comment

Sellest trafost pole sul midagi kasu,kui sa ei jaga trafodest siis kuula targemaid kes sul ees pool kõik ära rääkisid.Kui oled algaja siis pole sul arvatavasti oskusi ka ,et see trafo tööle panna.Tahad trafot kola tiigi elektroonika taoliste poodides ja leiad igast assju.või lammuta mõni seade ära.

Comment

markoman-Siin on sul võimalus trafo vb niisama saada http://www.osta.ee/index.php?fuseact...fo&id=14551548 .Kui oksjonitest midagi jagad,siis võib see olla sinu.Kui sa seda ei taha,siis vb ostan ise ära kui hind normaalseks jääb.

Comment

aitäh mainimise eest, püüan endale saada

Comment

Working...
                        X