Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Deca elektoodkeevituse inverter DC MOS 170 GEN 160A /3.5KW

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Deca elektoodkeevituse inverter DC MOS 170 GEN 160A /3.5KW

Vene keevituslokkides pole mitte 155 seeria, vaid hoopis K511 seeria kivid, millised töötavad 12-15 voldise pingega. Mul endal on neid mingis koguses alles jäetud. Lääne analooge pole võimalik leida. Need op.võimendid KR140UD20, toodetud kunagi Riia tehases,
    olid enamasti praagid. Alati tasub el.kondekad välja vahetada. Üldiselt on nende vene keevituste blokkide remot vastik ja nõuab spetsiifilisi oskusi.
    40 aastat elektroonikaga tegelenud

Comment

Esmalt postitatud alax poolt Vaata postitust
      Vene keevituslokkides pole mitte 155 seeria, vaid hoopis K511 seeria kivid, millised töötavad 12-15 voldise pingega. Mul endal on neid mingis koguses alles jäetud. Lääne analooge pole võimalik leida. Need op.võimendid KR140UD20, toodetud kunagi Riia tehases,
      olid enamasti praagid. Alati tasub el.kondekad välja vahetada. Üldiselt on nende vene keevituste blokkide remot vastik ja nõuab spetsiifilisi oskusi.
      Lähemalt pilte vaadates jah hoopistükis K511, skeemi veel põhjalikult uurinud ei ole.
      K511 diood-transistor loogika? 15V toide, +-10%.
      Kindlasti on sellele asendusi, toitepinge ei ole kõige hullem takistus.
      Need op-võimud just olid ilmselt seepärast praagid, et need mis lihtsureliku kätte sattusid olid need mis sõjalisele kolale ei sobinud parameetrite tõttu ja kui need veel kes teab kus vahepeal vedelesid ja muditud said (analoogselt Tiigi poele) siis ei ole mingi ime, et ei töötanud pärast enam. Mina kivi ei süüdistaks, pigem jätab kohtlemine mikroskeemide puhul üldiselt soovida.
      Ja veelkord K140UD20 on taas nii labane tükk, et vastavate või paremate parameetritega tänapäeva op-võimud ei ole oluliselt kallimad sellest .

Mnjah. K511 asendused siis H seeria (H102, H109 jne..), nende kättesaamisega siinmail ilmselt kerge tõesti ei saaks olema. Firma kes tootis, korduvalt ümber nimetatud ja enam ilmselt ei tooda >SGS Ates >SGS Thompson>ST Microelectronics...
      viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 07 m 2010, 15:55.
      -superradical-

Comment

Nii et siis minu vene tükist ei saa midagi ilmselt. Osasid pole siis saadagi enam. Mul on nagu see keevitus hoopis teise värviga ja sisemus paistab ka teine kui meli666 piltidel. Eks tuleb ta siis vanarauda viia ja hakata ikka lääne masina peale mõtlema, seda enam, et parandus kipub juba viiekohaliseks.

Comment

Esmalt postitatud atsrandma poolt Vaata postitust
          Nii et siis minu vene tükist ei saa midagi ilmselt. Osasid pole siis saadagi enam. Mul on nagu see keevitus hoopis teise värviga ja sisemus paistab ka teine kui meli666 piltidel. Eks tuleb ta siis vanarauda viia ja hakata ikka lääne masina peale mõtlema, seda enam, et parandus kipub juba viiekohaliseks.
          Utiili viimisega ehk ei maksaks kiirustada.
          -superradical-

Comment

Esmalt postitatud atsrandma poolt Vaata postitust
            Kui vanarauda hakkad viima siis ehk leiame mingi kompromissi.
            Oskan elektroonikast suitsu välja võluda!

Comment

Need kivide margid olid mul valesti jah meelde jäänud.
              "atsrandma"- saab selle aparaadi korda, kui poogid talle külge mingi teise traadi etteande juhtploki. Originaali kordasaamisega on jah natuke keerulised lood. Minu oma käis ka mitme mehe käest läbi ja tulemus oli null.
              Sinul on ilmselt vanemat tüüpi masin ja etteande juhtplokk PUSP1. Minu masin uuem ja Juhtplokk PUSP2. Need juhtplokid erinevad üksteisest ikka päris kõvasti ja omavahel vahetada ei saa. Paistab, et selles teemas sa abi juba otsisid ka: http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...eemi-ehitamine. Siin kasutaja Humax ütleski, et soodsal juhul tehakse uus juhtplokk 6-10K ja seda veel soodsal juhul.
              Originaal juhtplokis on jah mingid sõjaväe kivid kasutuses, mida peab tikutulega taga otsima ja siis on ka risk alati olemas, et ostad rikkis kivi, kuna nad on ju ligi paarkümmend aastat vanad. Nii palju kui mina mäletan oma ploki remondist, siis teadjamad mehed jah rääkisid, et neid 511 seeria kivisid asendada lääne omadega võimalik ei ole.
              Ilmselt minu omal mõni neist kividest vigane ka oli, kuna praktiliselt kõik muud komponendid seal plaatidel sai ära vahetatud ja kontrollitud.
              viimati muutis kasutaja meli666; 07 m 2010, 20:29.

Comment

Esmalt postitatud meli666 poolt Vaata postitust
                Originaal juhtplokis on jah mingid sõjaväe kivid kasutuses, mida peab tikutulega taga otsima ja siis on ka risk alati olemas, et ostad rikkis kivi, kuna nad on ju ligi paarkümmend aastat vanad. Nii palju kui mina mäletan oma ploki remondist, siis teadjamad mehed jah rääkisid, et neid 511 seeria kivisid asendada lääne omadega võimalik ei ole.
                Ilmselt minu omal mõni neist kividest vigane ka oli, kuna praktiliselt kõik muud komponendid seal plaatidel sai ära vahetatud ja kontrollitud.
                Vanus rolli ei mängi Ikka hoidmise tingimused.
                Meli666, Sul need kivid on kõik roosakas keraamilises kestas? Pildidlt päris hästi aru ei saa aga tundub, et kõik keraamilise kestaga? Need jah sõjalise kasutuse jaoks eelkõige.
                Asendada on lääne omadega võimalik kuid need märgitud H seeria kivid on vaja ilmselt kusagilt välismaalt leida, palju neid siinmail leiduda võib ei ole aimugi.
                Pean oma kivivarud läbi tuhlama, see 511 number kuidagi tundub tuttav aga pole kindel kas oma varudest...

Kui utiili viskamiseks läheb siis ehk saaks selle rikkis mooduli?
                -superradical-

Comment

Kas selline kivi on siis tõesti täiesti kordumatu eksemplar?

Seda on siin juba ju räägitud kah.
                  Kas selle asja elektriskeemid ka olemas on?
                  viimati muutis kasutaja A.R.; 07 m 2010, 21:29.

Comment

Eks igaüks leiab omale sobiva variandi, kuidas ta asja tööle saab. Mina leidsin peale selle originaalploki remondiponnistusi, et lääne etteande paigaldamine tuli kokkuvõttes palju mõtekam, kui otsida neid remontijaid taga. Eks nii mõnigi remontija, kes algul ütles, et mis seal siis ära ei ole, lihtne vene loogika, pidi pärast sõnu sõõma ja käima ei saanudki seda.
                    PUSP2 ehk siis minu masina skeem on olemas:Click image for larger version

Name:	BUSP_2 2.jpg
Views:	1
Size:	53,7 KB
ID:	865438

Comment

Selle keevituse kohta on tõesti palju juttu.
                      Ainult see korralik skeem ei taha eriti lahti tulla.
                      Seeeest jutt on põhjalik.
                      Ühes lingis oli see sõlm ka müügis.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                        Vanus rolli ei mängi Ikka hoidmise tingimused.
                        päris nii see ei ole, diffusioon kristallil kestab edasi, ka toatemperatuuril. ning rohkem veel mõjutab kiibi vananemist pakendimaterjal ( plast) ja sealt eralduvad ühendid. vanemad elektroonikud mäletavad et aastakümneid tagasi kurdeti dünaamiliste mälude kehva radiatsioonikindluse üle, hiljem selgus et probleemi põhjus oli hoopis plastis( epo vaigus), millesse pakendati, nimelt radiatsioon "peksis" alfaosakesi sealt välja mis kustutasid bitte mälus. plast vahetati välja ja probleem muutus peaaegu olematuks ( peaaegu, kuna ei julge väita et DRAM tugeva radiatsiooni all töötab).
                        neid k511 kive mäletan veel 70te lõpust, hiljem kadusid huviorbiidist ära, kuna peale lihtloogika seal muud funktsionaalsust ei olnud. 35-40a on täiesti piisav aeg et keemiliste protsesside tulemusel mikroskeemid ise rikki läheksid, eriti arvestades vene tehnoloogilisi iseärasusi ( omamaised mitte kuigi puhtad ained).

Comment

Ma leidsin otsides keerulisema skeemi...krt, peab uurima, et mis versioon see on.

Muidu on olemas käsiraamat milles on sellet K511 seeriast juttu kah ja põhimõtteskeemid ka olemas, kui need täielikud muidugi on. Saaks ju SMD juppide baasil improviseerida need kivid. Ei viitsi hetkel otsida uuesti aga oli ühe kivi joonises vist 60 transsi näit. , see on meeles, et tüübi juures seletust ei olnud, et mitu elementi neis on, osades raamatutes on olemas seda infot ka, eriti mälude ja asjade juures, et siseelementide koguarv. Kõiki juppide väärtusi ainult ei olnud, see on jama.

Seda rikkiminekut soodustab kindlasti ka see kui need kusagil jumal teab kus vedelevad. Olen mõned näidised tootjatelt saanud, AD näit. saatis need nii sissepakitult, kaks opakat, mingi niiskustimav pakike oli isegi seal jne. aga mitmed eesti kauplused niimoodi komponente müüvad? Olen kord isegi ühe kivi ostnud sama foorumi nimikauplusest ja see ei töötanud (täiesti tänapäevane kivi).
                          -superradical-

Comment

Diffusioon ei tasu süüdistada, vene ajal oli transi mõõt mm skaalas, tänapäeva nm skaalas asjad peaksid päevadega otsad andma.
                            Tootmiskvalitee on põhiline saasta põhjus. 1 partii komponentide parameetrid olid äärest äärde. Palju oli transe mille võimendustegur oli <1.
                            Eesti poodidega on jh nadi, see pakike seal on säilitamiseks, pole vajalik eeldades et koasutad kohe aga vahel häirib tõsiselt kui mõni mikroskeem tuleb tavalises läbipaistvas kotis. Elfa-s pole seda kohanud aga oomis on enamus kaupa nii kui pole just farnellist tellinud. Oomiga on ültse müstika, kaupade tarneaegadest ei tea keegi midagi, olen saanud ka tühja karbi ainult, oleks tellimused väikesed et 1 mingi 3 eegane trans aga 1-3k, töötajad on vist väga alamakstud ja selletõttu vähe motiveeritud. Selletõttu ise vähegi võimalik tellin elfast, oligu see mõni eek kallim aga vähemalt ei pea torkima ja jamama, enda aeg ja närv maksab ka midagi.
                            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Risustan teemat, kuid kas kellelgil on veel alles Purtse Moduli skeemi, õnnestus taoline isend hankida kuid nagu kiuste on elektroonikud kallal käinud ja plaat on kõvasti moditud, võimalusel taastaksin originaal plaati. Mõni aeg tagasi oli foorumis mingi skeem veel üleval, kuid enam mitte ei leia.

Comment

Ju seegi on mõne vene foorumlase abil loodud või juba olemas olnust moditud sobivaks. Otsing Google.ru ehk annab midagi.
                                -superradical-

Comment

Working...
                                X