Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

soovin abi co keevituse etteveo skeemi osas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: Re: Vs: soovin abi co keevituse etteveo skeemi osas

KT803 pole transistor tänapäeva mõistes nagu ka kõik ülejäänud KT transid-räni ja vase segu mis juhtumisi omab natuke sarnaseid omadusi transistoriga. Tundub et meistrimehel jäi mõistust puudu et impulse reg. ehitada. Oli aegu kui võimsaid lineaarsed regulaatoreid tehti tehniliste võimaluste puudumise tõttu. Osa inimesi jäi sinna aga kinni oma mõistusega ja seega ehitavad ikka tuba kütvaid monstrumeid hoolimatta et tänapäeva tehnika võimaldaks palju rohkem. Huvitav kuna lampidel keevitused vms jõuelektroonika lahendused käiku lähevad. 10KW keevituselt saaks lisaks veel 90KW sooja. Lõpuks pole keevitust vaja sest metall sulab ise juba ruumis aparaadi 0 kasuteguri tõttu.
    Muidugi ei tea kui vana aparaat on, kui antiik siis ehk vaja upgrade või vanametalli ja uus osta.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Vs: soovin abi co keevituse etteveo skeemi osas

tal on diood olemas

Comment

aparaat on 2007 ostetud.mu tädipojal on minu omast võimsam ja sama meistrimehe tehtud töötab laitmatult kuid mulle müüs vähema vooluga ja on kapriisne riist.keevitus voolu mähised on head ei tahaks veel vanarauda saata seda

Comment

Ehk viitsid sellest traadi etteveo süsteemist paar pilti teha? Tahaks huvi pärast kodukootud lahendust näha, ehk saab mne idee sealt omale.

Comment

Eelpool mainitud lampidega keevitusest niipalju, et punktkeevitusel oli mingi aegrelee lampidel. Kui ma ei eksi siis 6N6P tüüpi kaks lampi. Muidugi need kastid olid kõik vahelt minema pillutud ja otsejuhtimisele pandud. Traadiveost ka veel, et uuemate juhtimine oli ka keerulisemaks aetud. Täpselt ei mäleta, mis seal kõik oli aga vahepeale oli juba võimas optron topitud ja plaadil rodu mikropskeeme. VDG keevitustel toimus voolureguleerimine magnetvõimendi põhimõttel. Üks aparaat töötas ilusasti, kui enam ei lasknud voolu reguleerida. Küll sai viga otsitud ja lõpuks vahetasin toitetrafo sekundaari otsad omavahel. Asi hakkas laitmatult tööle. Siiani ei jaga põhjust, keegi vahepeal ju aparaadi kallal ei käinud.

Comment

Working...
            X