Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tulekahju teatamise süsteemist

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tulekahju teatamise süsteemist

Tere,
    Olen täitsa algaja.
    Soovin kõrvalhoone kolm ruumi varustada suitsuanduritega, ruumide vahekaugus 10m.
    Elumaja kaugus kõrvalhoonest on ka 10m.
    Sooviksin sellist süsteemi, et kui peaks ükskõik millises ruumis hakkama suitsuandur tööle, siis hakkab kohe elumajas sireen tööle. Mingit telefon teel edastamist ei soovi.
    Süsteem ei pea olema juhtmevaba.
    Suitsuandurid võiksid tööle hakata ka temperatuuri tõustes.
    Unustasin mainida, et kõrval hoones võib talvel temperatuur langeda ka alla -10 kraadi. Kui on väga külm talv

Aidake soovitada vajaminevaid sedmeid, andeke nõu

Vs: Tulekahju teatamise süsteemist

Suitsuandureid on leida igasuguseid.
    Temperatuuri-omi samuti.
    VÕI-loogikaga summerit juhtida saab ka.
    Milline on su teadmiste/kegemustepagas?
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Olen algaja ning teadmised kogemused puuduvad.
      Hea oleks kui teeksite nimekirja mis täpselt osta tuleb. Siis edasi tuleb vaadata kuidas juhtmed ühendada

Comment

Tuleb osta sellised suitsuandurid, mis raadioteel teineteisega suhtlevad. Kui üks läheb häiresse, siis paneb ka teised lõugama. Kõige lihtsam, iseasi kuidas seda meie kaubandusvõrgus teostada.

EDIT: Näiteks ARGUS connec andurid

Comment

Kui juhtmevaba ei pea olema võid vabalt lihtsama valvesüsteemi(näiteks PC 585) panna millele lisad suitsuandurid (näiteks Apollo Orbised).

Comment

Juhtmevaba reeglina tähendab patareiga andurit ja kui temperatuur langeb -10'ni siis enamus patareisid peab vastu umbes kuu aega.

Apollo Orbis andurid ja Texecom keskus. Sellel on ka kahesoonega tulekahju tsoon, mis tähendab seda, et kui üks andur rivist välja langeb või maha keeratakse siis tuleb ka veateade (kõige lihtsam moodus). Võib-olla saab kahesoonelist tsooni ka PC585'ga, kahjuks ei tunne seda keskust nii hästi. Saab ka toiteka (akulaadimisega), sireeni ja releega aga see ei ole parem süsteem ja eriti odavam ka ei tule.

Comment

aga öelge poodie kust ma seadmeid osta saan, komplekteerige mulle midagi valmis

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitust
                Tuleb osta sellised suitsuandurid, mis raadioteel teineteisega suhtlevad. Kui üks läheb häiresse, siis paneb ka teised lõugama. Kõige lihtsam, iseasi kuidas seda meie kaubandusvõrgus teostada.

EDIT: Näiteks ARGUS connec andurid
                Nendest anduritest oleksin küll huvitatud, aga ei tea kuidas neid Eestisse saaks

Comment

Kui seal http://www.alarmeco.ee/ee/Alarmeco laos ei ole, siis kindlasti saab tellida.

Comment

Kas ma saan õigesti aru, et see suitsuandur http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...ne-ja-juhtmeta
                    ja sisesireen teevad omavahel koostööd http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...oasis-juhtmeta.
                    Kui suitsuandur häiresse läheb hakkab ka sisesireen tööle?

Comment

Hmm huvitav, neid saab niimoodi omavahel pairida ka? Keskust ei olegi vaja?
                      Tundub nii...

Aga olgu selle juhtmeta ühendusega kuidas on, sireenil ei tohiks küll mitte mingil juhul olla ainult võrgutoide. Eriti sellisel mis peab teatama sellest et maja põleb.

Tõsi, asendust ma küll ei oska pakkuda.

Mina isiklikult paneksin juhtmega valvekeskuse ja probleem lahendatud.

Comment

Esmalt postitatud ketas poolt Vaata postitust
                        Hmm huvitav, neid saab niimoodi omavahel pairida ka? Keskust ei olegi vaja?
                        Tundub nii...

Aga olgu selle juhtmeta ühendusega kuidas on, sireenil ei tohiks küll mitte mingil juhul olla ainult võrgutoide. Eriti sellisel mis peab teatama sellest et maja põleb.

Tõsi, asendust ma küll ei oska pakkuda.

Mina isiklikult paneksin juhtmega valvekeskuse ja probleem lahendatud.
                        Oskad soovitada mõnda keskust ja andureid, midagi lihtsat, mis üle mõistuse ei käi. Mulle isiklikult tunduvad need juhtmeta lahendused vist mitte töökindlad. Kui on ikka juhe siis on kinlam tunne, et süsteem toimib

Comment

Esmalt postitatud kaller poolt Vaata postitust
                          Oskad soovitada mõnda keskust ja andureid, midagi lihtsat, mis üle mõistuse ei käi. Mulle isiklikult tunduvad need juhtmeta lahendused vist mitte töökindlad. Kui on ikka juhe siis on kinlam tunne, et süsteem toimib
                          Samad sõnad. Aga kui ikka CE-tähistus peal, siis peaks töötama ju ideaalselt.
                          Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

PC585 on lihtne ja töökindel keskus. Töötab pea igasuguste anduritega. Lisaks saad süsteemi veel soovi korral mingeid muid andureid lülitada ja ka akende-uste valvamise korraldada. Tsoone vähe, aga hinda kah suurt ei ole
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
                            X