Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kus asub koduelektroonika- või arvutilammutus?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kus asub koduelektroonika- või arvutilammutus?

Endal on hädasti tarvis arviuti kõvakettal olevaid magneteid, tuulegeneraatori ehitamiseks.

Üks koht on ...

ITC Computers OÜ
    Juhkentali 11, 10132 Tallinn
    tel. +372 6605480
    e-mail: itc@itc.ee

... aga neid on veel.

Comment

milliseid arvuti k6vakettal olevaid magneteid?

Comment

Tere.
        omal mingi kümme MFM kõvakat vedeleb aga räägi teistele ka kui suur saladus ei ole mida ehitad.
        Kui võimast jne.
        kui idee hea siis teeme kaupa kui magnetid sobivad.
        Kaido.

Comment

Mul on plaanis suvilasse tuulegeneraator üles panna. Seda mitte sellepärast, et elektrit pole aga nagu rohkem eksperimendina, umbes 100-150W(tiiviku diameeter peaks olema 1-1.5 m )Peamine mure on see , et sobivat generaatorit pole leida. Auto generaator ei sobi sellepärast, et vajab kõrgeid pöördeid ja ülekandega ma jännata ei taha. Generaator peab töötama madalatel pööretel, 80-130 pööret minutis oleks kõige parem. Ühel teemakohasel saidil on näidatud kuidas vahelduvvoolu mootorit muuta generaatoriks , selleks kinnitatakse armatuuri magnetid. Aga nende kuju ja suurus peavad olema sobivad konkreetse mootori jaoks. (http://www.otherpower.com/otherpower...r_convert.html)

Comment

Ma ei saa aru kas sa tahad teha vahelduvvoolu generaatorit? Kui jah siis on ju ikkagi vaja kõrgeid pöördeid sest kuda muidu sa saad 50hz kätte? A-sünkroonmootor generaatorona on üks võimalus. Ning mis moodi sa kompenseerid selle aja kui energiat ei genereerita (tiivik seisab).

Comment

Vs: Kus asub koduelektroonika või arvuti lammutus või?

Esmalt postitatud madis996 poolt Vaata postitust
              Endal on hädasti tarvis arviuti kõvakettal olevaid magneteid, tuulegeneraatori ehitamiseks.
              Mulle tundub,et vajalik on server-mitte kõvaketas.Selles magneteid nagu muda (olenevalt muidugi PC de arvust mida ta toidab)
              Soovitan pöörduda ikka nende apparaatide lammutusse.Ehk aitavad.Minu käes oli paar kuud tagasi üks selline isend.
              Kahjuks on kõik jupid läinud.Aga võimalik,et need ei sobi,olid vähe suuremad kui kõvakettal.

Comment

No milleks serverile magnetid? Serveri sees on tõenäoliselt hunnik neidsamu kõvakettaid koos magnetitega. Aga on ka üksikutes kõvaketastes. Ja mis 50 Hz soga te ajate: 12/24/48 V alalist ajab kodus juba pea kõik asjad ära.

Comment

Loodetavasti on teemaalgataja oma magnetid tänaseks leidnud.
                  Möödunud on ju pea 13 aastat!

Comment

Working...
                  X