Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

trykk plaat

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: trykk plaat

Paberist veidi.
    Proovisin Elfa kataloogist väljatiritud lehte.
    Ei kõlba kahjuks, printeris tõmbub kokku. Liiga õhuke.
    Siis sai võetud Novalux'i reklaampaber (vt postkasti).
    Selline pehme ja libe. Pmst ideaalne selleks tööks. Nu sellega oli lausa lust neid plaate teha.
    Rajad tulid kõik kenasti nähtavale ja siis sai juba iga rada ka üle käidud.
    Pärast tulise vee alla ja tuli täiesti puhtalt ära (ilma radadeta kenasti).
    Polnud vaja isegi nühkida sõrmega.
    Kui keegi veel mõnda paberit testib ja häid tulemusi näeb, siis võiks ikka rääkida.

Comment

Fotometood ja raudkloriid on parimad, fotoga on ka 0,2 rada normaalsed, Ok pead investeerima ja ostma särilambi ja lakki, aga samas tulemust näed siis imestad, 5l ilmuti konsentraati (saad kuskil 100l ilmutit) maxsab 150 krooni. Lisaks vana lahse segad ilmutiga (NaOH) ja need neutraliseerivad teineteist. Ma mind huvitaks pigem kas keegi on proovinud viade tegemiseks tevalos myydavaid elektrit juhtivaid lakke? ja kust hangite alla 1mm läbimõõduga puure.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

puuriteemat vaata tooteotsingust foorume esilehe all. viadest on ka siin minu meelest juttu olnud. lakki pole kasutand aga tavaliselt läheb viadeks takisti jalg vmt... ei saa küll komponentide alla neid panna, millest on väga kahju, aga mujale saab täiesti edukalt.

Comment

Kas keegi viitsib kunagi demoda fotomeetodil plaatide valmistamist, õlled oleks minu poolt.
          Kolakoguja

Comment

Keegi siin küsis, kas akvaariumi soojendajat lammutada saab. Olen ise 2tk ümber teinud. Ainuke asi, mis tegema nendega peab, on seda punast (valdavalt) temperatuuri keeramise jullat niipalju nihutada, et saad sama temp reguleerimisvahemiku aga ainult kuumema. Omal kusagil 50-70vahele ninutatud ja kui 2tk 1liitri vedeliku kohta siis 5min pärast on vedelik juba piisav söövitamiseks.

Huvitav, et siin keegi eriti laserprinteri meetodil radasid ei tee.
            1. Lihvin plaadi kulunud 240 liivapaberiga läikima
            2. Atsetooni või küünelaki eemaldiga hõõrun rasva maha.
            3. Prindin trükkplaadi kõige tumedamate seadistustega laserprinteriga laserprinteri kile peale (6EEK/tk). Prinditud pool peab jääma läikivale ja libedale poolele.
            4. Trükkplaat lauale fooliumi pool üles, kile peale trükitud pool alla vastu fooliumit ja kuum triikraud peale. 2 min hoian ja siis külma vee alla. Triikrauda ei tohiks horisontaalselt eriti liigutada kuna omal on mõned korrad ära nihkunud kile.
            5. Külmalt plaadilt kile maha, markeriga mõned kohad üle. Markeriks on kõige tavalisem veekindel marker ja 100% toimib.
            5. Naatriumpersulfaadi lahusesse, akvaariumi mullitaja tööle ja 10-15min pärast plaat valmis.
            6. Tahma saab maha õhukese liivapaberiga nühkides ja teine võimalus küünelaki eemaldajaga tugevalt nühkides.
            7. Trükkplaadi teisele poolele olen smamaoodi laserprinteriga trükkplaadi komponentide augud koos komponentide kujutistega trükkinud.

Comment

Härrased, kasutage plaadi eel- ja järelpuhastamiseks CIF-i, see sisaldab natuke ka ylipeenikest abrasiivset puru ning on muidu ka äkkiline. Saate plaadid ülipuhtaks ja kenaks. Võite unustada igasugu liivapaberid. Parim vahed, mida siiamaani olen kohanud. Natuke hõõrumist tugeva pintsliga või lapiga ja tulemus on ülihea.

Comment

Kasutan kah lasertriikraua meetodit, puhastan plaate nii CIFi kui ka atsetooniga. Kuskohast ostate kilet ja naatriumpersulfaati?
                Kolakoguja

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt
                  Kuskohast ostate kilet ja naatriumpersulfaati?
                  Naatriumpersulfaati suvalisest tevalo, oomipoe vms poest. Söövituspulbrina muud ei müüdagi vist enam.
                  Kilet suvalisest kontoritarvete poest. Kui küsida laserprinteri kilet. Igaks juhuks kontrolli ka müüja antud kile karbilt üle, kas ikka on laseri jaoks mõeldud. Mõni hajameelne annab tavalise ja siis võib printeriga hüvasti jätta.

Comment

Mul ka oomipoe sulfaat, aga söövitamine venib ikka 1-2-3 tunni peale, ometigi on lahus kuum ja aegajalt liigutan plaati.
                    Mis temp. peal on triikraud plaadi pildi ylekandmisel?
                    Kolakoguja

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt
                      Mul ka oomipoe sulfaat, aga söövitamine venib ikka 1-2-3 tunni peale, ometigi on lahus kuum ja aegajalt liigutan plaati.
                      Mis temp. peal on triikraud plaadi pildi ylekandmisel?
                      Ju sul on see lahus tehtud vale suhtega. Ei ole piisavalt kange. On räägitud siin sarnasest olukorrast st. liiga palju pulbrit antud vee koguse kohta. Kui sa lahussesse lisad vett juurde ehk hakkab siis tööle. Ma tegin üle aasta vanuse lahusega plaate kuskil tunni ajaga..

Comment

pulbrit pane tunde järgi. mõõta pole mõtet eriti. pane mingi dl või nii 1l kohta.
                        triikraud on minul siidi peal (temperatuurivalik)

Comment

Pupsik
                          Oletame et ostad selle 200g paki sulfaati.
                          Siis võta liitrine purk ja puista kogu paki sisu sinna.
                          Siis tulist vett peale (keeduvett ntx) ja kohe segama, kuni purgi põhjas sulfaati pole.
                          Kui ära ei sega on kõõga.
                          Jäädki ootama.

Kontrollitud.

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
                            Pupsik
                            Oletame et ostad selle 200g paki sulfaati.
                            Siis võta liitrine purk ja puista kogu paki sisu sinna.
                            Siis tulist vett peale (keeduvett ntx) ja kohe segama, kuni purgi põhjas sulfaati pole.
                            Kui ära ei sega on kõõga.
                            Jäädki ootama.

Kontrollitud.
                            Njah ega siis pole ime et mul plaate ei söövita normaalselt, ma lisasin ca 1l vee peale ca 5 supilusikatäit.
                            Kolakoguja

Comment

Ja kui folkloorist ja rahvatarkusest kõrini saab, siis otsi minu kirjutatud õpetus üles. Seal on temperatuurid jms. täpselt kirjas.

Comment

Muuseas, viade pastaga "vasetamist" kasutan ma iga päev. Kuid kardan et hobi jaoks on see liiga kallis - 150-300 krooni plaat, pigem siis ikka 150 kuna hobiplaadid on väikesed. Seda pastat saab Nylundist.

Comment

Working...
                                X