Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

trykk plaat

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ok praegu on juba teist päeva ligunemas 1 plaat, aga mitte s****gi pole juhtunud sellega. lahus on 20-40%'ne. asi on soojendatud lambiga ja saab aegajalt segatud ka (käsitsi) kuid juhtunud on NULL. milles võib viga olla?

plaat oli oomikast ostetud (esimene sealt ostetud)

Comment

Palju sa raudkloriidi panid? Kuidas arvestad, et lahus 20-40%-ne?
      Raudkloriid on väga suure erikaaluga, mõned grammid on koguseliselt kindlasti vähe paarisaja milliliitri vee kohta.
      Proovi algul mingi trükkplaadi mittevajaliku jupikesega, tee u. 50ml kanget lahust ja proovi. Täpselt küll ei mäleta, aga 1...2 tunniga peaks ikka asi valmis olema. Sinu lahus kindlasti liiga lahja.
      Piltlikult öeldes peaks trükkplaadilt söövitatav vask vabalt "mahtuma" kasutatud raudkloriidi kogusesse. Missugust soola nüüd müüakse, ei tea. Mul veneajast pärit liitrine tume purk, raudkloriidi selles poole jagu aga igavene raske teine .

Comment

Originally posted by bloody-orc@May 19 2005, 08:38
        ok praegu on juba teist päeva ligunemas 1 plaat, aga mitte s****gi pole juhtunud sellega. lahus on 20-40%'ne. asi on soojendatud lambiga ja saab aegajalt segatud ka (käsitsi) kuid juhtunud on NULL. milles võib viga olla?

plaat oli oomikast ostetud (esimene sealt ostetud)
        Siis polegi tegemist raudkloriidiga vaid tont teab millega.
        Või siiski? Eile sa ju ütlesid, et söövitab rajadki läbi.
        Mis värvi lahus on? Kui roheline, siis ehk on vasest küllastunud?
        Isegi täiesti läbi töötanud ja vasest küllastunud raudkloriid sellise aja peale midagi ikkapeaks tegema. Kõige raskemal juhul jätab vähemalt mingi valkja kihi plaadi peale.
        Kunagi, kui raudkloriidiga priisata polnud, sai ka liiga lahja lahus tehtud. Aga ikkagi läbi häda toimis.
        Vähegi reageeriv raudkloriid teeks selle aja peale vase vähemalt natuke punakamaks.

Korralik lahus teeb asja poole tunniga valmis. Toatemperatuuril. Hiljuti just mõõtsin nii huvi pärast.
        Mul raudkloriid vedelal kujul, millele on lisatud umbes sama palju vett. Mahuosa.
        Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
        Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

ok lisasin sinna naca neid kuulikesi ja asi vask(st vask lännu ) e siis sai asja tehtud 2 h'ga... nyyd siis tean, palju seda sinna panna tuleb, kuna need kuulikesed sisaldasid vett ja pold puhas(enne oli) ja mass oli erinev selle pärast siis oli jah lahus 2%'ne

Comment

Kas selline asi on mõeldav, et teen rajad spray värviga? Kas värv kannatab söövitamist?

Comment

emm, kuidas sa prayga radu teha saad? Teed eraldi maski?
              |V|355 VV17|-| 7}{3 |3357, [)13 (_1|<3 7]-[3 R357
              Kõik õhkrelvadest: www.Field-Target.ee.
              Airguns.ee - Eesti ainuke vaid õhkrelvadele pühendatud foorum!

Comment

Alati on hea (ka kahtluse korral) väikese proovitükikesega katsetada, võib enda jaoks sobivaima hea variandi leida...
                Elektroonika töötab suitsu baasil.
                Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Kannatab küll, aga suurem probleem on sellise värvi pealekandmine.

EDIT: jõuti ette juba.

Comment

Ma mõtlesin nagu, et teha šabloon ja sprayga rajad peale kanda.

Comment

lubage mul teadmisi keemiast jagada
                      Raud(III)kloriid on sool, väga hügroskoopne (neelab niiskust), punakas-pruuni värvusega kristalne aine (praktikas on siiski vedelavõitu, suure veesisalduse tõttu). Vase söövitamise keemiline protsess näeks välja sihuke:
                      Cu (plaat) + 2FeCl3 = CuCl2 + 2FeCl2.
                      Nagu näha, lähevad saadused kõik lahusesse, vask "lahustub". Kui siiski sade tekib, siis on need tõenäoliselt vaseplaadi lisandid. FeCl2 lahus on kollakaspruun, CuCl2 lahus on sinakas, seega kui lahus on sinakas, tähendab seda, et lahus on CuCl2-st küllastunud (see tähendab ühtlasi ka seda, et reaktsioon on lõppenud). Kui on kollakas, rohekas, siis on mõlemat lahuses.
                      Raud(III)kloriid on tugevalt happeliste omadusega, võib riideid, nahka söövitada (aine puhtalt või lahusena kõrgemates kontsentratsioonides). Kui seda siiski juhtus, siis loputada jooksva veega, vajadusel katta söövitatud kohad söögisooda lahusega.
                      Kellelgil tuli idee söövitada happega. Vasega reageerivad ainult lämmastik- ja väävelhape, ja seda ainult kontsentreeritult (kangelt). (Kange, 36% soolhappega (HCl) reageerib ka, aga saadused on teistsugused ja see söövitamisprotsessile hästi ei mõju). Kanged happped on siis: lämmastikhappel ~65 % ja väävelhappel 96-98%. Ma nende happedega söövitada ei soovitaks. Esiteks, need happed on väga agressiivsed, söövitavad peale vase ka anumat (kui on muust materjalist peale klaasi), söövitavad nahka, riideid, töölauda, kui hape sinna sattub. Need happed on nö. kõigesööjad. Teiseks reageerimisel eralduvad mürgised gaasid (kui keegi ikka teha tahab, siis toas küll mitte). Ainukeseks plussiks on jah, et söövitamiseks ei pea tunde ootama, kõik käib mõne minutiga... FeCl3-ga oleks ohutum
                      Loodan, et olin mõnedele abiks...

Comment

vastus bloody-orc&#39;le:
                        Kui lahus on 200 ml ja lisada 5g Fe(III)Cl, siis tekib ligikaudu 2,4% lahus. Viie grammi soolaga reageerib üks gramm vaske.

Comment

Kus seda raud 3 kloriidi veel saab?Ma olen aint igalpool seda amoonimpelsulfaadi näind aga see krt on ikka jama kraam.
                          Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                          Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Miks ta jama on, minuarust just parem kui raudkolmkloriid, ei määri, söövitab kiirelt.
                            Ainuke miinus mõnede arvates suurem hind, eks tal suurem hind ole aga kergem saada ja minu arvates parem.

Comment

kes arvutab, näeb et hind on odavam.
                              Sulfaat on hea, peab olema õige temperatuuriga ning mullitajaga.

Comment

Raudkloriidi sain mina näiteks StepSystemsist. 2,5kg potsik 168 krooni.

Comment

Working...
                                X