Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

trykk plaat

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Novot sellist vastust poleks oodanudki. Kartsin et tuleb midagi stiilis "ise oled loll" vms Ehk viitsid arvutused saata, kui on paberil siis pista faksi 6120660 ! Ma ei taha midagi ümber lükata, pigem tahaks targemaks saada.
    Kui sul keemia käpas, siis võtame ühendust ja äkki aretaks läbivasetamise süsteemi ! Endal jäi katki just väheste keemiateadmiste tõttu.

Comment

To KaruTEC:
      Trükkisin arvutused Wordi ümber, saada oma e-posti aadress aadressile cyrix@hot.ee (ma vaatasin, Sul foorumis aadress privaatseks pandud) ja siis saadan selle faili Sulle.

Martin

Comment

viitsiid ehk mulllegi saata? :unsure: termhail@hotmail.com
        Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
        Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

madis@volta.ee

Comment

Kui laserprinteri tooner on tehtud pigmendist ja plastikust, mis sulatatakse paberi külge siis peaks "paber" olema selline asi mis ei võtaks sula plastikut külge hästi. Eriti hea oleks veel see kui kuumuti temperatuuri saaks maha võtta või üldse mitte kuumutada. Sedasi oleks tahm paberi peal suhteliselt lahti ning tavaliselt triikrauaga trükiplaadile kandes jääks seda sinna palju rohkem ja palju paremini. Kui kellelgi on mingi vana laserprinter siis võiks korra selle kuumutuselemendi küljest lõhkuda või pinget vähendada ja rääkida kuidas edenes.
            Kui kuidagimoodi enam ei saa siis vaata manuali.

Comment

Otsi materjal mis vees või mingis teises lahusis (ei lahusta tahma) lahustub ja prindi sellele, otse trykkplaadile printida ei saa, proovitud. katsetasin selle paberitaolise trükkplaadiga.
              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Vs: trykk plaat

Härrased, soovitan kasutada PressNPeel kilesid trükkplaatide tegemiseks, mida on saadaval Oomipoes. Trükid laserprinteriga peegelpildi oma trükkplaadist sinna peale, teibid maalriteibiga servad kenasti hästipuhastatud trükkplaadile peale ja siis triikrauaga kuumutades siirdad tooneri trükkplaadile. Soovitan hankida kilede laminaatimisaparaat (ca 400 EEK), see kuumutab plaati igalt poolt ühtlaselt ja tulemus tuleb täiuslik. Ja siis raudkloriidiga söövitama. Tegin 2-poolse trükkplaadi, kus radade laius 0.25mm ja kiipide jalgade samm 0.5mm. Täiesti OK tulemus.

Comment

Nende pnp kilede kasutamine on muidugi omajagu kallis, kui ei ole vaja just mingeid imepeeneid ja -tihedaid radu teha. Sellise inimlikuma plaadi saab nendest reklaampaberitest ka teha. Ise kasutasin vihikutele ümber pandavat paberit. Sama tüüp [libe ja läikiv] ning ühelt poolt on valge. Idee siis ikka selline, et laseriga rajad max. tumedusega peale, triigin rajad plaadile ja paber plaadilt maha. Samas enne maha kakkumist solistan seda kraani all. Siis tekib huvitav efekt, kus õhk läheb radade vahele ja plaat (õigemini seal peal olev paber) läheb vägagi reljeefseks. Pilte ka siis protsessist.

PS! See oli ikka huvitav vaade, kui rajad kakuti ilusti paberi küljest lahti koos paberi pealmise kihiga. Eks vaadake ise.
                  http://ggg.dyn.ee/~eggy/galerii/sp_index.php?dir=./Aretused/PCB_libeda_paberiga/libe
                  EDIT: Kirjavead

Comment

Eggy-ga nõus.
                    Postkasti topitakse nende säästumarketite jms reklaame.
                    See paber ei põle kah.Aga PCB-de tegemiseks täiesti OK. Suurus kah nagu A4 paberil, saab lihtsalt tavapaberi asemele pandud. Arvutis prindin PCB sellele paberile ja siis triikima. Mitte väga kuuma triikrauaga. Esimesi katsetusi tehes rajad suurem kuumusega juba "ujusid". Ps. "vasetatud plaat" peab ikka (piinlikult) puhas olema. Muidu tulemused halvavõitu. Ehk siis mitte näppida.Hoida külgedest.
                    Siis tulise vee all leotan paberi lahti ja tirin niipalju kui tuleb (õrnalt)
                    ja ülejäänd näpuga edasi tagasi hõõrudes (seda kõike jooksva jooksva tulise vee all, kah õrnalt, et radu ei vigasta). Vaata Eggy pilte, sama protsess.
                    Ja siis söövitama. Siis puurima (mul dremel + alus). Tulemuseks plaadid nagu tehasest.
                    Printeriks mul HP LaserJet 1018.
                    viimati muutis kasutaja Elektrik; 04 m 2006, 15:16.

Comment

Kas reklaampaberite oma tint ei hakka segama seda PCB kevitamist?

Comment

Minul pole kordagi seda juhtunud. Ja usun, et selle "materjaliga" ei juhtu kellegil.
                        VEEL: absoluutselt mingeid jälgi pole reklaamipaber jätnud, et kuskil mingi värv, või "võõras" tekst.
                        Ainus mis on PCB-l on Sul need rajad.
                        Vbolla tõesti selle tehnoga ei saavuta SMD-de jaoks sobivat täpsust aga mina pole SMD-ga veel tegelenud, niiet selle kohta ei oska öelda.
                        Küll aga on lähiajal vaja teha üks vingem programmaator (kas siis Willem või Ezo), milledel on küllaltki kirjud plaadid.
                        Järgi proovin igaljuhul.
                        viimati muutis kasutaja Elektrik; 04 m 2006, 16:02.

Comment

Tore, siis võib ka ise mingit odavamat sellega proovida teha... praegu olen kasutanud fotopaberit ja sinist pnp'd. pnp'ga saab täpsust päris palju... saab teha ka radu SMD kivide jalgade vahelt läbi

Comment

Ma just kartsin ka natuke seda reklaami segama hakkamist, samas...need vihiku paberid..mina sain A3 ja nati suuremad 1.5-2eeku tükk. Tunduvalt odavam kui kiled ja ei tapa ju see ära ka. Hõõrumine jah..samas need rajad jäävad üllatavalt tugevalt plaadile kinni, ma olen neid pesusvammi karedama poolega suht jõhkralt isegi hõõrunud.

Printeriteks siis: HP deskjet 5L ja EPSON EPL-5500. Viimasega....vist ikka olen neid ka teinud. Pead ei anna.
                            viimati muutis kasutaja Eggy; 04 m 2006, 16:30.

Comment

Kusjuures ise tegin täiesti tavalise koopiapaberiga katse ning tulemus oli täiesti rahuldav.Paber tuli täitsa kenasti tulise veega maha.Kusjuures rahuldavale hindele langes kvaliteet tänu kehvale raudkloriidi lahusele; pidin sindreid leotama oma poolteist päeva ning siis ka jäid pisikesed vase plekid plaadile.Loomulikult lasin paberi oma 3 korda printerist läbi, et rajad võimalikult paksud tuleksidPrinteriks siis HP LaserJet Series II.
                              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                              Projektide pildid
                              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Kust seda kilede laminaatimisaparaati saab?

Comment

Working...
                                X