Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

toiteploki voolutarve

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

toiteploki voolutarve

Tere!

On arvuti toiteplokk mille näitajad on sellised: 200W, 3,5A, 230V. Tahtsin teada kui palju selle arvuti peale kulub öö-päevas raha. Arvutasin nii:

200W = 0,2kw * 24h = 4,8 kWh
    4,8 kWh * 1,05 kr = 5,04 kr

On see õige? Pakuks, et see on max voolutarve? Kui mul see toiteplokk peab toitma ainult emaplaati, mälu, prose ja võrgukaarti, kas siis võtab vähem voolu? Kuidas seda arvutada?

ps! jah, ma tean küll et liiga newbe küsimus selle foorumis jaoks...aga siiski...

just hiljuti oli siin see teema aga jah mõõda üle, saad kindlalt teada.
    aga jah eks seal teemas oli kah et palju ta siis u. voolu tarbib
    mis mõttega siis umbes arvutama hakata kui saab kindlalt teada mõõtes, nii et lase käia

Comment

Arvutus õige ja kehtib tõesti max. voolutarbe korral. Reaalset tarvet minu arvates arvutada ei saa, tuleb mõõta. Selleks müüakse (Ronexist sain, Tevalo vist müüb ka) voolutarbe mõõtjat (nagu el. kilbis kuid digitaalne, mäludega, vormistatud pistikupesa kujul).
      Monitori tarvet sa ei arvestagi?
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Selleks müüakse (Ronexist sain, Tevalo vist müüb ka) voolutarbe mõõtjat (nagu el. kilbis kuid digitaalne, mäludega, vormistatud pistikupesa kujul).
        Otsisin ronexi ja tevalo webis aga ei leidnud midagi. Mis selle tootenimi täpselt oli?

Aga äkki sa viitsid teha ühe katse ja mõõta ühe tavalise(loe: kontoriarvuti) arvuti voolutarbe ära ilma monitorita?

Monitori tarvet sa ei arvestagi?
        Ei, praegu mitte. Hetkel mind huvitab kui palju võtab voolu üks minimaal konfis floppy pealt töötav ruuter.

Comment

Kunagi tuvastasin oma ruuteri voolutarvet järgmiselt: lülitasin kõik tarbijad peale ruuteri välja ja siis hakkasin lugema arvesti impulsse. Kuna kaua ei viitsinud oodata, siis lugesin impulsse 10 min. ja hiljem arvutasin. Kahjuks ma tulemust enam täpselt ei mäleta, aga see oli vist ikka väiksem eelpool mainitust (16 eek kuu vist). Kunagi mõõtsin ma ampertangidega ruuteri toitejuhet läbivat voolu ja tegin arvutused, kuid siis tehti mulle selgeks, et tulemus ei tule õige.
          Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Oleb arvutist.

Mul UPS, mis näitab voolutarvet
            Näiteks P-200MMX kõigub seal 30W ringis.
            Kuvar ViewSonic G90f 110W.
            AMD Duron 750 + Gforce2 T400 (1 kõvaketas) ca. 90W

Comment

Ampertangidega oleks kena mõõta toitejuhtmes ainult ühte soont, mitte kõiki... Teisest tuleb sama vool tagasi ja summa ju ligikaudu null.

Comment

Working...
              X