Öelge palun kas see rikkevoolukaitse on õigesti ühendatud, on ta 100% toimiv niimoodi?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Kas rikkevoolukaitse on õigesti ühendatud?
Collapse
X
-
Vs: Kas rikkevoolukaitse on õigesti ühendatud?
Kui suudetaks sellest aru saada, et postist ei tule N, mis ühendatakse PE-ga, vaid PEN, mis LAHUTATAKSE neutraaliks (N) ja PE-ks, oleks ülejäänu juba lihtne.
Sinu skeem ei ole 100% toimiv niimoodi. Isegi 99% mitte.viimati muutis kasutaja vanemleitnant; 31 October 2010, 22:50.
Comment
-
Kas siis niimoodi nagu mul rikkevoolu kaitse ühendatud on, ei ole tast mingit kasu? Üks elektik ütles just, et kaitse automaadid tuleb panna just enne rikkevoolu kaitset.
See on suur töö, keegi võiks töötava skeemi joonistada, et asjast paremini aru saaks
Comment
-
Töötab küll, tähenärijad lihtsalt PENide jms kallal.
Liinikaitse võiks aga jh olla peale RVK aga mingit sügavat põhjust peale selle pole muud kui et särakat saaded peale liinikaitset ja enne RVK ei toimu midagi.
Küsin üle et RVK ikka 18mA? Vannituppa jms peaks olema 18 mitte igas poes müüdav 30.Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Comment
-
RVK.pdf
Skeem peaks umbes selline olema. murphy võiks tuua mõne viite 18mA RVK nõude kohta.
Ja ära unusta, et täna peavad KÕIK pistikupesad olema kaitstud 30mA rikkevooliukaitsega.viimati muutis kasutaja vanemleitnant; 02 November 2010, 10:50.
Comment
-
Jh täpsustan 18mA seadus ei nõua aga 30mA tapab. Õigemini on see ohtlikuse piir. Lapse vms lööb see maha. 18mA on soovituslik. Pistikupesadele 18mA ei sobi sest seal hulga seadmeid taga ja need lekivad natuke. Lööks kogu aeg välja. Ma ise paneks ültse alla 10mA kui sellist oleks olemas.
Meenb viimane juhtum, Treipingil oli padruni katte kaitselüliti lahti tulnud, oli pikk tööpäev ja suht väsinud. Lükkasin ohutuslüliti peale ja kakkusin katte maha et paika seada, samas karbis olid ka lahtised küliti kontaktid. Eks ma siis 1 käega hoidsin pingi maandatud metallraamist ja teise kärga läksin lahtist kruvi karbist võtma. Sain sahmaka ära. Siis meenus et juhe seinas. 30mA RVK kus hunnik seadmeid taga ei teinud halligi. Tean et RVK pea eesmärk on vältida korpuste pingestumist. Aga katkisest juhtmest vms maanduseta seadmest võid ikka surma saada.viimati muutis kasutaja murphy; 02 November 2010, 19:26.Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Comment
-
Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust18mA seadus ei nõua aga 30mA tapab.....18mA on soovituslik
Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitustkäega hoidsin pingi maandatud metallraamist ja teise kärga läksin lahtist kruvi karbist võtma. Sain sahmaka ära.
Comment
-
Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust[ATTACH]2942[/ATTACH]
Skeem peaks umbes selline olema.
Kas RKV kaitseb ka tulekahju eest, et kui kusagil pistikus juhtmed särisevad, kontakt vilets, siis lööb välja, või hiired kusagil kaabli kallal hambad sisse löönud, et sooned lühisesse läinud, et lööb siis RKV välja?
Comment
-
RVK rakendub siis, kui tarbitavast voolust üle 30mA "kõrvale" s.t. maasse läheb. Ükskõik mis põhjusel, kas läbi inimese, või hiire või näiteks neutraal ja kaitsejuht kokku puutuvad. Kui sooned juba lühises, peab liinikaitse rakenduma. Kui ise võtad ühe käega faasist ja teisega neutraalist, ei tea RVK sellest midagi. Särisemise korral ei pruugi ka rakenduda.
Comment
-
Re: Vs: Kas rikkevoolukaitse on õigesti ühendatud?
Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitustKüsin üle et RVK ikka 18mA?
Comment
-
Esmalt postitatud Ufonaut21 poolt Vaata postitustMis vahe seal on, kas rvk on enne või peale kaitselüliteid, tomib see ikka ühtmoodi.
Comment
Comment