Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

opamp current limiter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

opamp current limiter

Hakkas üks opaka baasil voolupiiramis skeem netis silma, kas sain selle tööpõhimõttest õieti aru:
    Opamp töötab komparaatorina ning lülitab sisse välja transsi. Kui vool läheb üle eelseadistatud väärtuse, siis pinge opaka väljundist kukub nulli ning transs lülitub välja ning vooluring katkeb. Nii kui see juhtub kaob pinge ka opaka - sisendis ning opakas lülitub jälle sisse ning eelnev ring kordub. Sisuliselt siis on nii, et kui panna väljundisse mingi suurem koormus millega see current limiter rakendub hakkab opakas transsi ülikiirel kiirusel sisse välja lülitama? On mu teooria õige?
    Kas praktikas selline ülikiire lülitamine mingeid häireid vms ei tekita?

Vs: opamp current limiter

Tekib tasakaal nii et koormust saab läbida mingi max vool. Kui koormus on liiga suur siis üle jääv pinge jääb transile. Genereerima vast ei lähe ja kui läheb siis kuskile kont juurde.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Opaka Gain antud juhul on midagi suurusjärgus 10 000 (olenevalt opakast). Ehk kui Üks sisend muutub teisest ühe mV võrra kõrgemaks, siis opaka väljund tõuseb 1mV * 10000 ehk väljund sisuliselt ju ongi ON või OFF. Niipalju kui mina aru saan, siis reguleerib (kui see asi töötab) rohkem sarnaselt PWM'le. Kui väljundist sisendisse takk panna (gaini tunduvalt vähendada, siis vist hakkaks asi tõesti normaalselt tööle)

Comment

Kuna pildil on tavaline bipolaat, siis selle transi sulgemise või avanemise ajal ühtlasi jõuab muutuda pinge opaka sisendis. Kuskil vahepeal tekib tasakaal. Selle "sense" taki muutmisega liigub ka see tasakaalu punkt ehs siis vool, mida see skeemike lubab endast läbi lasta.
        Võiks olla sedasi suht lineaarne jupp, seega mingeid lõikeid ei tee ja ka läbu ei tekita, kui just genereerima ei lähe
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
        X