Kudas teha sellist süsteemi, et kui elektriahel katkeb, siis süttib näiteks miski led põlema? Näiteks miskine turvasüsteem, akna küljes on miskine klemm, seinaküljes ka, kui nüüd aken kinnipanna siis on elektriahel olemas aga kui keegi selle lahti teeb sis ahel katkeb ning süttib punane led.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Kudas teha?
Collapse
X
-
Releega on tõesti kõige lihtsam. Sul peab veel olema mingi toiteallikas, kust relee ja LED spannungit saavad.
[img]www.hot.ee/felch/relee.JPG[/img]
Releesid leiad ka Tevalost, tipi otsingusse sisse "relee". Odavaim oliv ca. 15 raha (730-018 ).
Skeemi puudus on see, et kui aken on enamasti kinni siis on ka relee rakendunud ja tarbib voolu. Parem oleks panna transistor relee asemele.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Kui sul vedeleb palju na(norm avatud) herkoneid ja ns ei ole kasutada ja tahad aint üht punast led'i juhtida, on asi palju lihtsam. Pane lihtsalt led piisavalt kõrge pinge pealt põlema (6v, 12v vms, peaasi, et olex paar korda 1,5 suurem) sobiva eeltakiga (selle leidmiseks r=(pinge-1,5)*0,015) järjest muidugi ja lase see herkon lühistab ledi niisama ära. Selle ledi lühistamine niiviisi midagi halba ei tee, sest kogu pinge jääb takile ja takki läbiv vool eriti ei muutu ka. Nõrkade voolude korral on see üks lihtsamaid lahendusi.
Comment
-
Küllap ise teeksin infrapuna anduriga.
akna küljes olesid vastuvõtja(1.sagedus) ja edastaja (2.sagedus) .
Akna raami küljes oleksid vastuvõtja(2.sagedus) ja edastaja (1.sagedus) .
Skeemi ma kahjuks anda ei saa kuna ma ei tea kus ta mul on, aga võid otsida mujalt internetist.
Kui ei viitsi saad midagi aretada ELFA kataloogis olevast värgendusest:ELFA kataloog 50 ,lk 1895 (IR alarm : RJ-1).transistor[ätt]starline[punkt]ee
Comment
-
Idee on hea,sest kontaktivabad seadmed on tublisti töökindlamad igasugu lülititest. Samas - IR kiirt on raske aknale nii paigutada et mingid lillepotid ja värgid ette ei jääks- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
Comment