Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mailiga juhtimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Siin on mitu võimalust. Üks tore A/D muundi on MC145051P. Tal on 10 sisendit ja serial väljund. Termomeetriks sobib mingi termotakisti või siis LM35.
    A/D muundi juhtimiseks on vaja 3 otca. Ma ei tea veel, kuidas teda nii ühendada, et 595 register kah käsule ei reageeri aga peab mõtlema. Äkki peaks teise pordi kasutusele võtma?
    Ah jaa, nüüd peaks soft saatma logid jne ka ilma kinnituse linnukeseta. Lisax saadetakse logi ja seisundi lõppu ka süsteemi jooxev aeg.Uuendus up'itud.
    Koristasin ka beeta sildi ära. Ei tea, kas liiga vara?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kangesti kipub mikroprotsessori poole, aga usun, et kui keegi(kes ei tunne elektroonikat väga palju) tahab seda teha ja peab veel proset programeerima ja selle jaoks vaja veel programaator teha, siis jäetakse asi katki. Ei tea kas keegi seda üldse ehitanud on

Comment

Temperatuuri anduri saaks äkki panna suguse nagu arvutikasutajas oli see termo andur.
        See on hästi tore asi aga kallis Teda tuleks siis teise pordi kaudu juhtida sest E-pikenduse pordi otsad on otsakorral Tegelikult võiks teha alamprogrammi DS1820 juhtimiseks (noh , COM2 kaudu siis) ja selle E-pikendusele külge pookida.
        Äkki saan ka millegi lihtsaga progemisel abiks olla nt kujundus või vähemalt proovin ja õpin.
        Saad ikka. Ma ise ei oska öelda, mis suunas kujundust muuta sest ma olen proge aknaid niikaua vahtinud, et olen juba ära harjunud
        Üks asi, mida tasuks juurde panna on nn. "tooltip'id" ehk abiteated, mis tulevad hiirega objekti peale sõites kollasel taustal ekraanile ja ütlevad, mis see on ja mida sellega tehakse. Ma mõned juba panin aga vahest tasub kõigile panna. Järgmistes akendes sai mul vaimustus otsa ja tip'e on vähe. Tooltip'e saab panna vastava objekti properties juurest (vajuta F4), seal ongi selline rida: tooltiptext.
        Seadete aknas on TAB order ka täiesti ebaloogiline. Mõte selles, et TAB klahviga peab saama hüpata alati järgnevale muudetavale objektile (textbox, checkbox jne). Mul o see segamini. Muutus jälle properties->taborder.
        Ja lõpuks, juhtimine ainult klaviatuurilt lonkab ka 3-e jalga korraga Peaks sättima kõigile klahvidele shortcut key'd.
        Kui midagi veel leiad, teee ära ja anna teada! Parema kujunduse kohta võid ju saata pildi, see laadub kiiremini, kui kogu proge kood (on teine juba üsna loheks läinud).
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kangesti kipub mikroprotsessori poole, aga usun, et kui keegi(kes ei tunne elektroonikat väga palju) tahab seda teha ja peab veel proset programeerima ja selle jaoks vaja veel programaator teha, siis jäetakse asi katki.
          Nojah, sellepärast ma ei olegi kontrollerit kasutanud (ja seepärast ka, et PIC'e ei oska progeda ja AT89C2051 on kallim kui PIC). Arvan, et võiks siiski teha mingi advanced variandi. Proge peab siis mõlemat toetama (nt. küsib stardil järgi, mis tal taga on).
          Ei tea kas keegi seda üldse ehitanud on
          Jah, oleks tõesti huvitav teada! Mul igatahes on, pilt oli Arvutikasutajas ka, reaalne, mitte montaaž

Comment

Ma sain reedel jupid tevalost kätte aga ei taha eriti kiirustada selle valmistegemisega, ootan natuke, ehk tuleb mingi hea idee veel, mida sellele külge pookida.
            Igaljuhul need avariisisendid ainult raua tasemel tekitan kindlasti. Jube hea oleks kui saaks siiski mingi tagasiside tekitada raua ja proge vahele.

Comment

Tegelikult on ju pordi sisendotsad vabad. Teeks nii, et saadad avariisignaali nt. DCD-le (otc 1). Nivoomuundur max232 on siis juba vajalik!
              Mida proge sel juhul peaks tegema? Kirjutan juurde. Või 13738 kirjutab. Vaja on Epikend.port jurde alamprogrammi "Private Sub Port_OnComm()" kirjutada juurde event dcd_change. Näite leiaks VB-st (terminali näide).

Comment

OK, siis saab proge infi, et mingis ahelas on probleem, küll ei tea millises aga seegi hea. Proge võiks saata maili ja seadetes võiks olla võimalus, et lülitaka ka koormused välja.

Palju koormuseid läbi selle laienduspistiku on teoreetiliselt võimalik järgi ühendada?

Comment

Proge toetab 8 koormust, laienduspistiku kaudu saad panna juurde n*8 tükki (iga 8 jaoks oma 595 register).
                  Nii, et avarii korral saadab meili ja kui lubatud, tõmbab koormustele vee peale?
                  Vaata ka www. mikrobitti.fi lehele, sealt rakentelunurkka ja sealt murtohälytin. Skeem loeb 4017 abiga 4 sisendi seisu. Saaks ka 8 panna.
                  Mul vist tuli mõte 74HC165 kasutamiseks, pean väheke joonistama.

Comment

Ühesõnaga - kui panna 165'e PL ots, DTR'i peale, takti otc (2 või 15?) RTS'ile ja Q7-st (9) võetav inff anda Rx'le, peaks välja mängima. Ainuke jama on see, et Rx'i tüürimiseks on vaja MAX232'e Hea on jälle see, et siis saab transid T1..T3 koos oma ahelatega välja rookida. Arvamused?

Comment

Ma ei saand süsteemist küll aru ja ilmselt ei saa veel tükk aega. PL, RTS, DTR ??? Ma üritan algul kujundusega hakkama saada. Kui teeksid skeemi, saaksin vast tegelt aru.

Comment

PL on parallel load ehk selle otca pulseerimise peale laetakse registrisse info kõigilt 8lt sisendilt. Edasi nihutab ta bitthaaval väljundisse ja loed pordi kaudu sisse. Vaata Marec'i antud linki datasheedile.
                        Bitiväänamine on minu hobi, proovin ära teha. Aga registrit mul sahtlis pole, peab esmaspäevani ootama
                        Ma ei tea veel, kas nii mängib välja, kuid võiks nagu küll. Skeemi lisandub igatahes MAX'i puhver ja 1 trans jääb ka sest 2'e puhvrit  ei tasu panna.
                        Sisendid on digitaalsed, 1 või 0.
                        Skeemi alles seedin, kui valmis, kribin üles.
                        Mida huvitavat kujunduses ära teed?

Comment

See oleks viimasepeal kui selle sedasi tööle saaks.
                          Sinna soomlaste lehele ei saa millegipärast sisse.

Comment

Mul oleks siis viimase versiooni koodi vaja.

Comment

Soomlast lehega on selline lugu, et sealt adressilt tuleb peale www. tühik ära võtta, siis läheb, aga kus seal rakentelunurkka all murtohälytin on?

Comment

Panin tooltipe juurde:
                                kood
                                www.hot.ee/veigoe/epik_kood.zip

exe
                                www.hot.ee/veigoe/Epikendus201.exe

Comment

Working...
                                X