Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pinge regulaator 14.3V

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pinge regulaator 14.3V

Kas keegi on kohanud mingit skeemis, mis toimiks nagu auto pinge regulaator. Hoiaks 14.3V ( piiraks, ei laseks tõusta kõrgemale)

Kas keegi oskaks pakkuda mingit dioodi tüüpi mida võiks asendada auto dioode( suurus pole oluline)?

Ilmselt sobib hästi pingestabilisaatorkivi.Vt "Tevalo"kataloogi.Ma sain aru,et sul on väga täpset väljundpinget vaja,seepärast ei tea täpsemalt soovitada.Mida sa mõtled "auto dioodi" all.Kas ehk geneka omi?See plaat osta heaga autopoest.
    Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
    Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Mõtlen geneka. Mille pärast heaga koos plaadiga???

Comment

Sellepärast,et need dioodid peavad üsna jõhkrat voolu taluma.Pealegi on see kõige lihtsam variant.Oleneb muidugi genekast,a üldiselt peax seal 1 plaat olema,kus on kõik dioodid ja pingeregulaator peal.Vahetad selle ära ja kõik.Või mõtled sa sellist varianti,kus pingeregulaator on eraldi?Uuematel genekatel on pingeregulaator ka sellesama dioodideplaadi sees.Vanematel ja vene omadel peax eraldi olema.

Comment

Jah see ostmine ja plaadi vahetamine on kena ja lihtne kui välja jätta maksumus.
          Orig. jupid aga maksava:
          Dioodplokk 500 - 700
          Pingeregulaator 250 - ?
          Uus gene. alates 2450 - 5000 ( oleneb müüjast)

Teine variant teha lada det. peale ümber, millel dioodplokk 140eeku ja regulaator 50. Võib-olla tiir nädalavahetusel autoturul ja poole hinnaga.
          Oskustest jääb puudu. Japsidel mähised erinevad….

Comment

Sellise pinge hoidmiseks sobib kõige paremini ikkagi mingi regulaatorkivi.Aga see peaks ka suhteliselt jõhkrat voolu taluma. (võin eksida, aga kas pole siis 60 Ah aku korral midagi 6A kanti ???). Dioodsillas olevad dioodid on parem ikkagi poest osta, kui sa just ei taha ropult rohkem maksta
            Nagu ma aru saan, tahad sa parandada mõnda riisisööjate valmistatud autot. Aga kas sellele masinale vene genekas peale ei istu? Nii 2 aastakest tagasi läks mu endisel rondil ('83 Cherry ) genekas suure vaimu juurde ja uue hind võttis hinge kinni (3.5Keek ). Seega sai vaadatud, et peaaegu istub vene genekas sinna otsa ja väikese käiamise tulemusel (geneka jalgade vahele suurem ruum) saigi see sinna peale lastud. Natuke juhtmete ühendusi muuta ja oligi olemas.
            Vaakumpump asus sellel autol aga generaatorivõlli otsas, mistõttu pidurivõimendis pärast seda enam vaakumit polnud ja võimendi kasutegur olematu. Esimese kahe päevaga harjus ära, et pidurdamiseks on ikkagi vajutada vaja Ülevaatuselt vist enam sellisega läbi ei saa.
            Nagu vahelduvvool - on ja ei ole

Comment

Olgu dioodidega,kuda on,aga regulaatori sa pead küll ostma.Minu teadmist mööda ei ole ta mitte järjestikku ühendet,vaid lülitab gene ergutusmähist või midagi taolist.Loe ise mingist vene autoraamatust...Ja romulad olid vanasti ka head kohad...Dioode vaata ehk tevalo kataloogist.Mingi 15A peax ehk küll olema.

Comment

Uurisin vene(lada) geneka ja analookset mis mul on. Tuli idee kohandad ühendused nii nagu lada genel. Jupid odavad.
                Ainuke vahe mis võib-olla probleemiks, et vene genel läheb signaallambi "juhe" kolme mähise ühendusest - välised mähised (staator vist). teised mähise otsad lähevad dioodidele. Japsil on mähiste ühendus peidetud ja signaallambi "juhe" mähise ning dioodide ühenduselt.
                Nagu skeemidest aru sain on ladal signaallambi juhtimiseks relee mis on ilma pingeta suletud. Relee juhtimis ahels üks ots gene mähiselt ja teine auto "+" ahelast. Peaks ka toim.

To: Andy00 jah mul tegemist sama isendiga, a86 ainult.
                Sellistel masinatel auto hind on paar uue gene hinda, suhteliselt mõtetu. Vaakum pumbast loobuda ei raatsi, mõeldud naisele lammutamisek ja sõidu õppimiseks.
                Ülevaatusega pole olnud probleeme, suhteliselt korras. Muidugi Eesti Panga Presitendi allkirjaga garantiikiri aitab likviteerida mõned vead.

Comment

Küsimus: ? Milleks sul 14.3 v vaja läheb? alaldeid on poes müüa. Ja pinget ei oi mitte dioodid vaid pinge regulaator, kui küsimusi genekate kohta küsi julgelt.

Comment

Working...
                  X