Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektripliit ja rikkevoolukaitse.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Elektripliit ja rikkevoolukaitse.

Ükspäev hakkas väike kahe plaadiga elektripliit rikkevoolu kaitset välja taguma. Võtsin pliidi lahti ja vaatasin üle, kuid aru ei saa midagi, et valesti oleks. Rikkevoolule ei meeldi millegi pärast suurem plaat, kui selle otsad lahti ühendasin, siis väike plaat töötab normaalselt. Suurem plaat on ka väliselt täiesti ok ja ka pliidi sees paistab kõik korras olema. Eelmine õhtu just naine tegi sama pliidiga väljas pannkooke ja asi toimis, oskab keegi hüva nõu anda?

Vs: Elektripliit ja rikkevoolukaitse.

Mõõda suurema plaadi küttekeha ja plaadi vahelist isolatsioonitakistust, võib olla on lekkimine küttekehast plaati.

Comment

Jäi mainimata, et hetkel pole testrit käepärast, aga mõõdan kindlasti üle.

Comment

Esmalt postitatud Ufonaut21 poolt Vaata postitust
        Jäi mainimata, et hetkel pole testrit käepärast, aga mõõdan kindlasti üle.
        Eile hommikul lendas välja ka minu rikkevoolukaitse. Süüdlaseks osutus naise ja pesumasina koostöö.
        Pistk seinast välja ja mõõtsin üle kaitsemaa ja vooluotste vahelise takistuse. 56 koomi.
        See teeks lekkevooluks 4 mA. Kaitse on mõeldud 10 või 20 mA lekkele. Aga välja ta lendas.

Seda vett täis masinat on tüütu lahti saada.
        Kasutasin siis toite vahel sellist head, poest ostetud pikendusjuhet,
        kus otstes on kolmesed pistikud-pesad ja vahel ainult 2 soont.
        Lülitamine toimus teisest toast. Nüüd pesi masin kenasti lõpuni.

Õhtul mõõtsin uuesti takistust. See oli kümnetes megaoomides.
        Ka mahtuvuslik takistus oli suur.
        Ilmselt oli ta pesemise algul seest niiske. Seisab mul keldris saunaruumis.

Kunagi oli sellel masinal probleem et loopis välja kaitset.
        Põhjus:
        Täiteluugi juures oli kinnioleku kontrolllüliti ja selle 230 all kontaktid puutusid
        tsentrifuugimise ajal vastu värisevat trumlit.

Comment

ei maksa sugugi imestada, selle 56 "koomi" mõõtsid sa oma testri patarei poolt pakutava pinge juures, 230V juures tekkib mitmeid huvitavaid arenguid, mis ei lase sellel lekkevoolul sugugi 4mA-ks jääda. Pliitide ja pesumasinate ning üldse küttekehasid sisaldavate kodu- ja muude masinate puhul tuleb küttekehad üle megerdada, kasutades ikka vähemalt 1000V pinget. Asja, mis seda välja ei kannata, ei pruugi ühel ilusal päeval ootamatult ka oma tervis enam välja kannatada. Vene ajal oli tööstusseadmete minimaalne isolatsioonitakistus vist 1k/V, kuidas koduste riistadega oli ja millised need normid hetkel on, ei ole viitsinud uurida.
          viimati muutis kasutaja holt; 11 m 2011, 19:49.

Comment

Esmalt postitatud holt poolt Vaata postitust
            ei maksa sugugi imestada, selle 56 "koomi" mõõtsid sa oma testri patarei poolt pakutava pinge juures, 230V juures tekkib mitmeid huvitavaid arenguid, mis ei lase sellel lekkevoolul sugugi 4mA-ks jääda. Pliitide ja pesumasinate ning üldse küttekehasid sisaldavate kodu- ja muude masinate puhul tuleb küttekehad üle megerdada, kasutades ikka vähemalt 1000V pinget.
            On täitsa mõeldav et niiske pind käitub pinge suhtes mittelineaarselt. Samas näitab ka see testri 56k et riistas on leke.
            Eriti kui takistus on ka veel võimeline ajas oluliselt kasvama.

Aga kui riistas on 500 V filtrid siis kas on just parim lahendus neid 1000 voldiga testida?
            Meister ja võõras riist, siis ma saan aru.
            Aga kui ei ole võõras?

Comment

taevas halasta, no ka ma siis terve masina läbimegerdamisest rääkisn?! ...ära loll ole, külamees, loe uuesti ja aeglasemalt :P

Comment

Esmalt postitatud holt poolt Vaata postitust
                taevas halasta, no ka ma siis terve masina läbimegerdamisest rääkisn?! ...ära loll ole, külamees, loe uuesti ja aeglasemalt :P
                Ja kuidas see küttekeha megerdamine aitab juhtmete ja korpuse vahelise lekke korral?
                Sellise, millest ma siin enne rääkisin.

Kui mõõta seadet ilma seda lahti kiskumata
                siis mina alustaks nüüd, viimasel ajal, testriga mõõtmisest.
                Näiteks massspektromeetrile ei julgeks küll minna (hakatuseks?) megerit näitama.
                Olgugi et seal on sees õige palju küttekehi. 3kW kuni 0,3 W-ni.

Kui ma 61. haigla elektrik olin, oli mõõtmiseks ainult proovilamp.
                Kah pidi vea ülesse leidma.
                Triikrauaga oli lihtne, aga füseoteraapia masinatega oli mõnikord pusimist.

Pole vist mõtet vaielda, igale oma lähenemine. Tähtis on et riist igati korralikult käiks.

Comment

Ise arvasin, et pliit seisis väljas katuse all ja eks siis sai niiskust, kuid siiski mitte. Suurt plaati on pidevalt kasutatud ja eks hakkab otsa lõppema. Plaati üksikult ei tasu osta, kuna maksab juba pool uue pliidi rahast ja ei tea kaua teine plaatki enam kestab. Testida pole veel saanud, aga ega seal muud varianti olla saagi, et on lekkimine küttekehast plaati.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                    Ja kuidas see küttekeha megerdamine aitab juhtmete ja korpuse vahelise lekke korral?
                    Sellise, millest ma siin enne rääkisin.

Kui mõõta seadet ilma seda lahti kiskumata
                    siis mina alustaks nüüd, viimasel ajal, testriga mõõtmisest.
                    Näiteks massspektromeetrile ei julgeks küll minna (hakatuseks?) megerit näitama.
                    Olgugi et seal on sees õige palju küttekehi. 3kW kuni 0,3 W-ni.

Kui ma 61. haigla elektrik olin, oli mõõtmiseks ainult proovilamp.
                    Kah pidi vea ülesse leidma.
                    Triikrauaga oli lihtne, aga füseoteraapia masinatega oli mõnikord pusimist.

Pole vist mõtet vaielda, igale oma lähenemine. Tähtis on et riist igati korralikult käiks.
                    Nojah, oleks vist pidanud sellest alustama, et manitsema peale megeri ka mõistust kasutama

Comment

Working...
                    X