Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Rikkevoolukaitse ei rakendu täiellikult

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Rikkevoolukaitse ei rakendu täiellikult

Vahetasin krt-s kogu kaabelduse, otsustasin paigaldada pistikutele rikkevoolukaitsme kuna peres on ka väike pisipõnn kel meeldib nö salaja näppida neid asju mida ei tohi. Nimelt RVK 30mA, ei rakendu täielikult olles selle paigaldanud pistiku ahelasse, otsustasin selle toimimist ka kontrollida. Kaitsme kontrollnupp näitas, et asi toimib, proovisin siis ka enda peal, mis juhtub kui nö. pluss juhtmest kinni võtta kas saab särtsu või mitte, (so. muidugi rumaltegu) ja olles proovinud juhet õrnalt kattsuda ei saanud ma voolu, aga ühtegi kaitset ka välja ei löönud . Täppsemalt öeldes, panin tavalise metallist kruvikeeraja stepslisse, siis vaatasin indikaatoriga, et kas on tegemist pluss poolega ja katsusin tavalise kruvikeeraja metall vart ja voolu ei saanud ja RVK ka välja ei löönud. Minu teada peaks selline tegevus kaitsme välja lööma, aga ei miskit. Vaatasin ka kaitsme ühendused üle, kaitsmed ja kaablid peaks kõik olema nii nagu peab.
    Lühike kirjeldus RVK-kaitse-tarbija (e.pistik) RVK-st on viidu L tavakaitsmesse ja sealt edasi tarbijani, RVK-d läbiv N-kaabel on viidud otse tarbijani ja maandus PE otse eraldi tarbijani. Milles probleem võib olla, et RVK rakendub või toimib pooleldi ??? Lisan ka väikese manuse millest lähtusin.

Vs: Rikkevoolukaitse ei rakendu täiellikult

Kui pistikupesas on pluss, siis sa ei tohiks üldse nende asjadega mängida.
    Kui sa puutusid faasi ja voolu ei saanud, olid piisavalt hästi maast isoleeritud ning mingit voolu läbi sinu maha ei jooksnud. Seega ei saanud ka ükski kaitse rakenduda.

Comment

Inimese kaitseks soovitaks 10mA rikkevoolukaitse paigaldada (boileri ja pesumasina ette üldjuhul ei kõlba). On küll kallimad, kuid pika otsimise peale võib sellise asja kauplusest siiski leida. Endal on need 30mA omad kusagil 7mA peale maha keeratud, vähemaks ei andnud. Nii pole küll ilus ja nii ei tohi teha, aga elada tahaks ikka ka.

Comment

Kõige intelligentsem oleks ju kasutada takistit. Näiteks 4,7 kilo-oomi võiks olla, annab kuskil 50 mA ringis tulemuse. Võib selle siis mõnda pistikusse monteerida faasi ja PE vahele ja siis käi muudkui mööda maja ja topi pesadesse. Kui kodu on absoluutselt elektroonikadetailivaba, saab seda poest ka ühekaupa. Näpuga faasi katsumisega on nii et kuiva naha ja põranda korral ei pruugi... Nahk on isolaator ja voolu tekkeks peab tekkima läbilöök, see aga on alati mittelineaarne nähtus. Seetõttu ei soovita sihilikult proovida, muidu on nii et ei ole, ei ole, ja kui siis järsku on, on nii et rohkem enam vaja ei ole.

Comment

See 30mA on tõesti selline vool, mida näpuga ei soovita katsetada, seda sirakat tunned sa veel mõnda aega tagantjärel. Päris ära ei tohiks küll tappa, aga vajadusel kätt kiiresti lahti ka ei saa, lihased ilusasti krambis ja oledki mõnda aega seal 29mA peal ning mõnuled.

Comment

1. Laste vastu on lastelukuga pistikupesad, on küll veidi kallimad aga tasuvad end ära.(Jung, Berker) Endal panin kõik sellised ja rikkevoolu panin ainult kogu vannitoa tehnikale ette. Nüüd peaks kogu elamine läbi RVK käima kui uusi seadusi järgida ja nullist uut projekteerid/ehitad.
            2. Testida saad ka nii kui N ja PE kokku paned peale RVK viskab samuti välja.
            3. Plussi sul seal juhtmetes kindlasti ei ole. Uuri, tee endale asjad ikka selgeks.

Comment

soovitan teemaalgatajal teha väike väljaminek ja hankida head kirjandust: http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?20469

olin ka võhik, aga lugesin seda raamatut ja sain omale asjad selgeks (muidugi mitte teenuse osutamiseks, aga omajaoks)

Comment

Esmalt postitatud prelude poolt Vaata postitust
                Nüüd peaks kogu elamine läbi RVK käima
                Siiski mitte kogu elamine, vaid pistikupesad ja vanni-duširuumide elekter.

Comment

Siiski siiski, puumajade projektidesse pannakse kogu teemale 300mA RVK ette ja siis eraldi veel alagruppideks 30mA RVK. Võttis kukalt sügma et miks, mingi puumaja jutt oli projekteerijal. Aga viimase EE ga ei ole nii peensusteni kursis, kes täpselt teab see valgustab, ei viitsi hetkel kaevuda.

Comment

RVK ei löö välja kui N ja PE kokku panna, seda juhul kui majas pole koormusi järgi. Kaku kõik asjad välja seinast ja enam ei löö välja, yhenda palju tahad.
                    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                    X