Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

USB juhtme parandamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

USB juhtme parandamine

Tere,

Ma otsisin oma murele abi juba Hinnavaatluse foorumist, kuid sealt ei tulnud ühtegi vastust, mõtlesin siis otsida mõne, mis on rohkem elektroonikaga seotud ja sattusin siia..

Nimelt on mul üks mängupult arvutile, mille USB juhe läks otsiku juurest liigse paindumise tõttu katki.
    Remondis küsiti uue otsiku külge tinutamise eest 15 eurot (lubati ka 10-ga) ära teha, aga sellel ei ole mõtet, 15-ga saaksin juba uue.
    Aga uute kogemuste saamise ning paari euro kokkuhoidmise nimel otsustasin ise proovida parandada.

Mul on olemas üks vana pult, mis ise ei töötanud, kuid juhe oli korras.

niisiis. kiskusin mõlemad lahti. katkise juhtmega puldil on veel eraldi PS2 otsik. kokku läks pulti 9 väikest eri värvi juhet:
    GND must
    D+ valge
    D- lilla
    +5v roosa
    DI pruun
    D0 oranž
    CS kollane
    CLK sinine
    ACK roheline
    +3.3V punane
    +7.5V hall

USB otsast tuli välja vaid 5 juhet:
    valge, pruun, kollane, sinine, punane
    ehk D+, DI, CS, CLK ja +3.3V

teise puldi juhtmes oli vaid 4 väikest värvilist juhet:
    VCC punane
    D- valge
    D+ roheline
    GND must

nüüd mul on pmts ühel juhtmel 5 väiksemat juhet ja teisel 4, värvid on erinevad ning tähised on ka erinevad.

et kas üldse saab need niimoodi kokku panna, et need toimiks? enne tinutama hakkamist ma saaksin juhtmed kokku keerata ja proovida, aga kui ühendan valesti, kas siis ei või asi minna lühisesse ja vb arvutil endal midagi ära rikkuda, USB pordi äkki?

Vs: USB juhtme parandamine

Esmalt postitatud nismo44 poolt Vaata postitust
    USB otsast tuli välja vaid 5 juhet:
    valge, pruun, kollane, sinine, punane
    ehk D+, DI, CS, CLK ja +3.3V

teise puldi juhtmes oli vaid 4 väikest värvilist juhet:
    VCC punane
    D- valge
    D+ roheline
    GND must
    Esimene loetelu USB standardiga ei kattu, teine küll. Värvidele ei saa alati kindel olla, eri tootjatel või seadmetel ei pruugi need kokku langeda.

et kas üldse saab need niimoodi kokku panna, et need toimiks? enne tinutama hakkamist ma saaksin juhtmed kokku keerata ja proovida, aga kui ühendan valesti, kas siis ei või asi minna lühisesse ja vb arvutil endal midagi ära rikkuda, USB pordi äkki?
    Kui toitejuhtmed valesti lähevad, võib pult ja/või USB-port nässu minna - kumb enne järgi annab.

Kas poleks lihtsam osta tavaline USB-pikendusjuhe ja selle pesa maha lõigata ning pulti joota? Veel on võimalus osta uus pistik ja see vana juhtme külge joota.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
      Kas poleks lihtsam osta tavaline USB-pikendusjuhe ja selle pesa maha lõigata ning pulti joota? Veel on võimalus osta uus pistik ja see vana juhtme külge joota.
      no aga on sellel vahet? uuel pistikul on ikkagi vist ju 4 juhet sees ja see probleem ei kao ise kuhugi ju, parandamist vajava puldi kaabli sees ikka 5 juhet.

selles suhtes, et puldist tuleb välja 9 juhet kaabli sees, siis on mingi karp, kuhu see kaabel sisse läheb ja välja tuleb 2 kaablit, üks USB otsaga ja teine PS2 otsikuga..
      no selle USB otsa ma lõikasin maha juba, see oli kahjustada saanud.

ja pikendusjuhtme pulti jootmise puhul peaksin vana juhtme ära kiskuma? selles suhtes, et mul seda PS2 juhet vaja ei olekski, aga siis oleks mul ju n-ö 9 kohta, kus vanad juhtmed olid, kuhu ma peaksin uue juhtme 4 juhet jootma et kas asi töötaks nii, kui ma joodaks sellest pikendusjuhtmest n-ö ühe D+, teise D-, kolmanda GND.. aga neljas?
      sellel USB standarditele vastaval puldil oli VCC tähis, aga teisel ei olnud sellist.
      ühesõnaga suht suur segadus minu jaoks vähemalt

Comment

Kas vana pistikut lahti ei saa lõigata ja vaadata, mis juhe kuhu läheb?

Comment

no aga on sellel vahet? uuel pistikul on ikkagi vist ju 4 juhet sees ja see probleem ei kao ise kuhugi ju, parandamist vajava puldi kaabli sees ikka 5 juhet. ... ja pikendusjuhtme pulti jootmise puhul peaksin vana juhtme ära kiskuma? selles suhtes, et mul seda PS2 juhet vaja ei olekski,
          Viisakalt teostatud parandamine algabki puldist ja lõppeb pistikuga. Kusagilt vahepealt pole lappida mõtet, läheb jälle katki.
          Kui PS/2 vaja pole, jääb 4 juhet ja sobibki USB-pikendus. Vanal juhtmel on hargnemiskohal tugevdus valatud, see ongi see "karp".

aga siis oleks mul ju n-ö 9 kohta, kus vanad juhtmed olid, kuhu ma peaksin uue juhtme 4 juhet jootma et kas asi töötaks nii, kui ma joodaks sellest pikendusjuhtmest n-ö ühe D+, teise D-, kolmanda GND.. aga neljas?
          sellel USB standarditele vastaval puldil oli VCC tähis, aga teisel ei olnud sellist.
          Nimetatud kolm juhet vastavalt tähisele, VCC on +5V toide.

Aiman jutust, et puudub tester. Ilma testrita on uue juhtme panek tüütu ja aeganõudev, kuid Presence soovituse ja Wikist USB-ning PS/2-ühenduste klemmipaigutuse piltidega tutvudes pole ületamatu töö. Enne sisselülitamist veel kord kontrollida, et kõik ikka õigesti sai!

E: vaata oma esimeses postituses kirjeldatud juhtmete arv ja tähistused üle, midagi ei klapi (911). Selge foto aitaks ka vastajaid.
          viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2011, 06:05.
          ATiP1pN4XeM

Comment

a jaa, ma nüüd ise ka praegu ei mäleta, miks ma 9-st räägin, kui loetelus 11 on ma käisin vahepeal puhkamas ja siis ununes see asi ära ja no need puldid on praegu venna tööjuures, sinna ma ka enne järgmist nädalat ei jõua, aga siis püüan pildi ära teha ja rohkem süveneda.

aga selge, see tundub mõistlik ja arusaadav, et terve juhe välja vahetada. Kuigi paranduses räägiti ka kahe juhtme kokku tinutamisest ja siis ühenduskoha isoleerimisest, aga eks see jah selline kahtlane lahendus ole..

Testerit tõesti ei ole jah. Aga ilma testerita ja ilma arvutisse ühendamiseta ei saagi teada, kas töötab?

Comment

Testerit tõesti ei ole jah. Aga ilma testerita ja ilma arvutisse ühendamiseta ei saagi teada, kas töötab?
              Tester on vajalik töö kergendamiseks ja kontrollimiseks enne arvutiga ühendamist. Juhtub mõni juhe valele klemmile minema, läheb testrit väga vaja, seda juba arvuti remontimiseks. Erinevate juhtmete soonte värvide tähendusse mul mingit usku pole, need võivad olla ühendatud, kuidas koostajal parajasti tuju oli. (Oli paar hiirt, kus must juhe oli pluss, oranž maa ja punane data. ) Ühe juhtme otstes on soonte värvid muidugi samad.

Kui Sa PS/2 otsikule minevad juhtmed välistad, jääb üle 4 USB-le minevat soont. Eespool juba ütled õigesti, kuhu kolm neist lähevad. Vaja veel uurida, kuskohast pult +5 volti toidet tahab ehk milline VCC klemm on. Kas puldis ühenduskoha juures tähistusi pole kirjutatud?
              ATiP1pN4XeM

Comment

Working...
              X