Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

viitega lüliti (turva)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

viitega lüliti (turva)

kuidas saaks teha viitega lülitit (ca 2 sek), mis ühendaks klemmid kokku, kui signaal (12V) on ühendatud järjest ca 2 sekundit?

Tahaks panna autosse ühe vana mobla, mis helistaks, kui signa tööle hakkab. Viide peaks olema sellepärast, et signaali saab telefon auto signast. Aga signa teeb ka häält, kui peale panna/maha võtta.

Oskab ehk keegi öelda, kas tavaline nokia (2110) autolaadijat võiks kasutada nii, et see oleks pidevalt taga?

takisti +12V pealt kondele. Konde teine otc maha. Taki ja konde ühine punkt mõne Schmitti trigeri sisendisse, väljundiga tüürid releed vms. Viide Tau=R*C (kui triger on CMOS).
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tänud vastamast felch!

nagu ma aru saan on mul nelja asja vaja - konde, takisti, triger ja relee.

Et kaks sekundit viide saada siis tuleks kasutada 10K takistit ja 200*10-6 kondet...?!

Ehk oskad soovitada millist trigerit sellest hinnakirjast valida - http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...it&pricelist=on

Comment

Jah, nii peaks olema. Releed ei saa küll otse trigeriga juhtida, sest ta väljund on nõrguke.Pane trans vahele!
        Trigeritest sobib CMOS-seeria kivi, ntx.:
        http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...l1&pricelist=on
        Siis võid takistuse julgelt suurema võtta ja saad 0,1uF kondega hakkama. Elektrolüüdid käituvad külma läes halvasti ja auto ju sõidab talvel ka.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Autolaadija annab minu teada otse 12V välja.Akule see igatahes hästi ei mõju.Soovitan panna üks 5V stabilisaatorkivi vahele.
          Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
          Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Korras aku puhul ei peaks probleeme olema. Omal ununesid täistuled 4h peale ja auto läks 1. pöördega käima ikkagi.
            Peale selle tarbib laadija (suuremat) voolu vaid siis kui mobla aku tühi.

Comment

Working...
            X