Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Monitori remont

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Monitori remont

On kätte jäänud kaks vanemat 15" monitori ja uurin võimalusi nende remontimiseks. Juhul muidugi kui see muidugi osutub ja remondi hind monitori hinda ületama ei hakka.

1. Hyundai 15G. Ei võta pilti ette, samas arvutist signaali saab (indikaator roheline). Kui kaan maha võtta siis voolu sisse lülitamisel sähvib/välgub kineka taga oleval lambil ja plaadi mõnel dioodil. Mõned korrad välgub ja siis jääb vagusi. Võib välkuda ka ainult üks kord või siis krõbistada üsna pikalt (5-10 sek). Millele selline sümptom võiks viidata?

2. Fujitsu ErgoPro e153. Probleem fookusega. Kui monitor minu kätte sattus siis oli külmast peast sisse lülitades fookus korras. 2-3 minuti pärast hakkas aga pilt uduseks minema ja u. 30 min pärast oli asi täiesti fookusest väljas. Sai kaan maha võetud ja soojal monitoril fookus paika keeratud (kõrgpinge ploki potekast). Nüüd on siis külma monitori sisse lülitamisel alguses asi täiesti paigast ära. Umbes 30 minutiga ujub pilt paika. Kui aga hoida monitori sees 3-4 tundi siis ujub jälle natuke fookusest välja. Millisele veale selline käitumine viidata võiks?

Urmas,
    elektroonika koha pealt tume

Hyundai puhul tundub, et tegemist on kõrgepinge ülelöögiga. Kas on koop vaakumi kaotanud või hoopis reatrafo kutu, on ilma asja nägemata raske öelda.
    Fujitsu puhul võib aidata reatrafo otste üle jootmine. Kui see ei mõika, on viga reatrafos. Sellel molul oli sihuke tüüpviga.
    Kurb, aga tundub, et mõlemad molud on prügikasti kandidaadid. :-/ Võib muidugi enne ära viskamist korra pilgu peale visata...
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kuidas ma kindlaks teen milline vidin monitori sees just see reatrafo on. Mille lähedal asub vms.

Urmas,
      elektroonikas tume

Comment

Reatrafost läheb jäme kõrgepingejuhe kineskoobile
        Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
        Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Kas see juhe mis on nagu "iminapaga" kineskoobi peal kinni? Kas rea trafo asub kõrgepinge trafoga ühes kohas? Ega nad ometi üks ja sama asi pole? Sest see koht kus ma saan potekatest fookust ja heledust keerata peaks ju asuma kõrgepinge trafo peal ja see jäme juhe kineskoobi külge tuleb sealt samast.

Urmas,
          rumalate küsimustega

Comment

Reatrafo ongi kõrgepingetrafo. Mõnes monitoris on küll realaotus ja kõrgepingeosa eraldi tehtud kuid selline nimetus on jäänud.
            Reatrafodega (kutsutakse veel LOT või FBT) on see jama, et nad on kallid >600 raha ja enamasti raskesti kätte saadavad. Serigo kaupleb nendega. Sa pead enne otsima sobiva asendustüübi lehelt www.hrdiemen.es ja siis Serigo vendadele kõllama.
            Kineskoobi vahetus aga tasub ära vaid siis, kui korras toru (koos mähiste ja magnetitega) tasuta kätte tuleb.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
            X