Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas tagada 0,5V pinge

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas tagada 0,5V pinge

Kas on olemas vidin mis piirab pinget. Mul on üks päikese paneel kust siis tuleb 0-1V 500mA, tahaks nii, et üle 0,5V ei tõuseks pinge. Samas ei tahaks mingit takistit ka vahele panna. Näiteks kui on pilvisem ilm ja paneelilt tuleb 0,8V välja võiks ikkagi 0,5v alles jääda.
    msn: pois11@hotmail.com

Vs: Kuidas tagada 0,5V pinge

Kui täpne see 0,5V olema peab?
    Diood/zener koormusega paralleelselt?

Comment

Võib natukene kõikuda küll, näiteks mingi 0,4-0,6v. Vaatasin, et nii väiksele pingele ei leidnud diood/zenerit.

Comment

Zenerina saad kasutada ka tavalist ränidioodi sobiva pärivooluga. Takisti ette, nagu stabilitronilegi.
        Edit: Võid dioodi koormusega jadasse ka panna, aga siis stabiliseerivat toimet ei ole. Pinge koormusel on dioodi päripinge võrra madalam toiteallika omast.
        viimati muutis kasutaja tcumen; 24 October 2011, 18:06.

Comment

Olen selle teema juures nüüd tagasi. Kas keegi viitsib skeemi teha kuidas need jupid ühendada. Olen nii rooste läinud, et ei oska enam midagi umbes kokku ühendada.
          Kordan igaksjuhuks üle, et pinge tõuseb 0-1.1V Vaja oleks siis nii, et kui on 0.5v saavutatud siis pinge väljundist enam üle 0.5v ei tõuseks. Tarbimine on 0.5v juures 60mA.
          Tänan juba ette ära.

Comment

Mis sul sellel paneelil järgi on mille toide pool volti tahab?

Comment

Esmalt postitatud prelude poolt Vaata postitust
              Mis sul sellel paneelil järgi on mille toide pool volti tahab?
              Mootor on järgi. Puust on ehitatud tuuleveski millel siis mootor sees ja labad küljes. Labad on oma 25cm suurused ja kui mootorile 1V peale anda lendab nagu helikopter. Soovikski, et labad käiks poole aeglasemalt ringi. 0.5v oleks paras pinge sellele.

Comment

Dioodide päripinge on üldjuhul 0,6V. Kui see väärtus sobib ja paneel sul üle poole ampri välja ei anna, siis pane üks amprine diood päripidi koormusega paralleeli ja ongi olemas.

Comment

Working...
                X