Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trükkplaadid Poolast

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Trükkplaadid Poolast

    Pime kana leiab ka mõnikord tera ja jagaksin seda iva ka foorumlastega. Sattusin juhuslikult ühe Poola ettevõtte eestikeelsele (!) kodulehele. Google translaatori keel usaldust ei tekitanud, kuid inglisekeelne leht oli mõistetavam ning et mul oli just ports erinevaid plaate küpsed valmistamiseks, otsustasin riskida ja isetegemise asemel tellida sealt. Ahvatlesid minu arvates mõõdukas hind (sõltub pindalast ja avade arvust, kahepoolne plaat suurendab maksumust väga vähe, sisaldab saatekulu) ja avad 0,6 mm, mis ise puurimiseks veidi problemaatilised ja mida võinuks plaatidel enamus olla.
    Tulemus: mõni aeg kartust kaotatud rahast ja siis töö käes isegi ennetähtaegselt. Kui norida, siis puuriavad lõpevad laastuga (põhjused on ju teada). Huvi võiksid tunda need, keda rahuldab kahepoolne plaat ilma metalliseeritud avadeta ja nädalane ooteaeg. Suuremate voolude puhul tuleks arvestada, et kasutatakse 18um fooliumiga FR4 standardse 35um asemel. Minimaalne rada/vahe 10/8 mil ehk 0,25/0,20 mm, mis on isegi rohkem kui tavapärane 10/10. Pinnakate peale üldise jootelaki puudub (mulle pole probleemiks, oskan ise keemilist tina teha). Hinna arvutamiseks toimib online kalkulaator koos tarne (shipping) tähtajaga.
    Sisendinfoks ei küsita gerbereid ja excelloni puurifaile, vaid tuntud CAD programmide faile (P-CAD, Eagle, Altium, Protel) ja sobivad ka vähemtuntute omad (KiCad vabavarana, Sprint Layout ja mõned teised). Sobib ka CorelDraw ja isegi bitmap .bmp teatud tingimustel. Ju nad võtavad gerberite genereerimise oma hooleks. Sprint Layout väärib aga omaette teemat nagu ka trükkradade pinnakate.

    Mõned Google otsingustringid: ringkonnakohtu projekteerimise tarkvara, mikro ahelad pcb!
Working...
X