Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

vajaks LED-ile toidet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    vajaks LED-ile toidet

    Nimelt olex sellisele vaja toidet https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...5-65&toc=18735 .Käisin soomes elfa poes kysimas ja nemad laiuatasid käsi,et ei ole.Pidavat olema liiga võimas led.

    #2
    Vs: vajaks LED-ile toidet

    Ei oska juhatada, kuidas siinsest kaubandusest tellida saaks, aga ise olen tellinud paar tükki selliseid: http://www.kaidomain.com/product/details.S005296
    Parameerid vastavad kirjutatule, mõõdetud. Toimib P7 (sarnane LED mis sinu lingil) lambi sees juba päris pikalt, aga jahutusele tuleb tähelepanu pöörata.

    Comment


      #3
      Vs: vajaks LED-ile toidet

      Oleneb pingest, millel toita tahad.
      2800mA pole enam mingi eriline probleem. Kui taskulambi sisse tahad pista http://www.dealextreme.com/p/regulat...ax-input-20330
      või võrgutoitele http://www.dealextreme.com/p/1-5w-3-...-240v-ac-14034
      mitu järjest, siis http://www.dealextreme.com/p/2-5a-80...-85-265v-47307
      Ei pea tingimatta olema 2800mA, võib ka 10mA olla, sellest sõltub heledus. 2500mA ja 2800mA vahe on aga üsna pisike. P7 kannatab hea jahutuse korral ka pealt 3A ja minu teada on seda katsetatud ka 10A vooluga. Normaaltingimustes jääb üle nimivoolu kasutamisel iga väga lühikeseks. Isegi nimivoolul peab radikas päris kobe olema, samas, kui 700mA juures on juba päris hele, aga radiaatoriks piisab volditud plekitükist.

      edit: Mis mõttes liiga võimas? http://www.dealextreme.com/p/sst-90-...ulb-4-2v-47961, on ju oluliselt jõulisem ja kah toidetav.
      viimati muutis kasutaja reuter; 14 m 2011, 10:41.
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

      Comment


        #4
        Vs: vajaks LED-ile toidet

        Kogeums P7-mega on see, et 2A peal läks asi ka korraliku radika peal VÄGA kuumaks ja lõpuks põlesid nad mul läbi umbes kolme kuuga. Niiet ma üle 1.4A neist läbi ei ajaks. Pealgi on P7 juba vananenud tehonoloogia ja IMO pole oma hinda väärt. Ise asendasin kaks P7-t lõpuks nelja Cree Q5-ga (pole ka just viimane sõna), need töötavad 850mA peal ja mingit temperatuuri probleemi neil sama radika peal pole. Uuemad LED-id annavad sama voolu juures kõvasti rohkem valgust ja kuumenevad vähem, niiet mõistlik on igal juhul sinna suunda vaadata. Odava hiina elektroonikaga oleks ma üldiselt ettevaatlik, isegi kui CE märgis on peale löödud. Ei usu ma väga nende ohutust. Seda eriti, kui tegu on võrgutoitel seadmetega.

        Comment


          #5
          Vs: vajaks LED-ile toidet

          Elektroonika selles valdkonnas on pea eranditult hiinast. Hinna vahe tuleb peamiselt vahendajate arvust. Ülimalt tõenäoline, et elektroonika, mille ostad kuskilt euroopast võib sattuda identne sellega, mis tellid idast. Kokkusattumusi vähendab asjaolu, et pisikesed nobenäpud on vahepeal uued jupid kasutusele võtnud ja võibolla ka täiesti uue lahenduse, kuni keegi siin CE märgete lisamise ja ladustamisega on tegelenud ja siis tarbijale lõpuks müüb.
          Seepärast see P7 siin müügis ongi, et lõppeks jõudis kohale ja tegemist ei ole dioodimaalimas kindlasti mitte kõige värskemate hulka kuuluva isendiga. Teisalt on kuni amprise voolu juures väga hea isendiga, mis annab valgusjõus paljudele uuematele silmad ette.
          Korralik radikas on suhteline mõiste ja füüsikaliselt mitte midagi ütlev. Pane mingi P4 prose jahutus asjale külge üliõhukese termopasta või termoliimiga ja diood ei kuumene ka 3A juures üle.
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

          Comment

          Working...
          X